Hírek 08.23.

2013-08-23 EgyébEverquest NextNeverwinterRiftTESO  9 comments

Sziasztok!

Rift

Tegnap update érkezett, amire a Cleric kaszt Purifier ágán lévők figyeljenek oda, ugyanis  alapvetően változtatták az ágat, erősebb tank healer aspektust adtak neki. Kivettek skilleket és talenteket, a helyükre úja kerültek. A patch itt olvasható

TESO

A napokban bejelentett előfizetési modellhez kapcsolódó információ, hogy a havidíj a szokásosnak mondható 15 dollár lesz, ami árfolyamtól függően 4000 Ft/hó összeget jelent. A játékos közösség reakciója a havidíj bejelentéséről egyébként egyáltalán nem negatív, sőt sokan azt mondják, hogy csak ezzel a módszerrel lehet elkerülni azt, hogy a mikrotranzakció fertőzze az Elder Scrolls hangulatot. Sokan üdvözlik a dolgot, jónéhányan azt várják, hogy majd úgyis f2p lesz, de igazából nincs túl nagy morgás az ügy miatt. Azt mondják, legalább nem lesznek rinyáló 12-15 évesek és az Elder Scrolls világ simán megér ennyi pénzt. Mindenesetre érdekes, hogy amikor már mindenki halottnak nyilvánította az előfizetéses rendszert, egymás után három ilyen várva-várt játékot is bejelentenek: FInal Fantasy, Wildstar, TESO. Ki érti ezt a világot?

Neverwinter

Elindult a Fury of the Feywild, amit a fejlesztők egy új trailerrel ünnepeltek meg:

Andy Velasquez új naplót jelentetett meg, amiben hosszasan ecseteli az elmúlt pár hónap történéseit, amelyekre én most nem térek ki részletesen. Ami a játékosokat a legjobban érdekelheti a naplóból az az, hogy mikor lesz új kaszt és Paragon Path. Nos, Andy ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy az év végén várhatóak ezek a dolgok. Úgy tűnik, hogy a “megjelenés után azonnal” kicsit tolódik :)

A Fury of the Feywilddel kapcsolatban már többször leírtam, milyen változások várhatók, ezt most nem teszem meg újra. Új információ, hogy a tervezettnek megfelelően, a megjelenés után 60 nappal játszhatóvá válik mindenki számára a Drow faj. A kiegészítőhöz tartozó hosszú patch notes megtalálható ide kattintva Forrás

A megjelenéskor természetesen hiba hegyek keletkeztek, folyamatos a javítás. Kimaradt a Sun elf, nem működik a Foundry, rosszak az új Lockbox jutalmai stb. stb. Majd javítanak, kiegészítő megjelenéskor ez természetes.

Everquest Next

Néhány héttel ezelőtt volt a játék nagy leleplezése, amelyben arról is szó esett, hogy még a télen megjelenik az EQN: Landmark, amely azt a célt szolgálja, hogy a játékosok alakítsák a játék környezetét. Ugyanazokat az eszközöket kapják, amivel a fejlesztők is dolgoznak, egyes alkotások pedig a végleges játékba is bekerülhetnek, örök nyomot hagyva így a játékok történelmében. Tegnap közzétettek egy példavideót a Landmark működéséről:

További infók a játékról. A terület rombolhatósággal kapcsolatos érdekesség, az AI megpróbálja lereagálni a sok turkálást, és ha kell, akkor áthelyezi a spawn pontot máshova. Azonban nem csak ebben lesz kimagasló a szörnyek intelligenciája! Vegyünk példát. Az orkok szeretnek rajtaütni az embereken, de mivel nem hülyék, ezért ezt olyankor teszik meg, amikor nincs sok őr a környéken. Tehát ha mi nagy viccesen elkerítjük az őröket fallal, vagy beássuk őket a földbe, akkor számítsunk rá, hogy mobok fognak lerohanni minket.

A játékot mindenki Adventurer kasztként kezdi majd, azon a területen amelyiken akarja. Ezután barangolhat, meghódíthat kis helyeket, amikre utána építkezhet is. Ezután lehet dönteni, hiszen akár le is telepedhetünk itt. Ezeknek megvan az előnye, itt lehet barátokra szert tenni, lehet guildet csinálni, sőt bányászni és craftolni is. Aki pedig úgy gondolja ideje továbbállnia, az el is adhatja a házát.

Diablo 3

Bejelentették az új kiegészítőt, ami Reaper of Souls névre hallgat. A nagy hírt Josh Mosqueira jelentette be, és azt már most tudni lehet, hogy kapunk egy új fejezetet, egy új kasztot (Crusader), megnövelt szintkorlátot (70 a mostani 60 helyett) és új endgame lehetőségeket. A Reaper of Souls főellenfele Malthael lesz, a halál angyala. A bonyodalom ott kezdődik, hogy megszerezte a fekete lélekkövet, amely maga Diablo lelkét tartja fogságban. A fejlesztők az alapjátékénál sokkal sötétebb sztorit ígérnek. Van a Blizzardról megszokott kiváló minőségű cinematic videó hozzá, valamint egy játékmenetet bemutató videó is:

 

Leave a reply