Guild Wars 2 08.31. – Ascended Crafting, Gazdasági változások

2013-08-31 Guild Wars2  35 comments

Sziasztok!

Aki figyelemmel követte a tegnapi ArenaNet stream-et, az tudhatja, hogy elég nagy változások várhatóak a játék gazdaságában. Mivel mindenki zsebét teletömték az utóbbi Living Story event-ek (Crown Pavilion farm, Clockwork Chaos Invasion-ök), szinte borítékolni lehetett, hogy olyan dolgok várhatóak jövő hét kedden, ami jelentősen megrövidíti majd az aranytartalékainkat. Próbáljuk meg szépen sorba átvenni azokat a dolgokat, amelyek sírásra késztetik majd a pénztárcánkat.

Account Magic Find

A Magic Find jelentős változások elé néz, hiszen egész egyszerűen el fog tűnni a stat a páncélokról, fegyverekről. Az ArenaNet úgy érezte, hogy az MF egy olyan tulajdonság, aminek úgy kell kifejtenie a hasznát, hogy közben nem vesz el fontosabb stat-okat a karaktertől. Épp ezért kerül át az Account-ra, és válik egy olyan állandó bónusszá, amiből minden karaktered egyaránt részesedik. Az Achievement UI-ban fogtok találni egy Magic Find Meter-t, amit Essence Of Luck segítségével lehet majd növelni. Ezeket az esszenciákat zöld vagy kék tárgyakból lehet kinyerni, a betörésük esetén különböző színekben kerülhetnek hozzánk. A színe fogja meghatározni, hogy mekkora mennyiségű bónuszt ad majd az MFM-hez. Ezáltal az eddig értéktelennek vélt zöld és kék tárgyak biztosan drágulni fognak, így valószínűleg nem éri meg vendor trash-ként túladni rajtuk. Fontos megjegyezni, hogy a salvage kit típusától teljesen független lesz az essence drop, tehát a legalapvetőbb készlettel is ugyanannyit nyerhetünk ki, mint egy Black Lion Kit-tel.

Ha esetleg van Magic Find armor set az inventory-dban, nem fogsz a nulláról indulni. Annyi esszenciát fogsz kapni, amennyivel 20%-ra növelheted egyből az MF-et. Különböző achievement-ek során is növekedhet az MF, ám erről egyelőre nincs pontos információ. Annak érdekében, hogy ne legyen orbitálisan nagy a Magic Find, bevezetik a 300%-os plafonértéket. Azok a stat kombinációk, amelyek Magic Find-del vannak ellátva, szintén megváltoznak, méghozzá a következőképpen:
- Explorer-ből Assassin lesz: Precision (Main), Power, Crit Damage
- Traveler-ből Dire: Condition Damage (Main), Toughness, Vitality
- Pillaging-ből Hunter: Power, Precision
- A Wayfarer stat-ok változásáról nincs információ
Az armor és fegyver MF-en kívül megváltoznak azok az upgrade komponensek is, amelyek szintén az MF-et növelik:
- Doubloon-ok Boon Duration-t adnak
- Rune Of The Pirate: MF helyett Power
- Rune Of The Traveler: All Stat, Condition Damage, Boon Duration, Movement Speed
- Rune Of The Noble: Condition Damage, Might
- Rune Of The Scavenger: Condition Damage, Life Steal
- Sigil Of Luck: random boon kill esetén
- Minden olyan kaja, infusion vagy guild buff, ami növeli a Magic Find-et, változatlan marad

Ascended Weapon Crafting

Kérem szépen, itt fog elszaladni a ló igazán, tömérdek új T7-es material érkezik, olyanok is bekerülnek, amelyeknek csak később lesz jelentős szerepük (Ascended Armor). Egy ilyen fegyver legyártásához egész pontosan 2 hét kell (hogy miért, azt majd később részletezem), és Grandmaster (500) szintre van szükség a Weaponsmith, Hunstman és Artificer szakmákból. Fontos azonban megjegyezni, hogy nem csak crafting-gal lehet Ascended fegyvert szerezni, ugyanis ritka drop-ként bárhol kieshetnek, ráadásul megválaszthatod, hogy milyen stat kombót szeretnél rá. Új Exotic Inscription-ök is érkeznek, méghozzá azért, hogy az összes stat kombó elérhető legyen az Ascended fegyverek számára.

Az új nyersanyagok (Ascended Materials) jelentős része Account Bound lesz, tehát nem lehet vele kereskedni. Ám mivel szükség lesz T6-os material-okra (sőt, alacsonyabb szintűek is kellenek), készüljetek arra, hogy növekedni fog a nyersanyagok ára. A következő Ascended material-okról van részletesebb információ:
- Pile Of Bloodstone Dust: finomítással Bloodstone Brick-et nyerünk belőle (450-es szakma). Beszerzés: Champion Loot Bag-ből
- Dragonite Ore: finomítással Dragonite Ingot lesz belőle (450). Beszerzés: Templom meta event-ek ládája Orr-on, Megaboss-ok, WvW-n a nagyobb elfoglalható építmények (Keep, Castle)
- Empyreal Fragments: finomítással Empyreal Star-t kapunk (450). Beszerzés: Dungeon-ök, Mini-dungeon-ök, JP-k, WvW-n a kisebb elfoglalható építmények (Camp, Tower)
- Glob Of Dark Matter: na itt kezd durvulni a helyzet. Beszerzése csakis Exotic cuccok lebontásával lehetséges.
- Augur’s Stone: Miyani árulja majd, 20 skill pontért.
- Thermocatalytic Reagent: Crafter NPC-ktől lesz vásárolható, 10 darab 14 ezüst, 96 réz.

Az Ascended material-ok finomítása is fontos szerepet fog játszani a craftolásban, itt fogjuk a legtöbb zsebkendőt könnyesre sírni. A refinement naponta egyszer hajtható végre, és az új matik is Account Bound-osok lesznek. Mivel Ecto is kell hozzá, megeshet, hogy drágulni fog a lila gömböcske. A T6-os matikról pedig inkább nem is beszélek, inkább nézzük meg, mi vár ránk:
- Glob Of Elder Spirit Residue: 50 Elder Wood Plank, 1 Glob Of Ectoplasm, 10 Thermocatalytic Reagent
- Lump Of Mithrillium: 50 Mithril Ingot, 1 Glob Of Ectoplasm, 10 Thermocatalytic Reagent
A következő refinement procedúrákba már az Obsidian Shard-ok kapnak szerepet.
- Bloodstone Brick: 100 Pile Of Bloodstone Dust, 2 Obsidian Shard, 10 Thermocatalytic Reagent
- Dragonite Ingot: 100 Dragonite Ore, 2 Obsidian Shard, 10 Thermocatalytic Reagents
- Empyreal Star: 100 Empyreal Fragment, 2 Obsidian Shard, 10 Thermocatalytic Reagents
- Meglesz arra is a lehetőség, hogy a Common Crafting matikat is Ascended osztályúra finomítsuk, úgyhogy ezeknél is várható némi áremelkedés. Deldrimor Steel Ingot-ot a következőképpen nyerhetünk: 20 Iron Ingot, 10 Steel Ingot, 20 Darksteel Ingot, 1 Lump Of Mithrillium. Hasonlóképpen fog működni a Spiritwood Plank-ek legyártása is.

Ha eddig nem vesztél el, akkor most még ráteszünk egy lapáttal. Az Ascended fegyver legyártásához a következő dolgokra lesz szükség: Ascended Inscription, Deldrimor Steel Ingot-ból gyártott fegyverkomponensek és Vision Crystal (óóó, régi jó GW 1, mikor ezt a kristályt kellett összerakni).
- A választott fegyver és inscription receptjét előbb meg kell tanulni, 21 ezer karmáért vásárolható az inscription recept (Te választhatod ki, melyik stat kombót akarod), a fegyverhez szükséges tekercs pedig 3 aranyba és 5 laurel-be kerül.
- Az inscription a következő dolgokból áll: 10 Glob Of Dark Matter, 1 Deldrimor Steel Plated Dowel (3 Deldrimor Steel Ingot+3 Spiritwood Plank), 1 választott Orichalcum Inscription, 10 Pile Of Crystalline Dust
- A fegyverdarabokhoz Deldrimor Steel Ingot kell (változó mennyiségben), 5 Pile Of Crystalline Dust és 50 Thermocatalytic Reagent.
- A legutolsó komponens a Vision Crystal, ami a következő dolgokból gyárható: 5 Dragonite Ingot, 5 Bloodstone Brick, 5 Empyreal Star és 1 Augur’s Stone

Ha ezekkel mind készen vagy, akkor nem marad más hátra, mint legyártani az Ascended fegyveredet. Fontos megjegyezni, hogy a gyártás után Account Bound-os lesz a tárgy, de ha felveszed valamelyik karaktereddel, akkor már Soulbound-ossá válik. Így megvan arra a lehetőség, hogy bármelyik hősödnek legyárthasd a fegyvereket. Az Ascended weapon-ökben egyaránt lesz Upgrade Slot és Offensive Infusion Slot (a kétkezes fegyvereket az utóbbiból kettő is). Ha további információkra vagytok kíváncsiak, akkor szemezgessetek a nemrég kirakott blogpost-ból, vagy nézelődjetek Dulfy oldalán! Érdekességnek pedig egy kis előrejelzés a Super Adventure Box Tribulation módjának nehézségéről, ugyanis Josh Foreman a Super Mario egy eléggé átmodolt változatához hasonlította ezt a rejtélyes játékmódot. Ha tényleg ezt vették alapul, akkor egyrészt készítsétek az idegrendszereteket, másrészt tényleg egy nagyon gonosz Super Adventure Box vár ránk!

35 comments to Guild Wars 2 08.31. – Ascended Crafting, Gazdasági változások

Leave a reply