Rift szerver összevonás II. rész

2013-10-16 Rift  37 comments

Sziasztok!

Elöljáróban szeretnék bejelenteni egy fontos klánhírt. Hosszas vergődés, gondolkodás, megbeszélés után arra az elhatározásra jutottunk, hogy a Supper tagokkal kiválunk a Reapers of Telara klánból és a Riftben is megalapítjuk a Supper is Readyt. Döntésünk fő oka, hogy ultra casual játékstílusunkat konfliktus mentesen csak a saját kereteink közt, saját szabályaink közt tudjuk megvalósítani. Így immáron szeretettel várjuk minden olyan ember jelentkezését, aki szeretné kipróbálni a játékot. Mindenki, aki megfordult más játékokban a SIR-ben, automatikusan tag lehet. Ingame keressétek Irzut (Maestir), Lyathast, Babecket, Ruzsit vagy engem, azaz Kildarost. A klán jelenleg a Blightweald szerveren tanyázik, jövő csütörtöktől átkerülünk a Gelidrára. Amennyiben valaki olyan klán tagja szeretne lenni, amely kissé jobban eltolódott a hc irányba (de még mindig casualnak számít, csak nem szakítják meg az instákat ordító gyerekek), azoknak továbbra is ajánlom a Reapers of Telarát.

Rift

A tegnap bejelentett szerver összevonással kapcsolatban jelent meg egy kérdezz-felelek, amelyben néhány sarkalatos kérdésre adott választ dahanese és Pithos. Az első kérdés arra vonatkozott, hogy mi van akkor, ha valakinek véletlenül mindkét szerveren max számú, azaz 12, tehát összesen 24 karaktere van. Véleményem szerint az ilyen embert be kell zárni, de a fejlesztők azt válaszolták, hogy minden karakter átkerül, de csak az első 12-t láthatja a beteg. Ha látni akarja a többit is, akkor kénytelen lesz néhánytól fájó szívvel megválni.

Klánunkat közelebbről érintő kérdés, hogy mi lesz a guild bankkal, aukciókkal és postákkal. Nagyon szimpatikus módon, SW:TOR-al ellentétben nem kell üriteni a bankot, annak tartalma átkerül az új szerverre, úgy ahogy az aukciók és a posta tartalma is.

Még egy dolgot bejelentettek, mégpedig az elkövetkező nyelvi támogatással kapcsolatban. Próbaképpen tesztelték már az új verziót, amikor három különböző nyelvű klienssel jelentkeztek be ugyanarra a szerverre. Minden kliensnél a saját nyelvén látszódtak az aukciós házban elhelyezett tárgyak, bármelyik nyelvű kliensből is tették be azokat. A dolog még nincs teljesen kész, a postában ugyanis volt amikor angolul jelent meg a tárgy francia vagy német helyett, de a várható megjelenésig van idő még csiszolni rajta. A funkció  bevezetését a 2.5 updatre jelezték.

További hír, hogy holnap (10.17 csütörtök) karbantartás lesz, telepítik a 2.4 update 6. hotfixét. Az új raidek és insta finomhangolásán kívül lényeges változás, hogy csökkentik a lvl50-60 insták mobjainak életerejét és sebzését; az Empyreal Slayer’s Mark nevű endgame token heti maximális limitjét 16.000-re emelik, illetve javítják a magas szintű craft napi küldetések jutalmait.  Részletes patch notes itt.

 

37 comments to Rift szerver összevonás II. rész

Leave a reply