Hírek 10.25.

2013-10-25 PathfinderRift  15 comments

Update:

Kora reggeli friss Rift hirek:

Iron Pine Peak revamp: hétfőn felkerül tesztelésre a PTS-re a havas táj teljesen átalakított verziója. Frissített küldetés típusok lesznek, valamint két új porticulum teleport (Whitefall Lift és Pilgrim’s Crossing) kerül a térképre. A legnagyobb módosítás a területtel kapcsolatban az lesz, hogy alacsonyabb szintű zónába sorolják.  A változtatások után Iron Pine Peak a lvl45-50-es szinthatárból átsorolódik lvl27-35-as területté. Hétfőn további részleteket közölnek. Legnagyobb fenntartás ezzel kapcsolatban az, hogy már így is nehéz kiigazodni a játékban, melyik zónában is kellene questelni, valamint a lvl27-35-ös intervallum már jelenleg is túltelített mind területek, mind pedig küldetések tekintetében. Persze még így is marad két lvl45-50-es zóna (Stillmore és Shimmersand), amely bőven elég. Valószínűleg a revamp után több lesz az olyan terület amelyet a játékosok egész egyszerűen kihagynak, mert nem éri meg a küldetések végig vitele. Pedig IPP az egyik leghangulatosabb zónája a játéknak. Forrás

PC Gaming Celebrate Week: a Rift letölthetővé válik a Steamen keresztül és ez alkalomból ünnepi hetet szervez a Trion. Az ünnepség abból áll, hogy megpróbálnak minket rávenni egy kis pénzköltésre. Bekerül a store-ba a “Regulos’s Trove”, amely tartalmazhat Raid 1-es ékszereket, illetve bizonyos eséllyel egy unikumnak számító fekete mókus mountot. Vásárolható lesz 160%-os XP bónusz ital, illetve Raid 1-es gyűrűk (pay to win tesztfázis). A fentieken kivül mindenki kapni fog 20% bónuszt egy halom currencyre (Player XP, Planar Attunement XP, Guild XP, Favor, Prestige, Dungeon Currency, Planarite, Zone Event Currency) Utóbbi ingyen jár mindenkinek és összeadódik egyéb, más forrásból származó hasonló bónusszal. Mindezek a csudaságok november 1-ig lesznek elérhetőek

Móki mount:

RIFT_POSE_BlackSquirrelMount_06

Sziasztok!

A közeljövőben dizájnváltás várható a honlapon, elvégre bizonyos időszakonként nem árt megújulni :) Emiatt elképzelhető fennakadás a működésben, emiatt elnézéseteket kérjük előre is.

Rift

auction house limit header

Tegnap megtörtént a szerverek összevonása, amelynek legszembetűnőbb megnyilvánulása az aukciós ház működési  zavara volt. Sokan úgy gondolták, hogy az AH le is állt, de végülis “csak” extrém módon lagos volt, néhány keresési utasítás 10-15 perc alatt futott le. Akik elolvasták a tegnapi patch notes-t, azok találkozhattak azzal a sorral, hogy az aukciós házba tehető limitet 200-ra állították karakterenként. Ez a limit csak különálló aukciós tételekre vonatkozik, tehát 99 db kőzet csak egy helyet foglal le belőle. Persze amennyiben egyben, és nem egyesével helyezi be őket a tulajdonosuk. Az AH problémát az összevonás következtében rendkívüli mértékben megszaporodott aukciós tételek okozták, egyes karaktereknél 10000 aukció is futott. Jelen pillanatban meg kell várni, amíg a bent lévő készletek aukciós ideje lejár, ekkor kezelhető mennyiségűvé válik majd a készlet. A fejlesztők felül vizsgálják majd a 200-as limitet és ha a helyzet lehetővé teszi, akkor emelnek rajta. A helyzet normalizálódása maximum 2 napon belül várható, ugyanis maximum ennyi időre lehet betenni a cuccokat, így ekkor a probléma automatikusan orvosolja önmagát. Fontos információ, hogy az aukciós házban csak azok adhatnak el, akik valamilyen credit csomagot már vásároltak. Ebbe beletartozik a legkisebb, 5 eurós csomag is. Attól a pillanattól, hogy megveszitek a credit csomagot, az AH használat örökösen megmarad.

Másik probléma a mobil app-al kapcsolatos. Tegnap visszatért az Autumn Harvestes nyerési lehetőség, de jelenleg a jutalmak nem postázódnak az ingame mail rendszerben. A fejlesztők ezt a problémát is vizsgálják, megoldása a következő néhány napban várható. Ígéretük szerint minden bennragadt jutalmat megkap a tulajdonosa.

Pathfinder Online

Bár már egy ideje nem foglalkozom a PFO-ról szóló cikkek publikálásával, én továbbra is figyelemmel kísérem a játék útját. Sajnos a fejlesztők egyelőre itt nem lépték meg a Kickstarter utáni saját honlapos pénzgyűjtési akciót, amivel például a Star Citizen vagy a Shroud of the Avatar elég sok pénzt szedett össze, emiatt nagyon-nagyon lassan haladnak. Legújabb blog posztjukban megjelentettek egy képet, amely a nagyon kezdetleges, nagyon korai UI-t hivatott bemutatni. Én kérlek benneteket, az UI-val pont hogy ne foglalkozzatok, mert ez még egy semminek sem nevezhető valami. Inkább a képen szereplő karakterek stílusára, öltözetére és a tájra hívnám fel a figyelmet. Szerintem nagyon hangulatos fantasy környezetet fognak varázsolni a készítők.

Pathfinder Online

A cikk további része a helyőrségek, outpostok elleni koncentrált támadásokról szólnak. Ennek során egy csapat játékos totálisan kifoszthat egy kisebb települést, elrabolva az ott termelt nyersanyagokat. Amennyiben egy outposton minden őrt lemészárol a csapatunk és ezután 10 percen keresztül tartani tudjuk, akkor onnantól kezdve a miénk lesz és a számunkra fog termelni. A település eredeti lakói számára bűnöző besorolást kapunk, így következmények nélkül verhetnek agyba-főbe minket. A PvP megjelölésekkel egy külön cikk foglalkozik, amelyet már nem írtam ki, pedig megérne egy misét. Talán majd egyszer, megfelelő mennyiségű idő és érdeklődő esetén:)

 

15 comments to Hírek 10.25.

Leave a reply