Guild Wars 2 07.24.

2013-07-24 Guild Wars2  10 comments

Sziasztok!

Tegnap megérkezett a Cutthroat Politics release, a patch részletes leírását itt találjátok meg. Néhány fontosabb dolgot felvázolnék ezzel kapcsolatban. A Support Token-eket a Zephyr Sanctum-on (tudjátok, a nagy léghajó az új területen…) lehet elhasználni. Mindössze annyit kell tenni, hogy odamész a választott jelölt kosarához, és interakcióba lépsz vele. Miután szavaztál, kapni fogsz egy Represent Button-t (1 token=1 button), ami egy órán keresztül megjeleníti a vállad felett a kedvelt jelölt portréját, illetve ennek a Button-nak a buffja alatt kell csomó dolgot megcsinálni ahhoz, hogy a meta achievement-et teljesíteni tudd. Szóval tessék szavazni Evo…izé, a Nektek szimpatikus jelöltre! :)

Az Aspect Arena-ba Kiel-nél kell jelentkezni, a Southsun Survival esetében pedig Evon-t keressétek. Mindketten a Sky Docks waypoint közelében ácsorognak. Én a Survival-t nem igazán néztem meg, ám az Aspect Arena hatalmas fun, mindenképpen próbáljátok ki, mert nagyon jó benne játszani. Pörgős, nincs egy pici nyugta sem az embernek, amint elkezdődik a kör. Cica készített egy nagyon jó leírást az Aspect Arena-hoz, itt tudjátok elolvasni, érdemes!

A Candidate Trials-t a Sky Docks waypoint közelében tudjátok elérni. Tulajdonképpen egy horda módról van szó, annyi különlegességgel, hogy meg kell akadályozni az Aetherblade-ek kincslopási kísérletét. Négy Tier van a játékhoz, az első elég könnyű, a második egy fokkal keményebb, de még mindig enyhe, a harmadik Tier-től viszont beindul a darálás, rengeteg Aetherblade csatlakozik a küzdelembe. Kilépés nélkül tudjátok váltogatni a Tier-eket, ami nagyszerű húzás a készítőktől. Nagyon fontos szerep hárul a CC skill-ekre, illetve minden olyan condition-re, ami lassít (Cripple, Chill, Immobilize, Stun, Daze), ugyanis az Aetherblade Plunderer-eket érdemes minél több CC-vel megáldani. Természetesen egy Berserker kari az egészet le tudja szólózni, mert hát mindannyian tudjuk, mennyire van balance…

Elég sokan panaszkodnak a Southsun Survival játékra, ugyanis vannak olyan képességek benne, amiket nem tartanak éppenséggel fair-nek. A legnagyobb visszhangot egyértelműen a Champion Karka spawn-olás kelti, ugyanis a halott játékosok szellemként képesek egy ilyen aranyos lényt a még élő player-ek nyakába ejteni. Nem is lenne ezzel semmi gond, ha el lehetne rohanni előle, a probléma viszont ott kezdődik, hogy oneshot-ol. Érdekesnek találják még a szintén együtéses íjat, valamint azt, hogy minden játékos egy táborhelyről indul neki a kalandnak. Egyelőre nem érkezett dev reakció a játékosok megjegyzéseire, de ami késik, nem múlik.

Szintén több negatív visszhangot keltett az Aetherblade fegyver skin-ek megszerzésének a módszere. Már alapból ellenszenvet vált ki sok játékosból az, hogy ismét a Black Lion Chest-eket kell hozzá nyitogatni, erre jön még az a kedves dolog, hogy Ticket Scrap-ekből kell összeállítani egy jegyet. Tíz scrap ad ki egy Black Lion Weapon Claim Ticket-et, ráadásul nem fix drop-ként került a ládába, hanem Common drop lett belőle. Én egyet nyitottam ki, semmi nem esett belőle, de én nem is panaszkodom. Az Aetherblade skin-ek jelenleg olyan 60 arany körül kezdődnek, mivel a Candidate Trials játékban nagyon ritka drop-ként szerepelnek, és azt mindannyian tudjuk, hogy a ritka skin nagyon sokat ér. Remélem, hogy valamelyikőtöknek lesz szerencséje hozzájutni egyhez (a Greatsword nagyon jól néz ki)!

Az adathalászok alig várták a felfrissített Gw2.dat fájlt, rögtön bele is túrtak, hátha ismét akad valami információ. Bizony, megint találtak olyan dolgokat, amikről bőszen lehet spekulálni. A Reddit-en már szerepel az újdonságok listája, többek között valószínű, hogy érkezik három új armor set (az egyik Braham-é, a másik kettő a Phoenix és Magitech), további grafikai beállításokat kapunk, az LFG rendszerről is kiderül pár új dolog, illetve bekerül a Treasure Hunting lehetősége is, szóval igazi kincskeresők lehetünk majd. A játék release oldalán amúgy már látni lehet a következő Living Story borítóképét, erről már szintén mennek a találgatások. Ja, és még valami…ha eddig nem tettétek, akkor látogassatok el Divinity’s Reach-be, a Great Collapse-hez. Garantálom, hogy meg fogtok lepődni…

Giganticus Lupicus…17,5 sec

Leave a reply