Hírek 06.25.

2013-06-25 Guild Wars2Neverwinter  10 comments

Sziasztok!

Mythra jelezte, hogy péntekig nem tud GW2-vel kapcsolatos hírt írni vizsgára készülés miatt. Igaz, hogy régebben én írtam a GW2-s híreket is, de mivel már hetek óta be sem loggoltam a játékba, így sajnos jelenleg nem tudok értékelhető minőségű írással szolgálni. Maximum néhány fontosabb eseményről címszavakban beszámolok. Egyebekben kénytelenek lesztek beérni az NWO-s és egyéb játékokról szóló hírekkel:)

GW2

Ma érkezik az új tartalom Sky Pirates of Tyria címmel, amely egy új dungeont is tartalmazni fog. A dungeon állítólag nagyon nehéz lesz. Van aki meg is jegyezte, hogy kissé már elege van a “nagyon nehéz dungeon-kis jutalom” koncepcióból, de ez a GW2 rajongók kis hányadát képezi. A többség örül az új tartalomnak és élvezi is orrvérzésig:). Amennyiben valaki kimarad egy dungeon csapatból, vagy nem mer ismeretlenül nekifutni, az élő közvetítést nézhet róla ezen a linken: http://www.twitch.tv/guildwars2 A dungeon vezetésért az egyik Arenanetes content designer Karl Horvath felel (hm….érdekes név)

Az alábbi linken egy csomó guideot találtok az új kontenthez. Természetesen Dulfy is megelőzte önmagát és már a megjelenés előtt kint vannak leírásai. Az említett oldalakon mindenki, aki nem szereti egyedül felfedezni az ismeretlent, hasznos útmutatókat fog találni.

Neverwinter

Szeretnék pár gondolatot leírni a játék dungeon rendszeréről. Jelenleg 11 dungeon található a játékban, plusz egy ami csak Epic módban játszható. A 11 alap dungeonnek van egy ún. normál módja, ami szinthez kötött, viszont gear scoret nem igényel. 60-as szintet elérve vehetünk részt ugyanezen dungeonök epic verziójában. A mai divattól eltérően (viszont számomra teljesen elfogadható módon) a dungeonöket nem lehet összevissza játszani, hanem a karakterünket szükséges felépíteni az egyre nehezebb kihívások előtt. Erre a célra szolgál az ún gear score, ami a felszerelésünk értékét mutatja. Az Epic dungikhoz már előírás a megfelelő gear score, olyan karakter nem csatlakozhat a csapathoz, aki nem rendelkezik kellő mennyiséggel belőle. Ehhez a verzióhoz kötelező a csapatot betenni a dungeonhöz tartozó sorba, így semmiképpen sem lehet résztvenni egy dungiban alacsony GS-el. De nem nagyon kell ettől megijedni. A közhiedelemmel ellentétben semmit sem kell igazi pénzből vásárolni a megfelelő GS-hez. Kiindulásként a Cloak Tower Epichez szükséges GS 5700, ami sima zöld és néhány kék cuccal bőségesen túl teljesíthető. Az első 5 dungihoz  nem szükséges kék cuccokknál jobbat birtokolni, de ha pottyan néhány lila, akkor pedig játszi könnyedséggel lehet elérni a szükséges GS-t. Tehát ne riasszon el senkit az a tévhit, hogy csak valós pénzből lehet NWO dungit csinálni, mert ez egész egyszerűen nem igaz. Az első 5 dungeönből Tier 1 felszereléseket lehet szerezni, mindegyikből másfélét, amivel már el lehet érni azt a GS-t, ami a T2 dungeonökhöz szükséges. Plusz jutalom jár abban az esetben, ha a Dungeon Delve event alatt megyünk egy dungiba, ekkor ugyanis kinyitható a dungeon végi láda és nem csak boss dropot kapunk. Az event ideje a minitérképen lévő event jelzőkön vagy az L betűvel előhívható Landing Pagen látható. Tájékoztatásul a 11 alap dungeon és a hozzájuk tartozó szint:

Szint Név Terület Sor Seal jutalom
Min Max
16 The Cloak Tower Tower District 14 20 Seal of the Lion
25 Cragmire Crypts Blackdagger Ruins 21 30 Seal of the Lion
32 Lair of the Mad Dragon Helm’s Hold 30 35 Seal of the Lion
38 The Throne of Idris Ebon Downs 35 39 Seal of the Manticore
41 Grey Wolf Den Vellosk 38 43 Seal of the Manticore
45 Lair of the Pirate King Pirate’s Skyhold 42 46 Seal of the Manticore
49 The Frozen Heart Icespire Peak 46 50 Seal of the Manticore
52 Spellplague Caverns The Chasm 49 53 Seal of the Pegasus
55 Temple of the Spider Rothé Valley 52 56 Seal of the Pegasus
59 Caverns of Karrundax Mount Hotenow 56 60 Seal of the Pegasus
60 The Dread Vault Whispering Caverns 60 60 Seal of the Pegasus

Az alábbiakban pedig az Epic verziók GS igénye, illetve jutalma található:

 

Szint Név Terület Minimum
Gear Score
Seal jutalom Szett
jutalom
62 The Cloak Tower Tower District 5700 Seal of the Unicorn T1 Bracers
62 Cragmire Crypts Blackdagger Ruins 5700 Seal of the Unicorn T1 Boots and Rings
62 Lair of the Mad Dragon Helm’s Hold 6800 Seal of the Unicorn T1 Helms and Belts
62 The Throne of Idris Ebon Downs 6800 Seal of the Unicorn T1 Armor and Off Hands
62 Grey Wolf Den Vellosk 6800 Seal of the Unicorn T1 Main Hands and Necklaces
65 Lair of the Pirate King Pirate’s Skyhold 8300 Seal of the Drake T2 Off Hands and Necklaces
65 The Frozen Heart Icespire Peak 8300 Seal of the Drake T2 Boots and Belts
65 Spellplague Caverns The Chasm 8300 Seal of the Drake T2 Helms and Rings
65 Temple of the Spider Rothé Valley 8300 Seal of the Drake T2 Armor and Necklaces
65 Caverns of Karrundax Mount Hotenow 8300 Seal of the Drake T2 Bracers and Belts
65 The Dread Vault Whispering Caverns 8300 Seal of the Drake T2 Main Hands and Rings
65 Castle Never Castle Never 9200 Seal of the Drake T2.5 Main Hands, Off Hands, Jewelry and Belts

Az elmúlt heti megjelenéskor bevezetett új tartalom, a Gauntlgrym továbbra is ki van kapcsolva. Sajnos a bevezetése nem sikerült hibátlanra (enyhén szólva), ezért nem lehet még mindig játszani. Ez azért is érdekes, mert Gauntlgrym már az alfa tesztek alatt próbálgatva volt, szóval nemigazán új keletű tartalom. Már kb január óta létező dologról van szó. Keresik a hibák okát és tájékoztatnak, ha meg van a megoldás. Ez gondolom nem vigasztalja azokat, akiknek ott ragadt a karakterük és jelenleg nem tudnak vele játszani seholsem, nem csak Gauntlgrymben.

A teszt szerveren viszont működik Gauntlgrym, sőt a fejlesztők felhívást intéztek mindenkihez, hogy aki szeretne ellenük játszani, az csatlakozzon június 25 kedden hajnali kettőkor hozzájuk. Az eseményről élő közvetítés a Twitch.TV-n. (Nyilván ezt nem európai játékosoknak szánták és gyakorlatilag már a cikk megírásakor múlt időben beszélhetünk róla). Az esemény nem titkolt célja volt, hogy alapos tesztnek vessék alá a játék ezen részét, mielőtt egy következő patchben visszakapcsolják ezt a tartalmat az élő szervereken.

Időközben visszavonták a teszt szerverről a tegnapi cikkemben közölt NW.3.20130529z.20 verziószámú patchet, és újra a 19-es végű van érvényben. Ez azt jelenti, hogy jelenleg nincsenek az említett dungeon változások, Leadership átalakítások és Guardian Blokk javítás érvényben a teszt szerveren sem.

Az Alkímia fejlesztése más módon történik, mint az eddig megismert szakmáké. Minden szinten az Experimentation feladatot kell csinálni, amelynek a jutalma egy Unstable Potion. Ez tartalmazhatja (nem minden esetben) a Alchemical Knowledge nevű tárgyat, amellyel már végrehajtható az a feladat, ami XP-t ad az Alkímiára. Tehát itt nem hajtható végre bármelyik feladat a fejlesztéshez, hanem azok egymásra épülnek.

Ezen a héten is van nyerési lehetőség, ezúttal egy Guardian of North Packot sorsolnak ki azok közt, akik helyesen válaszolnak az alábbi kérdésre: Melyik az a város, amelynek neve megegyezik egy sárkány herceg nevével. A város úgy is ismert, mint “Murghom kereszteződése”. Ez már kicsit nehezebb kérdés, mint az előzőek, nem lehet simán kiguglizni. A válaszok is eltérőek, de a helyes ezek közül Skalnaedyr, amely egy ősi kék sárkány herceg és egy városrész neve is egyben. A válaszokat ebben a topicban lehet megtenni július 1 21 óráig.

Star Citizen

A cikk végére egy érdekesség. Sokan tudjátok, hogy kiemelt figyelemmel kísérem a Pathfinder Online sorsát. Hogy jön ide a Star Citizen? Mindkét játék a Kickstarteren kezdte pályafutását, tehát a rajongók dobták össze a fejlesztésre valót. A star Citizen kicsit előrébb jár már, 2 millió dollár gyűlt össze a Kickstarteren, aztán a honlapjukon még gyűjtöttek 8,5 milliót. A Pathfinder június végén fog a “honlapon gyűjtés” időszakába lépni. Nézzétek meg a star Citizen fejlesztői milyen frankó kis videót tudtak már összedobni. A videóban állítólag ingame képek vannak. Nem szeretem az űrhajós játékokat, de azért ez fincsi. Remélem a Pathfinder is kinövi magát :)

Leave a reply