Hirek 08.20

2013-08-20 EgyébNeverwinterRiftTESO  31 comments

Update: Most már lehet kommentelni, bocs a zürzavarért :)

Sziasztok!

Régebbi olvasók már tudják, hogy néhány havonta felmérem az érdeklődési szintet. Ezért arra kérném a klántársakat, hogy ez alá a hír alá az is dobjon egy hsz-t, aki nem szokott kommentelni, Mivel én több játékról is cikkezem, azt is leírhatjátok, ha van olyan MMO ami érdekel benneteket. Nem ígérem, hogy hírezek róla, de esetleg jobban ráfigyelek és ha valami érdekesség adódik, akkor beszámolok róla. Ha valakinek van kedve cikkeket írni bármiről, ami MMO-t érintő érdekesség, az is jelezheti, mindenki teret kap, aki szeretne megnyilvánulni, emelve ezzel a honlap színvonalát. Sajnos nekem nincs időm mindenre odafigyelni, ami érdekes lehet, ráadásul én csak a számomra érdekes dolgokról írok. Természetesen mindezektől függetlenül a mai cikk hireihez is lehet kommentelni. Itt szeretném felhivni a figyelmet, hogy a hirek mindenkinek szólnak, a GW2 játékosoknak sincs letiltva a hozzászólás, vélemény esetén nyugodtan tárjátok azt a nagyközönség elé :P Köszönettel: Kildaros

Rift

A régi-új Trion főnök tartott egy kis beszámolót a jövőbeni tervekről, amely érintette a cég egyéb játékait is. Van benne pár “nem zörög a haraszt” típusú információ is.

  •  szereti a Riftet, ezért nem akarja pay to winné tenni (hmmmm)
  • a közösség által nagy becsben tarott Community Manager, Elrar távozásáról annyit mondott, hogy az új community csapatot dahanese, Greg “OverloadUT” és Morgana alkotják. Különösebb kommentárt nem fűzött Elrarhoz
  • a Rift fejlesztői csapat nem változik, továbbra is Daglar irányitja a munkát
  • az End of Nations játékot átmenetileg partvonalra teszik, a Trion a Riftre, Defiance-re és az ArcheAge-re koncentrál
  • az ArcheAge fejlesztése jól halad, de még mindig idő kell ahhoz, hogy többet elárulhassanak róla
  • Rift 2.4 és 2.5 update megjelenitési változásokat fog hozni, amelyek azt a célt szolgálják, hogy a játék gyengébb konfigurációkon is fusson. A 2.4-el érkező új grafikai beállitásról, a Pixel Granularity-ról egy kis videó is készült, ami lejjebb látható.
  • nem igazak azok a pletykák, miszerint az EA felvásárolná a Triont… (na még csak az kellene, ha egyi lyen eset megtörténik, akkor már biztosan tudom, hogy én hozom a halált a játékokra)

Bless

Pár cikkel ezelőtt közöltem egy kis hírcafatot erről a játékról, amiben a grafikáról volt szó. A játékot az Unreal Engine 3 fogja mozgatni, MMO-ban ilyen megjelenitést még nem nagyon láttunk. Most újabb screenshotok kerültek napvilágra, amik néhány városi helyszint mutatnak be. Nos, az ájulási szint nem csökkent egy fikarcnyit sem:

brige 02 12

brige 02 11

brige 02 25

brige 02 14

brige 02 16

brige 02 13 RESIZED

Wildstar

Please sell things at me!

Új hírek érkeztek a játék felől, mégpedig nagyon is lényegesek.

A WildStar a klasszikus előfizetési modellt fogja alkalmazni, egy kis csavarral.

A játék dobozos változata €44.99-ért lesz kapható, amit digitális kiadásban is meglehet majd vásárolni. A játékhoz kapunk 30 nap játékidőt, és három darab 1 hétre szóló kulcsot, amit szétosztogathatunk a barátaink között, hogy ők is kipróbálhassák a játékot. A harminc nap lejárta után €12.99-ba kerül az egy hónapos előfizetés, ami olcsóbb, ha egyszerre több hónapot fizetünk ki (három hónap €11.99/hó, fél év €10.99/hó, egy év €9.99/hó). Előfizethetünk bankkártyával, PayPal-on keresztül, Game Time Card-al (15, 30, 60 napos), vagy akár telefonról (nem garantált, hogy itthonról is).

Ebben eddig nincs semmi különös, de most jön a meglepetés: a CREDD (Certificate of Research, Exploration, Desctruction and Development). Ez a virtuális tárgy egy 1 hónapra szóló játékidő, ami €16.99-ba kerül, tehát drágább, mint ha előfizetnénk egy hónapra. Ezt eladhatjuk (nem ajándékozhatjuk oda másnak) a Commodities Exchange-ben – egy amolyan aukciós házban. Ez a “piac” annyiban különleges, hogy az adott tárgyat a vevő csak és kizárólag a legalacsonyabb áron tudja megvenni, anélkül, hogy tudná, kitől vásárol. Gyakorlatilag, ha rendelkezünk elég játékbeli vagyonnal, akkor soha többé nem kell fizetnünk a játékért, illetve azok is jól járnak, akik könnyen és biztonságosan szeretnének játékbeli pénzhez jutni: megveszik a főoldalon a CREDD-et, majd eladják a Commodities Exchange-ben.

A végére jutott egy rossz hír is, amit már sokan közületek biztosra vettetek: az idei megjelenést eltolták 2014 tavaszára.  Úgy tűnik, a fejlesztők közvetlen versenyt szeretnének a TESO-val :)

Neverwinter

Pár nap és érkezik a module 1, amellyel egy csomó kaszt változás is jár. A  játékosok részéről felmerült, hogy ha már úgyis újra kell osztani a pontokat, akkor nem kaphatnánk egy ingyenes respec lehetőséget?  A fejlesztők válasza az, hogy beszélgettek már róla, de döntés még nem született. Kedves Cryptic, respec terén nyugodtan példát lehet venni bármelyik másik játékról, különösen a Riftről, amelyben szerintem a legjobban oldották meg a dual-spec/multi-spec, respec kérdést.

TESO

Új fejlesztői napló jelent meg, amelyben megint bemutatnak egy ellenfél típust, a flame atronachot. Ez egy tűzzel operáló, közel és távolsági harcban egyaránt jeleskedő szörnyeteg, Ide kattintva további részleteket is olvashatnak az érdeklődők, én most s lényeket bemutató videóval szolgálok nektek:

31 comments to Hirek 08.20

Leave a reply