Hírek 07.31.

2013-07-31 EgyébEverquest NextNeverwinter  10 comments

Sziasztok!

Neverwinter

Egy új trailer videót jelentettek meg, amiből kiderül, hogy 2 millió játékos fordult meg a játékban a megjelenés óta. Ez nem azt jelenti, hogy jelenleg ennyi játékos van, csak annyit, hogy ennyien próbálták ki. Mindenesetre nem kis szám, az biztos, bár valószínűleg az alt accountok is beleszámítanak..

Everquest Next

A játékmédia egyenesen extázisban várja az augusztus másodikai bejelentést az Everquest Nextről. Ekkora várakozást én nem mostanában láttam… Olyan kifejezések hangzanak el, mint a “valaha volt legnagyobb sandbox” és “leginnovatívabb” MMO. Az eseményre rekordszámú érdeklődőt várnak.  Na most aztán már én is rendkívül kíváncsi vagyok, mi lesz ebből. A leleplezés magyar idő szerint este 6 órakor lesz. Az alábbi concept art festményt Szikszai Gábor, a M.A.G.U.S könyvek grafikusa készítette a játékhoz, a hivatalos honlapon is ez szerepel.

EverQuest Next

A SOE másik játékában, a Planetside 2-ben figyelmes játékosok találtak egy érdekességet. Egy repülőszerű valami oldalán egy Everquest Next logó bukkant fel. Lehetséges, hogy ez lesz a hivatalos logó? És lehetséges, hogy véletlenül bukkant fel ez a videó? :)

 

Egyéb

Megérkezett a Razer Naga egér legújabb kiadása, ami az ígéretek szerint mind használhatóság, mind ergonómia terén felülmúlja az elődjét. Egy MMO konfigurátort is adnak mellé.

Az elsősorban MMO-játékosoknak szánt egér egyik legfőbb erőssége a kialakításán kívül, hogy rengeteg gombot szereltek rá, a Naga új kiadásának esetében pedig éppen ezen a két területen javított a gyártó.

Egyfelől a hüvelykujjnál lévő 12 gombos rácsot mechanikus kapcsolókkal szerelik, melyek “megnövelt tapinthatóságot, sebességet és működtethetőséget biztosítanak”; minden egyes gomb jobban kiemelkedik, így anélkül is tudjuk, hol jár az ujjunk, hogy odanéznénk az egérre.

Másrészt az ergonómiai kialakítás is finomabb lett, “több kézben” áll jól az egér: a sajtóközlemény szerint “a negyedik és ötödik ujjtámasz gyengédebben lejt, így jobb fogást biztosít, és csökkenti a fáradást a hosszabb játék alatt”.

 

Ezek mellett egy játékbeli MMO konfigurátor is jár az új Naga mellé, ezzel a játékosok egyszerűbben, közvetlenül a játékból állíthatják be a kedvenc billentyűkombinációikat és makróikat a kütyün.

A Razer Naga 80 eurót (kb. 23.000 Ft) kóstál, mától rendelhető.

Leave a reply