Monthly Archives június 2014

Guild Wars 2 – sPvP (nagyon) alap dolgok

2014-06-30 Guild Wars2  111 comments

Sziasztok!

Ezt is megéltük, szombaton Team Arena-ba megyünk! Akinek még nem teljesen tiszta, hogy mit is jelent ez, azok számára elárulom, hogy a Ranked PvP sötét és baljós mezeire lépünk, bár azért szerintem mindannyian tisztában vagytok már az sPvP alap dolgaival. Természetesen nem fogjuk véresen komolyan venni a dolgot, mindössze arról van szó, hogy aki nem a kasztja meta build-jével játszik, attól beszedünk pár aranyat és utána kick-eljük…na jó, most az egyszer még eltekintünk ettől!

Félretéve a tréfát, mivel a guild főleg PvE kedvelő emberekből áll, és nagyon ritka, hogy bemerészkedünk PvP-zni, érdemes tudni egy-két dolgot...

Tovább

Glyph Launcher és kismillió Nightmare Tide infó

2014-06-29 Rift  28 comments

Sziasztok!

Glyph launcher

A jövő hét megint lényeges változást hoz a játék felhasználóinak életébe. A Trion életbe lépteti a néhány hónappal ezelőtt már bejelentett Glyph nevű launcherét. Július másodika után belépve a launcherbe, az automatikusan frissíti magát az új verzióra. A Glyph főleg azoknak a felhasználóknak jelent előnyöket, akik a Trion több játékával is játszanak, mivel ezután egy helyről indítható az összes játék (Rift, Defiance, Trove, ArcheAge) Némi bonyodalmat fog majd szülni az, hogy az új indítófelület nem ismeri fel automatikusan a telepített játékot. Első indításkor azzal nyit, hogy töltsük le a játékot...

Tovább

Rift 3.0: Nightmare Tide

2014-06-26 Rift  755 comments

Sziasztok!

Jó ideje tudjuk már, hogy idén új kiegészítő érkezik a Rifthez, amelyet eddig csak 3.0 “munkacímen” emlegettek. Apróbb, PTS-ről lelopott információk már napvilágot láttak, a hivatalos bejelentés ideje azonban tegnap jött el. Érdekes infók láttak napvilágot, illetve nyertek hivatalos megerősítést, pontos megjelenési dátum azonban továbbra sincs. Mivel lesz még 2.8 update, ezért feltételezhetően valamikor karácsony körül érkezhet a kiegészítő.

A bejelentés kezdetekor egy új lapot adtak a hivatalos honlaphoz, amelyből már kiderült, hogy a kiegészítő címe Nightmare Tide lesz. A lapon egyelőre nincs semmi, csak egy kis animáció, ami úgy néz ki, mintha egy kapu lenne a víz síkjára. A kaput két úszkáló Skelf védi...

Tovább

Heti Rift saláta és Star Citizen infó

2014-06-25 EgyébRift  116 comments

Rift

Update:

Kattints a képre a teljes mérethez!

Nigthmare Tide Kiegészítő bejelentve.

 • szinthatár 65
 • víz síkja
 • Nightmare Riftek
 • új tárgy slot
 • Minionok
 • nem lesz gear reset
 • új raidek, dungeonök
 • új craftolható tárgyak

Részletek holnap

Hotfix 11

Csütörtökön érkezik a 11-es hotfix. A patch most nem túl terjedelmes, de egy érdekes dolog azért most is akad. Összefoglalás:

 • Az összes régi tokent átváltják Platinára! – minden olyan tokent, amelyeket a régi, lvl50-es expertekből és raidekből lehetett szerezni 1000:1 arányban átváltják Platinára és ezzel végérvényesen kivonják a játékból. A művelet az aalábbi tokeneket érinti: Marks of Ascension, Greater Marks of Ascensions, Infernal Marks of Ascensions, Plaques of Achievement). Az arány azt jelenti, hogy minden 1000 darab markért 1 platinát kapunk...
Tovább

Rift hotfix 9 és egy kis spekuláció

2014-06-18 Rift  68 comments

Rift

Hihetetlen de igaz, már megint érdekes dolgok történnek a játékban. Megjött az új hotfix, de spekulációk láttak napvilágot a kiegészítővel kapcsolatos gear resetről is.

Hotfix #9

Összegzés:

 • Defiance Season 2 Promo – A Defiance című tévésorozat 2. szezonjának indulása alkalmából egy promó event veszi kezdetét, amely során új Radiant Hellbug Mountot, új Hellbug Combat Pet Skint és más dolgokat szerzehetünk a store-ból és egyéb helyekről.
 • Battle Dye –új típusú festékek vásárolhatók a storeban, amelyekkel PvP-ben és Conquesten színezhetjük ideiglenesen a páncélunkat. Conquest.
 • Class változások – Cleric Cabalist; Mage Arbiter, Elementalist; Rogue Physician, Ranger, Riftstalker; Warrior Tempest, Void Knight apróbb módosítások.
 • A D...
Tovább

Nagy Rift Stat enciklopédia

2014-06-17 Rift  89 comments

Sziasztok!

Sokszor hallom játékon belül, illetve kívül, hogy a játékosok összekuszálódnak a Rift statrendszerében. Tény, hogy ez a játék jelenleg az egyik legbonyolultabb rendszerrel bír, ami a karakterek fejlesztését illeti. Mindenkiben felmerül a kérdés: mitől lesz jobb a dps, a heal, nagyobb a védelem. Úgy  döntöttem, hogy megpróbálok segíteni az eligazodásban, leírom amit az elmúlt egy évben összeszedtem a netről, illetve saját tapasztalatból. Elsősorban dps szemszögből tudom bemutatni a dolgokat, mert ugye jó dps minden bokorban terem, meg nekik úgyis egyszerű az életük, mert csak ütnek vágnak amputálnak. Szerencsére a healer és support szerepkör nem sokban tér el a dps-től (természetesen a statok szempontjából), de a tankoknak is megpróbálok némi tanácsot adni...

Tovább

Rift AH átalakítás, rövidhírek, Elite videó

2014-06-16 EgyébRift  No comments

Rift

Aukciós Ház fejlesztések

Több mint egy hónap szünet után a Trion újra tartott Rifttel kapcsolatos live streamet. A június 13-i adás fő témája az aukciós ház jelentős átalakítása volt. A változások életbe lépése a 2.8 update-el várható. A képek egy része photoshopolt, ami a fejlesztők terveit hivatott bemutatni, nem biztos, hogy minden pontosan ugyanígy valósul meg.

1. Browse ablak

Az alábbi képre kattintva nagyban is megtekinthetők a változások:

Improved Auction House UI 1

Most pedig röviden arról, mit is látunk.

Új kereső szűrőként megjelenik a STAT lehetőség. Itt megadhatunk minimum és maximum értékeket, tehát pl ha 72 Wisdomos tárgyunk van, akkor beállíthatjuk, hogy csak az ennél nagyobbakat jelenítse meg. (mintha csak egy stat számítana, na mindegy)

L...

Tovább

Rift Hotfix 8, Mech week, Warlord változás

2014-06-12 Rift  76 comments

Rift

2.7 Hotfix #8

A heti frissítés változást hoz a t1-es és t2-es raidekben, a patch tartalma összefoglalva:

 • Visszatér a Mech Week (Temporal Flux Promo Week). Ez megint egy store promo hét, amely az utóbbi időben elég gyakran előfordul. Napi küldetések, Temporal Flux Riftek és a Temporal Flux Vault nevű lockbox jellemzi az eseményt, amely július 19. csütörtök 17:30-ig tart.
 • Max FPS – Mostantól beállíthatjuk, hogy maximum mekkora fps-el fusson a játék. Ez teljesítmény optimalizálás szempontjából lehet fontos. Chatbe beírva a  “/maxfps” parancsot (idézőjelek nélkül) állíthatjuk az értéket.
 • Megjelenik a Promo Eventek küldetéseinek pontos helyszíne a Világtérképen.
 • Class változások: Cleric Sentinel + Rogue Physician módosítások.
 • Raid...
Tovább

Guild Wars 2, Diablo 3 infókupac

2014-06-11 Guild Wars2  96 comments

Sziasztok!

Lassan, de biztosan haladunk a második Living Story évad startja felé, ám nem mondhatjuk el, hogy összeroskadunk az ArenaNet információdömpingtől. Egyelőre hétpecsétes titok, hogy milyen kezdést terveznek, annyit viszont már biztosra vehetünk, hogy Maguuma eddig lezárt vidékeire is eljuthatunk a jövőben. Az egyik legnagyobb horderejű változás a Story Journal-t fogja érinteni, ugyanis nemrég kiderült, hogy teljesen másfajta módszerrel fognak érkezni a Season 2 epizódjai, mint eddig.

Mint azt mindannyian tudjuk, a Personal Story adta a Guild Wars 2 világáról a legtöbb információt számunkra...

Tovább

Pyromancer változások, Division brutál videók

2014-06-10 EgyébRift  38 comments

Rift

Hellbug event

Steppes of Infinityn véletlenül kiszökött a fejlesztők konyhájából egy Hellnest nevű Rift. Amikor fórumon megkérdezték, mi a szösz ez, Tecitus annyit válaszolt, hogy ez a Rift még nincs és 10 napig nem is lesz. Nem nehéz kitalálni, hogy a június 19-i patchel, a Defiance Season 2 indulását reklámozó új Hellbug eventet kapunk. Infók még nincsenek, de valószínűleg ekkor debütálnak a korábban kibányászott Hellbug turretek is. Majd meglátjuk :)

Planar Squirrel Rancher Achievement

Mind az EU, mind az USA szervereken megvan az első játékos aki megszerezte a címben említett acsit. Azért érdemel ez említést, mivel a megszerzése fokozott elmebajra utal. Ahhoz, hogy az acsit megkapjuk, ki kell váltani mind a hat Planar mókus mountot :

Planar Squirrel Mounts

Tovább