Hírek 11.08.

2013-11-08 PathfinderRift  37 comments

Update: (ebből már a cikkben is említett Fae Yule időpontja is kiderül)

 

Sziasztok!

Rift

Clearly the best fantasy giant squirrel riding simulation available on Steam with a name starting with R ever.

Egy héttel a játék Steamen történő megjelenése után a Trion közzétette a játékosszámok alakulását. Köszönhetően ennek az újdonságnak, a játék történetének legnagyobb játékosszám emelkedését könyvelheti el, amely túltesz mind a Storm Legion kiegészítő, mind a f2p konverzió miatt érkezett számokon. A fejlesztők elmondása szerint a Rift és Defiance összesített növekedése 250.000 új játékos. Ebből kb 32.000 ember visszatérő, korábbi játékos. Mindentől függetlenül (sor, lag) ezek szép eredmények és segítik életben tartani ezt a nagyszerű játékot. Itt kell  megjegyeznem, hogy az elmúlt napokban/hetekben jelentkező login sorokat és lagot mára gyakorlatilag teljesen megszüntették.

A 2.5 updatehez tartozó patch notes-ban elmerülve látható az Iron Pine Peak revamp és az, hogy két új Porticulumot helyeztek a területre. Kicsit negatív vonzata ennek, hogy a már eddig felfedezett három teleportot is újra unlockolni kell. Gyors mounttal pár perc séta az egész :) Ezenkívül a patch telepítésekor jelentkező problémák orvoslásáig ideiglenesen kikapcsolták a dimenziókat.

A patchel kikerült a játékból az Iron Pine Peakben található teleport is, amely a Storm Legion területekre vezetett. Mostantól Meridianban, illetve Sanctumban a porticulum melletti Lycini ambassadornál lehet átjutni az új világba. A lvl50-es karakterek ezentúl olyan questet fognak kapni, ami ezt mutatja be, nem a régi portalt. Az új területre elvileg  lvl48 a korlátozás, így lvl48-tól bármelyik teleportkaputól szintén át lehet jutni. Tacitus annyit mondott még, hogy aki lvl48-nál sokkal korábban szeretne eljutni Tempest Baybe, az használja a saját kreatív eszközeit (rally banner, loyalty teleport, vagy pedig várja meg a következő hónapban érkező Fae Yule fesztiválhoz tartozó free portalt )

Ma egyébként meg is érkezett az első hotfix, amelyben javítottak a szerver stabilitáson, illetve a PvP matchmaking rendszeren.

Pathfinder Online

Elmúlt héten rendezték San Franciscoban a Gamebeat 2013 fesztivált, melynek Innovation Showdown szekciójában 5 másik játékfejlesztővel egyetemben a Goblinworks is lehetőséget kapott, hogy bemutassa készülő játékát. Ennek keretében látni lehetett néhány ingame jelenetet, amelynek 3 perc 26 másodperces verzióját megjelentette a fejlesztőcég. Természetesen a SIR honlap sem maradhat a videó nélkül. Azt mindenképpen tessenek figyelembe venni, hogy a felvétel pre-alfa verzió, sok mindenen kell csiszolni (pl összesen 1 férfi és 1 női arc van, azok is csak placeholdernek). Szerintem egyébként nem néz ki rosszabbul ebben az állapotában a játék, mint néhány, a fejlesztés későbbi szakaszában járó sandbox cím (leszámítva persze a Sony háttérrel rendelkező Everquest Nextet, amelynek a látványvilága az én ízlésemnek pont nem felel meg). A karakterek és a ruhák nekem például tetszenek, illetve a játék hangulata, illetve a tudat, hogy milyen lore-al és háttérrel bír, számomra kicsit meg is szépíti :P

37 comments to Hírek 11.08.

Leave a reply