Hirek 11.11.

2013-11-11 EgyébEverquest NextRift  10 comments

Sziasztok!

Rift

Trion buys Trove domains

A Riftet, Defince-t, ArcheAget fejlesztő Trion beregisztrált néhány új domaint, melyben a Trove szó szerepel  (pl. TroveGame.com és PlayTrove.com, illetve néhány egyéb német, kanadai és angol cimet). Azt nem tudni, hogy ez egy teljesen új játékot vagy pedig egy piacon lévőnek a kiegészitőjét takarja. Mindenesetre vigyázó szemünket rávetjük és meglátjuk mi is történik itt.

underwater content header

Riftel kapcsolatos hír, hogy Captaincursor elárult néhány (nagyon) apró részletet a jövőre megjelenő 3.0 update-el kapcsolatban (még az is lehetséges, hogy a fent említett regisztrációk is emiatt történtek):

  • A 3.0 jelentős részét a vízalatti harc fogja képezni, de nem fognak egy teljes egészében viz alatt lévő új zónát  bevezetni. A játékosoknak mindig lesz lehetőségük visszatérni a szárazföldre.
  • A Trion szeretné elkerülni, hogy a játékosok túl sokáig ugyanabban a környezetben legyenek, ezért igyekeznek folyamatosan változatosan tartani a zónákat.
  • Egy zóna különösen sok vízalatti harcot tartogat számunkra.
  • A Song of Dreams a vizalatti harc tesztfázisa és a 3.0 megjelenéséig még változtathatnak rajta.
  • a Víz Síkja az alábbiak szerint rétegeződik majd: (katt a nagyításhoz)

plane of water

Everquest Next

EverQuest Next's Georgeson teases cryptic tweet

Dave Georgeson, a játék főguruja egy rejtélyes Twitter üzenetet tett közzé: 11 11 11 11 ;) A rajongók ebből azonnal egy november 11. 11 óra 11 perckor történő beta bejelentést vizionáltak, de Dave később ezt cáfolta. Majd kiderül, mi történik :)

Mire a hír megjelenik, már meg is van a bejelentés. Kiderült az EQN Landmark alpha teszt időpontja, amely 2014 február 28 körül lesz, illetve kiderültek a részvétel feltételei. A free játék már ehhez is befektetést igényel… Bejelentettek ugyanis néhány Founder Packot, melyek valamelyikének megvásárlása szükséges építkezési ambícióink korai kibontakoztatásához. Három Founder Pack létezik: az alpha teszthez vagy az Explorer Pack szükséges $59.99-ért (13.200 Ft) vagy a Trailblazer Pack  $99.99-ért (22.000 Ft). Aki úgy dönt, hogy kicsit később is ráér bekapcsolódni, annak pedig a Settler Pack ajánlott $19.99-ért (4400 Ft). Utóbbival a 2014 március 31 előtt induló béta teszten lehet résztvenni. Részletek az alábbi képre kattintva érhetők el:

WoW

A BlizzConon mutatkozott be a World of Warcraft ötödik kiegészítője, a Warlords of Draenor, amely egyebek mellett egy teljesen új világgal várja a rajongókat.

Természetesen az új kiegészítőt sem tudta maximálisan titokban tartani a Blizzard: éppen a héten derült ki, hogy a fejlesztőcég levédette a játék alcíméül szolgáló Warlords of Draenor elnevezést, aztán a BlizzCon felvezető kisfilmjében is benne felejtették az adalék logóját, így gyakorlatilag biztossá vált, hogy mi lesz a hétvége meglepetésbejelentése.

A World of Warcraft: Warlords of Draenor egy teljesen új világban, Draenorban játszódik majd, az orkok és a draeneik otthonában. A kiegészítő teljesen új karaktermodellekkel és animációkkal érkezik, a telepítése után százas szintig lehet fejlődni, sőt a türelmetlenebbek (még teljesen új karakter esetén is) kapásból a kilencvenes szintre ugorhatnak, hogy azonnal kipróbálhassák a kiegészítő tartalmait.

A játékosok testreszabható és bővíthető erődöket építhetnek majd, ezeket NPC-k népesíthetik be, akik erőforrásokat gyűjthetnek és küldetéseket teljesíthetnek nekik. Természetesen új battlegroundokra, dungeonökre, questekre, PvP-zónára és két új instance-ra is számíthatunk. Draenor térképe így fest majd:

 

Az alábbiakban egy igazi wow-os hangulatú trailer látható:

Noha egyre nagyobb divatja van, és a World of Warcraft előfizetői tábora is hónapról-hónapra kisebb lesz, a Blizzard nem szeretné bevezetni a free-to-play modellt az MMORPG-nél.

A Blizzard több játékújságnak is arról beszélt a BlizzConon, hogy nem szeretné bevezetni a free-to-play modellt a World of Warcraftnál: J Allen Brack direktor szerint a játékot nem erre tervezték eredetileg, ha ingyenessé tennék, az jelentős átalakításokat követelne meg, ez pedig nincs tervben.

Bár a fejlesztők eddig sem mondták azt, hogy egyszer free-to-play lehet a World of Warcraft, lehetőségként többször céloztak a váltásra, ergo mindenképpen foglalkoztatta őket a kérdés. Most viszont egyértelműen kijelentették, hogy nem gondolkodnak más üzleti modellben, így a játékosoknak be kell érniük a Starter Edition ingyenességével.

És igazság szerint a World of Warcraftot nem is kell félteni. Bár az előfizetői tábor csökken, a 7,6 millió játékos még mindig óriási tömeget jelent, ráadásul a Blizzard minden korábbinál nagyobb csapatot állított rá tartalomgyártásra.

 Wildstar

A kíváncsibb rajongóknak biztos feltűnt, hogy a legutóbbi DevSpeak videó jogi nyilatkozat részénél mindenfélekarakter olvasható, persze ez sokaknak nem okoz meglepetést, hisz a magát “Disclaimer Guy”-nak hívó valaki már elég régóta ír hasonló dolgokat; például vicceket a disclaimer helyére. Most azonban elrejtett egy aprócska információt azon a pár képkockán, a szorgos rajongók pedig a titkosszolgálatokat megszégyenítő módon pár óra leforgása alatt megfejtették a kódolt szöveget, és az eredmény a következő videóra vezette őket:

 

Leave a reply