Guild Wars 2 05.29.

2013-05-29 Guild Wars2  31 comments

Sziasztok!

Tegnap megérkezett a Last Stand At Southsun patch, és ahogy az általában lenni szokott, már landolt egy újabb foltozás a játékhoz! Az apró frissítés néhány bug-ot hivatott javítani:

- pár embernek már azelőtt megnyílt az új dungeon, mielőtt megérkezett volna a patch. Ezek a játékosok természetesen szétfarmolták az instance-ot (mivel a jutalmak nem account-onként számolódtak, kihasználták a LS alatt történő felszintezést, és folyton új karaktereket csináltak), így körönként legalább 1 aranyat tudtak összeszedni. A bug javítva lett
- javították a map marker-t a dungeon-höz
- az instance bejáratát most már nem árasztják el a karkák
- a Living Story UI most már a korrekt achievement táblát nyitja meg nekünk, ha rákattintunk

Dulfy természetesen már kirakta a Canach’s Lair két módjához a guide-okat a honlapjára. Komolyan mondom, nem tudom hogy csinálja, éppen hogy megjelenik valamilyen új tartalom, ő máris jelentkezik a rendkívül segítőkész leírásaival! RESPECT!

Canach’s Lair Guide

Ahogy böngésztem a fórumot, úgy vettem észre, hogy egyáltalán nincsenek megelégedve a játékosok az új dungeon-nel. Több topic is nyílt a témában, és általában mindenki ugyanazokat a problémákat említi meg. Nem tudják, hogy lehet az, hogy egy dungeon összesen egyetlen boss-ból áll, és az ArenaNet ezt nevezi “kihívást biztosító instance-nak”. Személyes véleményen az üggyel kapcsolatban, hogy igazuk van. Ez egy event, semmi több, nem lehet igazi dungeon-nek nevezni. Általában én se vagyok oda az unfair módon nehéz instance-okért, de ez pofátlanul könnyű lett. Oké, értem én, mivel mindenkit felszintez a rendszer a story ideje alatt, a friss játékosok is a Cove-on kalandoznak, és megeshet, hogy nekik nincs még nyolcvanas felszerelésük. Azt viszont már nem tudom megérteni, hogy a “nagy kihívást biztosító” Explorable módot tegnap négyen megcsináltuk mindenféle guide nélkül. Ez valóban nem több, mint kb. 15 perc új PvE tartalom és kifújt. Azt hittem, hogy Robert Hrouda csapata többre képes, hiszen ők csinálták a játék összes dungeon-jét. Mindenesetre érdemes megnézni a Living Story fórumát, mert valóban sok az elégedetlenkedő, és most én is úgy érzem, hogy jogos a kritika.

A World vs. World nagyon jelentős jutalom buff-ot kapott a ranklépés esetén járó ládák személyében, akár precursor fegyvert is tartalmazhat a doboz. Érkezett azonban egy csúnya bug is a frissítéssel, ugyanis a játékosok azt vették észre, hogy egész egyszerűen nem tudnak lerakni ostromgépeket. Devon Carver megerősítette, hogy az ostromgépek lepakolásának limitálásába belecsúszott egy apró hiba, és minden erejükkel azon vannak, hogy minél hamarabb javítsák ezt a kellemetlenséget. (Forrás)

Megérkeztek az új tárgyak a Gem Store-ba! A Consortium Harvesting Sickle egy ‘kifogyhatatlan” sarló, érdemes elgondolkodni rajta, mivel a többi gathering eszközzel ellentétben a sarlók csak 50 charge-ot tartalmaznak, így nagyon valószínű, hogy megéri beszerezni. Az egyetlen egy hátrány, hogy 800 gem-be kerül, ami most olyan 30-35 arany lehet. Érdemes reggel Gem-et váltani az aranykészletből, olcsóbban megúszhatjuk. Az animáció ugyan egy picit furcsa (csákány mozdulatsor, a gathering során víz tör elő a földböl), de ez a legkisebb gond. A tavaszi minik utolsó darabja a Miniature White Kitten, a kiscica 400 gem-be kerül. A Custom Arena Time Token segítségével pedig meghosszabbíthatjuk kedvenc aréna tulajdonosunknak a bérlési időt egy nappal. Ötöt vagy húszat vehetünk egyszerre, 150 és 480 gem-ért vesztegetik a csomagokat.

Tegnap többen is érdeklődtek arról, hogy hol van a Karka Queen boss. A frissítés leírásában ott szerepel, hogy milyen módon lehet előcsalogatni az anyakarkát, de ez senkinek nem sikerült. Már mindenki úgy volt vele, hogy ez is bugos, ám Rob Hrouda tisztázta a dolgokat. A Karka Queen csak Június 5.-étől jelenhet meg a szigeten, és a legyőzéséhez végig kell csinálni egy meta event-et. Ami viszont a legfontosabb infó ezzel kapcsolatban, hogy a meta event állandó tartalom lesz, tehát nem fog kikerülni a Living Story lezárása után. Ezért mondjuk megérdemlik a vállveregetést az ArenaNet-es arcok, Southsun Cove végre kapott egy igazi meta event-et egy új World Boss-szal, akinek a ládája jobb drop-pal lett felruházva. Hurrá! (Forrás)

Összehasonlították a Super Adventure Box-ot és a Crab Toss-t. Volt, aki azt mondta, hogy a SAB-ot mennyire élvezte, a CT pedig inkább csak egy púp volt a hátán. Mások olyan véleményen vannak, hogy nem igazán lehet egymás mellé rakni a két elfoglaltságot, mivel az egyik PvE tartalom, a másik pedig PvP. Ráadásul a Crab Toss jóval nagyobb betanulási görbével rendelkezik, a SAB pedig jobb jutalmakkal bírt. Rob Hrouda szerint a Crab Toss nem mindenkinek szól, aki élből rühelli a PvP-t, az nem fog vele foglalkozni, ezért is csinálták úgy a minijátékot, hogy ne legyen követelmény a Living Story tárgyak megszerzéséhez. Robert emellett kitért arra, hogy rendkívül fontos nekik az “építő jellegű kritika”, abból nem tudnak építkezni, ha valaki szimplán ennyit mond egy új tartalomra, hogy “húúú, ez gagyi”! (Forrás)

Az adathalászok ismét nekiestek a felpatch-elt Gw2.dat fájlnak, és megint egy csomó érdekességre bukkantak. A Reddit-re már ki is kerültek az újdonságok, többek között láthatunk egy új sisak modellt, ami a Dragon Mask névre hallgat (kell…most!), egy új csoportos elfoglaltságot, ami a Skyhammer nevet viseli, illetve azt hiszem, a legfontosabb, hogy hamarosan érkezik az ingame LFG rendszer! Itt meg tudjátok nézni a Gw2.dat fájlból kinyert információkat!

A mai érdekességek közül az egyik ez a sokatmondó képecske, ami szépen leírja, hogy a különböző nemzetiségű játékosok milyen pozitív és negatív tulajdonságokkal rendelkeznek. Mit ne mondjak, mi magyarok szépen vagyunk dicsérve, de emellett eléggé beszédes a két negatív jellemvonásunk is. A szokásos lore videó sem maradhat el a mai nap sem, ezúttal viszont egy nagyon érdekes témát boncolgatnak. Elég vad feltételezés, de ha beigazolódik, leborulok az ArenaNet előtt, ugyanis csomó utalás van arra, hogy a sylvari-k Pale Tree-je nem más, mint egy sárkány bajnok! Mindenesetre nézzétek meg, és agyaljatok rajta, elég érdekes dolgokat hallhattok! A film ugyan egy régebbi alkotás, ám ha párhuzamot vonunk a Mordremoth videó és az elmesélt dolgok között…elgondolkodtató!

31 comments to Guild Wars 2 05.29.

Leave a reply