Hírek 05.28.

2013-05-28 Neverwinter  8 comments

Sziasztok!

Ma sincs egyelőre semmi érdekes, így különfélékkel és egyebekkel próbálom kitölteni a mai napot:)

Neverwinter

Pár rövid hír azért akad:

Tegnap megint bezárták az Aukciós Házat, újabb csalás történt. Ezúttal nem lesz rollback, de azt nem tudják garantálni, hogy a leállás alatt a behelyezett aukciók ne járjanak le. Forrás Ennek megoldására kerül telepítésre a NW.1.20130416a.41 verziószámú patch, melynek tartalma:

 • Aukciós ház problémák megoldása és az AH újra engedélyezése
 • Icespire Peak-ben csökkentették a “Retake What’s Mine” és “Prisoners of War” küldetésekért járó jutalmat
 • Skill Node-ok és Treasure Chestek helyének megváltoztatása az alábbi területeken:
  • The Chasm
  • Icespire Peak
  • Pirates’ Skyhold
  • Vellosk
  • Whispering Caverns

Valami nagyon kezd szétbarmolódni, mert egyre több a login probléma. Hab a tortán, hogy ez a Perfect World összes játékát érinti egyszerre. Jelenleg nem tudják  mi okozza, sőt azt sem garantálják, hogy belátható időn belül megoldás születik. A következőket javasolják ideiglenes megoldásnak (fontos megjegyezni, hogy ez nem egyenlő a Protector’s Enclave-be ragadással):

 • Jelentkezz ki az összes Cryptic játékból
 • Várj 15 percet
 • Változtasd meg a jelszavad a weboldalon keresztül
 • Indítsd újra a modemet/routert

Írnék pár gondolatot az Astral Diamondról és megszerzésének lehetőségeiről. Az AD egy ingame fizetőeszköz, amelynek megszerzésére bizonyos mértékig lehetőség van játékon belül, ezen túlmenően valós pénzért vásárolt Zent is át lehet rá váltani. A váltás AD–>Zen irányba is működik, bár az árfolyam rendkívül rossz, kb 45.000 AD=100 Zennel, amely összeg még egy Enchanted Keyre sem elég

A játékban elsősorban finomítatlan, azaz Rough Astral Diamondot lehet szerezni, amit egy gombnyomással átválthatunk “rendes” AD-ra. Ennek jelentősége ott van, hogy az átváltásnak van napi korlátja, mégpedig 24.000 RAD/nap. Én nem tartom egyelőre valószínűnek, hogy ezt a korlátot normális játékidővel át lehet lépni, bár még mindig nem ismerem a teljes rendszert. RAD szerzésének lehetőségei:

 • Invocation skill: ez egy óránként használható folyamat, bármely tábortűznél, illetve ha nincs tábortűz a közelben, akkor Portable Altar lehelyezésével is működik. Jutalma egy buff; a nap során csökkenő mennyiségű Rough AD; illetve napi egyszer Ardent Coin és Celestial Coin. Utóbbiról tudni kell, hogy halmozódik ugyan, de ha az utolsó Invocation rituálétól számítva 1 nap 5 órán belül nem használjuk újra az Invocationt, akkor az összeset elveszítjük. Az Ardent Coinból Sealeket, mountokat, italokat, fegyvereket válthatunk, míg a Celestialból craft alapanyagokat és rank 4-es, 5-ös enchantmenteket.
 • Napi questek. Ezek felvehetők és leadhatók Rhixnél, vagy simán az L billentyű megnyomásával bárhol a világban. Skirmish, foundry quest, dungeon és PvP meccsek teljesítése esetén fizet AD-t, az alábbiak szerint: 1-29. szintig napi egy skirmish 1000 AD, napi egy foundry szintén 1000 AD, napi egy dungeon 3000 AD, a PvP-t nem tudom. 30. szinttől mindenből duplát kell csinálni, de a jutalom is duplázódik. Két skirmish 2000 AD, két dungeon 6000 AD, két foundry 2000 AD. Foundrynál vigyázni kell, csak azért a questért ad AD-t, aminek a szövegében bent van, hogy részt vesz a napi küldetésekben. Magasabb szinten nem tudom, hogy változik ez a rendszer.
 • Árusítás az AH-ban: minden szart el lehet adni, én pl az összes felesleges enchantmentet, runestonet beteszem, 3 (nem 300, csak 3)-700 AD-ig viszik őket. Nyilván a magasabb rank többet ér, én rank 3-nál nagyobbat még nem tudtam betenni. Később amikor az ember elninjázza a lila cuccokat, akkor azokért már szép summát lehet zsebre tenni
 • Skirmish event: bizonyos időnként van egy ún. skirmish event, ami a minitérkép bal oldalán látszik, illetve az L betűnél előre megnézhető, mikor lesz legközelebb. Egy órán keresztül tart, ezalatt teljesítve egy skirmisht, 1000 AD-t kapunk. Az egy óra alatt akárhány skirmish teljesíthető, annyi lényeges, hogy a menetnek be kell fejeződnie az event vége előtt.
 • Jeweled Idol: Nightmare lockboxból esik, beváltható 40.000 AD-re. A ládához a kulcsot Zenből kell venni. Én egyelőre egy 5 eurós Zen csomagot vásároltam, tehát 1455 Ft-ot költöttem a játékra. Ebből 4 kulcsot tudtam venni, a 4 ládában volt egy ilyen Idol, illetve egy crafthoz használható ward, amit 4000 Ad-ért adtam el AH-ban (ja és nem vagyok sátánista amiatt, mert költöttem egy olyan játékra, ami tetszik :) )
 • Update: a leadershipet kihagytam a felsorolásból. Ez az egyik craft szakma, amit mindenkinek érdemes felvenni, mert van egy pár olyan task benne, amivel lehet AD-t szerezni. Nekem most negyedik szintű, ezen a szinten van egy olyan feladat, amivel 200 AD szerezhető, illetve egy bizonyos időközönként megjelenő rare feladat, ami 400 AD-t ad. Nyilván ahogy nő a szint ez a mennyiség is emelkedik. (mégegyszer köszi Gandefnek)

Én jelenleg kevés játékidővel, a napikat ímmel-ámmal csinálva (hol jobban, hol kevésbé), AH eladásokból, a dupla AD hétvégét kihasználva és természetesen a Jeweled Idolt beleszámítva 101.000 AD-t gyűjtöttem. Tudom nem számít soknak, amikor egy macsek companion 980k, de egy-egy feat respecre, kisebb dolgok vásárlására, amire szükségem van, pont elég. Soha nem akarom felhasználni ezeket felszerelés vásárlásra, szóval úgy érzem, a szerzett AD-ból, esetleg potom összeg befizetéséből simán elleszek egy darabig. Mondjuk a GW2 árának erejéig gondolkodva:)

Pár gondolat a GWF és GF mizériáról. Tapasztalatom szerint a GWF nem olyan rossz, mint aminek beállítják. Egyszerűen a szerepe szerint kell alkalmazni. A szerepe pedig nem más, mint egy AOE vadállat. Nem single target dps és nem tank. Feladata a tömegével megjelenő mobok felszámolása, mielőtt megeszik a healert, ennek szünetében a bossok agyalása. Megfelelő AOE talenteléssel nagyon kemény csávó faragható belőle. Én lemondtam arról, hogy beérjem a rugókat vagy wizardokat. Nem érdekel ez. Én lotróban is aoe fighterrel játszottam, imádtam. Itt is imádom, ahogy a képernyőn millió irányból megy fel a sebzésérték, imádom eltakarítani az ellenfél hullámait, szóval nincsen ezzel semmi baj, ha valaki a helyén kezeli a kasztot. Jó látni, amikor a skirmish végén 122 mobot nyírtam ki, míg az utánam következő 98-at. Ja és tegnap lealáztam egy CW-t is, szóval vannak itt még rejtett tartalékok :) Szólnak legendák olyan GWF-ről, epic dungit jó healerrel letankolt és 6 millió sebzést vert a csapatban lévő rugóra. Szóval a cél adott:)

A GF más tészta. Ott javításokra van szükség. Sajnos nagyon nehezen tud aggrot tartani, mert nincs kellő dps-e a rugók ellen. Mindenképpen változtatni fognak, mert egy játékban, ahol van szentháromság, teljesen nonszensz hogy a tankokat kirúgják a pugból. Ha nem változtatnak ezen, meghal a játék minden bizonnyal. Több ígéret is volt már erre, az utolsó éppen ma. Nincs semmi konkrétum, csak annyi, hogy átnézik a rendszert. Forrás

Leave a reply