Hirek 08.26.

2013-08-26 NeverwinterRiftTESO  42 comments

Sziasztok!

Rift

Rövidhírek

Ideiglenesen kikapcsolták a Mayhem of Mathosia egyes eventjeit, mivel kicsi volt a játékoslétszám az eseményt érintő helyeken, a megjelenő inváziós seregek pedig ehhez mérten túl erősek. Elnézést kérnek a kellemetlenségért. A probléma abból fakad, hogy  egyes bossok 8-15 millió HP-val rendelkeztek, ez pedig erős túlzás a középszintű területeken. A kikapcsolt eventek: Golden Embers, Hammer and Flame, Unlikely Alliances, The Blight  Forrás.

Fórumon felvetődött az a kérdés, hogy a PvP gear használható-e PvE-ben, mivel érzékelhetően jobbak a PvP cuccok statjai. Fejlesztői válasz szerint alacsony szinten valóban jobbak a PvP felszerelések, de lvl60-on ez megváltozik. A PvE  gear olyan statokkal rendelkezik, ami az Expert dungeonök és raidek teljesitéséhez szükségesek, míg a PvP gear célja a játékosoktól beszedett sebzés csökkentése . Lvl60-on működik egy Bolstering rendszer is, amely abban az esetben, ha nem PvP gearben megyünk PvP-zni, lecseréli a felszerelésünket az elérhető legkisebb szintű PvP-s megfelelőre, enchantmentek nélkül.

 Neverwinter

Ma 16 órától egy patchet telepítenek, amely a module 1 néhány hibáját javítja. A rövidke patch note ide kattintva érhető el.

TESO

Nem bír magával a Zenimax, azon belül is a főfelügyelő Matt Firor. Ugye múltkor kiderült, hogy fizetős lesz az Elder Scrolls Online, akkor szépen el is mondta, hogy miért. Nos azóta ismételten nyilatkozott.

Amikor egy Elder Scrolls játékban vagy, akkor egy külön világban vagy. Nem akarjuk, hogy a játékosaink mindenhol fizetős gátakba ütközzenek. Mondjuk, ha be akarsz menni egy dungeonba, akkor kidob egy ablakot, hogy vegyél 50 kreditet, különben nem mehetsz be. Ilyesmit nem akarunk, ez nem Elder Scrolls”

A havidíjas rendszerben viszont 100%-ra megkapunk mindent, nem ütközünk fizetős “akadályokba”. Ha ez nem lenne elég a Zenimax havonta, vagy 6 hetente hozna frissítést a játékba, vagyis tartalmat. Ilyen lesz például a Thieves Guild vagy a Dark Brotherhood quest line. Ezek 15 órás élményt fognak nyújtani és ne feledjük ilyenek jönnek majd havonta!

Fontos tudni azonban, hogy lesz item shop is. Amit lehet majd venni a boltban, azok a szokásos mmo cuccok lesznek, mint karakter nevének, nemének, fajának, szövetségének cseréje, stb. – szokásos mmo változtatások, amelyek szükségére a játék első hónapja után jövünk rá, mert az elején nem gondolkodtunk, újrakezdeni meg nem akarjuk…

A játékosok érthető módon aggodalmukat fejezték ki, miszerint, ha nem tudják a készítők kellő tartalommal ellátni a programot, akkor az rövid úton kudarcra lesz ítélve, az előfizetéses modell alkalmazása miatt.

Ám a Zenimax Online bejelentette, hogy semmi ok az aggodalomra, öt évre előre megvannak a játék bővítményekkel való ellátásának tervei, sőt, az első kiegészítőkön már el is kezdtek dolgozni. A stúdió menedzsere, Matt Firor elmondta, hogy a játékot időszakokra osztott tervek alapján készítik, melyben szerepel 5 óra, 5 nap, 5 hónap és 5 év.

“Öt óra elteltével a látványnak szépnek kell lennie, hogy jó érzés tölthessen el, ha leülünk elé. Öt nap után a szinteződésnek kell jónak lennie, míg öt hónap után a végjátéknak. Öt év elteltével pedig eljutunk oda, hogy csak erről a játékról fog mindenki beszélni”, – jelentette ki Matt Firor. “És ez a legfontosabb: elérni, hogy azért térjen vissza mindenki, mert olyan barátokkal játszhat, akikkel jó együtt kalandozni. Nyilvánvalóan ezt a legnehezebb teljesíteni, de mindent el fogunk követni ennek érdekében.”

A VG247 oldal munkatársának volt alkalma kipróbálni a The Elder Scrolls Online jelenlegi verzióját és tapasztalatait egy később megjelenő cikkben fogja összesíteni. Most csak annyit mondott előre, hogy amennyire ő látta, a játék fő küldetését egyedül is végig lehet majd vinni. FPS nézetben játszva a programot, úgy tűnt, mintha a Skyrim egyik kiegészítője lenne. Matt Firor elmondása szerint a játék alapküldetését szólóban is teljesíthetjük majd. Tulajdonképpen egy új Elder Scrolls játékról lesz szó, megtámogatva azokkal az online funkciókkal, melyeket szeretnénk - és használnunk is kell - menet közben.

A Zenimax Online embere azt is elmondta, hogy a játékhoz sűrűn fognak érkezni kisebb-nagyobb tartalombővítmények, melyek általában egy hónaptól hat hétig terjedő intervallumban jelennek meg. A kiegészítések mértékének mikéntjét még tervezik, de már most dolgoznak a megjelenést követő tartalmakon. Bár a program maga még nincs kész, de már így is jelentős tartalommal bír, ezért a csapat egyik része azt igyekszik befejezni, míg a többiek olyan új kiegészítéseken kezdtek el dolgozni, melyeket majd csak megjelenés után láthatunk meg.

42 comments to Hirek 08.26.

Leave a reply