Monthly Archives április 2014

Rift hírek, hotfix 18, újabb csapatos esemény

2014-04-30 Rift  59 comments

Sziasztok!

Gilded Prophecy lvl50 raid

Ha már ilyen sikeresen megcsináltuk a szombati raidet, arra az elhatározásra jutottam, hogy jó lenne megnézni, illetve magunk mögött tudni a másik lvl50-es 10 főset, a Gilded Prophecyt. Kiírtam planerre, akit esetleg érdekel, az jelentkezzen rá. Kellő számú érdeklődő esetén megtartjuk az eseményt. Amennyiben valakinek nem jó az időpont, de szeretne jönni, az jelezze kommentben itt vagy a planneren. Ha sok embernek nem jó, akkor kitalálunk másik időpontot.

2.6: Hotfix #17

Az EU szerverekre május elsején, csütörtökön érkezik a legújabb hotfix. Tartalma az alábbi:

 • javítottak az Unstable Artifact tolvajok elfogására szolgáló háló működésén. A megfogalmazás szerint a “planaris operációs rendszer 2...
Tovább

Drowned Halls videók

2014-04-28 Rift  14 comments

Sziasztok!

A(z) The Drowned Halls.jpg megjelenítése

Szombaton sikeresen lezajlott az első raidünk, melyen szerencsére minden jelentkező részt tudott venni. Tudom, hogy nem ez a legnehezebb csapatos raid a játékban, de mindennél többet jelentett, hogy jó hangulatban telt az este, véleményem szerint minden résztvevő jól érezte magát. Lya minden boss kinyiffantásáról készített videót, amelyeket az alábbiakban megnézhettek. A videókon hallhatóak a TS beszélgetések. Én végighallgattam őket, szerintem senkire nézve nem tartalmaz kompromittáló elemeket, viszont így sokkal jobban érthető a videó tartalma kívülállók számára is, mintha mondjuk egy zenei aláfestés lenne a  beszéd helyett. Sajnos az utolsó bossnál lemaradt a boss halála, mert a Rift belső videófelvevője csak 10 percet engedélyez egyszerre...

Tovább

Rift livestream, Mayhem in Mathosia és Archeage founder packok 04.26.

2014-04-26 EgyébRift  145 comments

Rift

Mayhem in Mathosia

Már régen volt a címben szereplő event, így most bedobták nekünk újra. Aki még nem vett részt ilyenben, annak röviden leírom. Meghatározott, régi világban lévő területeken zajló esemény, melynek során a kijelölt területeken sokkal gyakrabban következnek be zone eventek. Ha mentorálunk a terület szintjére, akkor egyrészt dupla fizetőeszközt kapunk (lvl60-ról mentorálva ez Infinity Stonet jelent), illetve bizonyos eséllyel részesülhetünk az alábbi ajándékok valamelyikéből:

 • Lavender Hellbug Mount
 • Cindy Hellbug Companion Pet
 • Wardrobe tárgyak
 • Dimension tárgyak
 • Boostok

Ezúttal az esemény helyszínei Gloamwood és Stonefield. Időtartam pedig április 25. péntek 17.30-tól április 29. kedd 17.30-ig.

[Forrás: MikeD]

Livestre...

Tovább

Hotfix 17 és egyéb Rift hírek

2014-04-23 Rift  32 comments

Drowned Halls

Szombaton rendezzük meg az első közös raidünket. Mivel egyelőre nincs elegendő számú kellően felszerelt lvl60-as karakter (és szerencsére már csak a felszereltség hiányzik, a létszám megvan), a választás a lvl50-es Drowned Hallsra esett. Korábban már készítettem egy magyar nyelvű leírást hozzá, amelyet kérnék minden résztvevő legalább átfutás szintjén olvasson el. A taktikák természetesen a helyszínen is elhangzanak majd, de nem baj, ha ezek már valamennyire ismerősek lesznek. A raid célja a csapat csiszolgatása, taktikák és csapatmunka gyakorlása, achievementek megszerzése.

Ezen a raiden a loot szabályok nagyon egyszerűek lesznek: ha valakinek valami kell (akár hasznos, akár csak outfit miatt) az kérdés nélkül needel...

Tovább

Rift 04.18.

2014-04-18 Rift  12 comments

Sziasztok!

Elöljáróban kellemes húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek. A hétvégén kicsit kihalt lesz a klán, de miután mindenki kellőképpen telezabálta magát, újra életet lehelünk magunkba :)

Heti hotfix, heti bugok

A 14-es hotfix hozott néhány bugot, amik tagjainknak nem fájtak, de ettől függetlenül a Trion volt olyan rendes és javította őket. A gyors egymásutánban érkező 15-ös és 16-os hotfix az alábbi problémákat orvosolta:

 • A storeba újonnan került Tier 2 Raid fegyverek véletlenül 65 Hitet tartalmaztak a tervezett 78 helyett. Javítva.
 • A Depleted Supply Crate-ből szerezhető PvP felszerelések mostantól már megfelelően működnek Warfronton és Conquesten.
 • Növelték a fent emlitett ládából nyerhető Warlord Essencek statjait.
 • A statokná...
Tovább

Rift 2.6 Hotfix #14 és World of Darkness vég

2014-04-16 EgyébRift  7 comments

Sziasztok!

Rift

A héten érkezű 2.6 Hotfix #14 rendkívül jelentős változásokat hoz a játékban, bár igazából ezek nem érintik túlságosan a klánt: Az alábbiakban összefoglalót olvashattok a patchről:

 • Megérkeztek a  Bindings of Blood névre hallgató Tier 3-as Raidek – első körben Greenscalet és Akyliost lehet földbe döngölni. A raidekhez 20 ember és 600 Hit szükséges (ne aggódjatok, holnapra még nem írom ki a plannerbe :)  )
 • A régi, Strom Legion előtti (azaz max. lvl50-es) dungeonök és raidek fizetőeszközei kikerültek a játékból, többé nem szerezhetőek. Az inventoryban lévő készleteket a jövőben automatikusan eltávolítják...
Tovább

Hírözön mindenféle játékokról

2014-04-12 EgyébRift  5 comments

Rift

Közös Raid

Pénteken sikerrel vettük a Terror of  Undeath Raid Riftet, amit itt is köszönök a résztvevőknek. A csapat az esemény után még bezárt néhány hunt riftet is, amely mindenki számára értékes reput, planarite-ot és xp-t jelentett. A facebookon közzétett közös klánfotót ide is bemásolom. Reméljük, hogy Piett is előkerül előbb-utóbb és nem valami komoly probléma lépett fel nála.

Budgie Madness Week

Javában zajlik a Budgie Madness Week, mely teljesen ugyanazokkal az elemekkel rendelkezik, mint a februári event. Az esemény zárása április 17.

 • A Storeból vásárolható Limited Edition: Umbral Budgie Trove nagyon kis eséllyel magában rejtheti az Umbral Budgie Mountot. Ezen kivül egy kis mennyiségű Bird Seedet is tartalmaz.
 • A PRI Quar...
Tovább

Rift hírek 04.10.

2014-04-10 Rift  47 comments

Sziasztok!

Guild event

Április 11-én, pénteken tartjuk a guild első 10 fős csapatos megmozdulását, amely a Terror of Undeath nevű lvl50-es raid rift bezárásában fog testet ölteni. Ennek kapcsán jelentem be, hogy már működésbe lépett a GW2-höz hasonló plannerünk, amelyet a http://sirplanner.hol.es/ címen érhettek el. Aki úgy érzi, hogy érinthetik Riftes csapatos események, az nyugodtan regisztráljon be. Egyelőre ez a planner a honlapról még nem érhető el közvetlenül, de előbb utóbb ez is megtörténik :)

Itt ragadnám meg a lehetőséget, hogy néhány tudnivalót leírjak az eseménnyel kapcsolatban, amit minden résztvevőnek kéretik betartani:

 • gear követelmény nincs (természetesen ennek ellenére nem ajánlott lvl15-ös cuccokban odajönni, de Hit követe...
Tovább

Guild Wars 2 – Feature Pack

2014-04-06 Guild Wars2  35 comments

Olyan sokszor hallottuk már egymástól, hogy mik azok a furcsaságok a Guild Wars 2-ben, amit zavarónak találunk. A sok különféle skin foglalja a helyet a bankban, nem tudunk egy térképen játszani a haverokkal az overflow rendszer miatt, unalmas a kicsi karakterek felszintezése, és még sorolhatnánk. Tény, hogy a játék élvezhetőségi faktorát nagyban befolyásolják ezek a kellemetlen dolgok, ám most úgy tűnik, hogy a Guild Wars 2 jelentős átalakuláson fog átesni. Ezt pedig az Április 15.-én érkező nagy Feature Pack garantálja nekünk, ez lesz az első olyan frissítés, ami egy falatnyi sztori elemet sem fog tartalmazni, hanem kizárólag a játékmenetet befolyásoló rendszerek feljavítására vagy átgyúrására fókuszál...

Tovább

Rift hírek 04.06.

2014-04-06 Rift  15,842 comments

Sziasztok!

A NevenTale kitekintés után térjünk vissza Rifthez, mert a fejlesztők továbbra sem nyugszanak, állandóan beszélnek valamit…

Daglar a Zavielen

Néhány nappal ezelőtt arról írtam, hogy Daglar az USA Deepwood szerveren válaszolgatott a játékosok kérdéseire. Gondolom nem érezte igazságosnak, hogy az amcsi játékosok ennyire el vannak kényeztetve, mert most meg a Zaviel-en tette tiszteletét. Röviden összefoglalom, mit vertek ki belőle az EU-s playerek (bár most leginkább arról beszélt, hogy mi nem lesz):

 • az első kettő Tier3-as boss két héten belül landol Telara élő szerverein. Ez, a patchelési ütemet ismerve április 17-én várható.
 • megerősítette az új soulok 2.7-es érkezését, valamint azt is, hogy érkeznek még újdonságok a 3...
Tovább