Guild Wars 2 07.30.

2013-07-30 Guild Wars2  10 comments

Sziasztok!

Augusztus különleges hónap lesz a Guild Wars 2 életútjában, mégpedig azért, mert a játék elérkezik az első évfordulójához. Ennél fogva az ArenaNet különleges Living Story-val készül a következő hónapra, ami a Queen’s Jubilee címet viseli. Queen Jennah, Kryta jelenlegi uralkodója az első jubileumára készül, ennél fogva pedig Divinity’s Reach kivirágzik, és amolyan jó Human módjára kezdetét veszi az 1 hónapig tartó ünnepély, amely igazán királyi hangulatot áraszt majd. Egy piros pont az ArenaNet-nek rögtön azért, mert végre nem Lion’s Arch-ban kell majd össze-vissza rohangásznunk, hanem bevonnak más városokat is. Lássuk tehát, mit tartogat nekünk Augusztus hónap első Living Story modulja!

Először is, az ArenaNet szokásához híven egy Developer Livestream-en keresztül bemutatja majd az újdonságokat. Ezt 5.-én, este 9 órától láthatjátok a Twitch csatornájukon. Érdemes lesz figyelemmel követni a stream-et, ha látni akarjátok, hogy egész pontosan hol lehet majd megtalálni az újdonságokat Divinity’s Reach-ben. Augusztus 6.-án pedig kezdetét veszi a jubileumi ünnepély!

Hot Air Baloons – Augusztus 6.
Queen Jennah hatalmas hőlégbalonokat küld szét a világban annak érdekében, hogy mindenki eljusson Divinity’s Reach-be. Ha látsz egy ilyen gigászi lufit, ingyenesen eljuthatsz a városba vele, hogy minél hamarabb részt vehess az ünnepélyen.

The Opening Ceremony – Augusztus 6.
Jennah nyitóünnepségén egyúttal egy gladiátoraréna is megnyitja kapuit, a Crown Pavilion alatt összemérheted a tudásod a többi bátor jelentkezővel!

Ignite The Beacons – Augusztus 6.
Az emberi remény megtestesítői lesznek ezek a jelzőfények, amiket nekünk kell majd meggyújtanunk. Ragadj fáklyát és kutasd át Divinity’s Reach-et egy verseny során, hogy minél hamarabb lobogjanak a remény lángjai.

Enter The Crown Pavilion – Augusztus 6.
A hatalmas sátor alatt minden olyan szimbolikus gonosszal összemérheted a tudásod, akik megpróbálták a tyria-i emberek sorsát rosszra fordítani. A Pavilion egy mini zóna lesz, ahol rengeteg eseményen lehet majd részt venni.

Fight In The Queen’s Gauntlet – Augusztus 6.
A Queen’s Gauntlet-ben egyedül kell majd kiállnod rengeteg változatos boss ellen, felvághatsz a többiek előtt, ha egy nagyon nehéz ellenfelet vittél földre, illetve minél komolyabb a ellenséged, annál nagyobb jutalmat fogsz kapni

Új jutalmak és változások

Watchwork Mechanisms
Tyria legújabb innovációjának számít ez a technológia. A Watchwork darabokat különböző receptekben kell felhasználnod, de a Crown Pavilion alatt akár Sigil-ekre, receptekre és tonic-okra is beválthatod őket. Ha nagyon sokat gyűjtöttél össze, választhatsz egy skin-t a Sovereign Weapon Set-ből, illetve az igazán szerencsések összeállíthatnak egy Watchwork Portal Device-t, amivel személyi teleportot nyithatnak maguknak. Ha teljesíted a meta achievement-et, akkor egy Miniature Watchknight tulajdonosa leszel.

Érkezik az Account Wallet! Ezentúl minden egyes fizetőeszköz ebben a tárcában tárolódik majd, legyen szó akár dungeon token-ről, coin-ról vagy Badge Of Honor-ról. A tárca minden karakterednek elérhető lesz, nem lesz semmilyen megkötés a használatát illetően. Mostantól nem kell a bankhelyed felét elfoglalnod fizetőeszközökkel, mert a Wallet minden fizetőeszköz tárolására alkalmas lesz.

A Solo Arena meccsekhez is érkezik a besorolás lehetősége. Nem lesz többé szükség teljes csapatra vagy nem kell többé oda csatlakoznod, ahol fél csapatok vannak, illetve előre összeállt team-ek ellen kelljen küzdened. A Solo Queue leegyszerűsíti a becsatlakozást, így hamarabb vetheted magad a küzdelembe. A Solo Arena-knak saját Leaderboard-juk lesz, ami teljesen különálló a Team Arena-któl.

Aki eddig is sokat járt dungeon-be, az ezentúl még többet fog (aki pedig nem, annak melegen ajánlott), ugyanis jövő héten landol az új dungeon jutalomrendszer. Az ösvény hosszától és nehézségétől függően 1-3 arany között fog skálázódni a jutalom, a boss-ok többé nem fognak pénzjutalmat dobni. Emellett az összes Story Mode 50 ezüsttel honorálja a fáradozásainkat, a token mennyiség nem változik.

Ám nem csupán a dungeon-ök lesznek jövedelmezőbbek, ugyanis érkezik az átdolgozott Champion Loot is. Mostantól minden egyes ilyen osztályú lény (a dungeon-ökben lévők is) bónusz drop-ként egy ládát ejtenek majd nekünk, amiben ritka nyersanyagok, skill pontot adó tárgyak és egyéb más, rejtélyes dolgok is lapulhatnak…

A Cutthroat Politics két alakja, Evon és Kiel a jövő héten beváltja első ígéretét, és elhozzák az első minigame összeállításukat. Visszatér a Crab Toss, lesz Keg Brawl, de nem kell búcsút intenünk a Sanctum Sprint-nek és a Southsun Survival-nek sem.

Talán Ti is tudjátok, mennyire átláthatatlanná tudja tenni a sok speciális effekt a harcteret. Főleg a World Boss-ok során szokott előfordulni (bár dungeon-ökben is gyakori), hogy a sok-sok, amúgy gyönyörű varázslat effekt miatt nem látjuk a célpontot. Ennek mostantól vége, ugyanis csomó olyan beállítás érkezik a játékhoz, amikkel ezeket tudjuk visszafogni, átláthatóbbá téve a harcteret.

További újdonságként érkezik a Supply Mastery WvW-re, amely segít abban, hogy gyorsabban cipeld a nyersanyagot, sőt, akár a használat során vissza is nyerhetsz belőle! Jönnek a Permanent Finisher-ek is, mostantól igen változatos módon végezhetsz majd a földre került ellenféllel, feltéve ha megveszed őket a Gem Store-ból.

Leave a reply