Hírek 12.03.

2013-12-03 RiftWildstar  10 comments

Sziasztok!

Rift

Adatbányász forrásokból kiderült egyes új kontentek mibenléte. Várhatóan új Rift típus, mégpedig a Nightmare Rift, illetve egy új dungeon, a The Gyel Fortress érkezése várható. Valamikor. Ezek a dolgok az alábbi új acsikból következtethetők ki:

Mint látható, a Nightmare Riftnek 15 fázisa lesz, ami elég durva mennyiség…. Ezenkívül látható az acsi nevében, hogy Nightmare I, amiből az következik, hogy a Hunt Riftekhez hasonlóan ezeknek is több nehézségi fokozata lesz, valamint minden bizonnyal szintén a játékosok nyithatják őket. Valószínűleg nagy méretű csapatoknak lesz kialakítva, illetve a jutalom a teljesített fázisoktól függ majd. Azt sem nehéz kitalálni, hogy a fázisok egyre nehezebbek lesznek. Az is elég logikusnak tűnik, hogy ez a tartalom a Gyel Fortress dungival egyetemben a jövőre érkező 3.0 update részeként jelenik meg.

Kevésbé fontos információ, hogy néhány új területnek a nevét is kibányászták: “Goboro Reef”, “Draumheim”, “Tarken Glacier”

cash shop critic mech week RJ

Elég nagy a felháborodás játékos körökben az elmúlt két hét “world eventjei” miatt. Sokan azt mondják, az nem world event, ha egy esemény kizárólag három városban játszódik. De ez még hagyján. A legnagyobb probléma a hétről-hétre bevezetett egyre újabb lockboxok körül van. Ez, más játékokhoz hasonlóan olyan doboz, amihez a kulcsot store-ból lehet beszerezni és random cuccot dobál. A Rift játékosok nincsenek ahhoz hozzászokva, hogy a pénzükért ne azt kapják, amit venni szeretnének. Ahogy ahhoz sem, hogy egyes tárgyak (mountok/petek) megszerzésére nincsenek alternatív lehetőségek, csak és kizárólag lockbox. Az i-re a pontot a jelenlegi “Mech Week” event tette fel, amikor magából a lockboxból is csak egyetlen egyet lehet szerezni játékon belül, a kinyitásához pedig nem kulcs kell, hanem egy időcsökkentő. A láda ugyanis időzáras, a megszerzésétől számított 24 óra múlva nyitható legkorábban, hacsak nem csökkentjük ezt az időt mindenféle kütyüvel. Egy kütyü mínusz egy órát jelent az időzítőn. Tehát ha azonnal nyitni szeretnénk, 24 db időcsökkentő kell. Ládákat is csak a storeban lehet venni. A fentieken kívül még egy baklövést elkövettek Trionnál, nevezetesen, hogy a ládában rejlő tárgyak Bind on Pickup, azaz nem átadhatóak accounton belül sem. Emiatt teljesen értelmetlen dolog sül ki abból, ha valaki a pénzéért két ugyanolyan petet “nyer”. Daglar meg is nyilvánult a fórumon a témában, mivel a Hálaadás alatt kissé túlcsordult a játék fóruma emiatt. Álláspontja szerint a játékot finanszírozni kell és akik lockboxot vesznek, azok segítik a játék fejlesztését. Megnyugtatott mindenkit afelől, hogy ha nem lenne financiálisan rendkívül nagy siker a lockbox, akkor nem csinálnák. Viszont a játékosok nagyon nagy százaléka vesz ilyet. El kell fogadni azt a tényt, hogy a játék nem minden része szól mindenkinek, különösen igaz ez az f2p időszakra. Annyit mindenesetre megígért, hogy a ládából nyerhető tárgyakat a következő hotfixel Bind on Accountra változtatják, azaz a saját karaktereink közt átadhatóak lesznek. Mindenesetre nyitott marad a kérdés, hogy a Trion más f2p játékokhoz hasonlóan ezentúl storet fejleszt és storet promotál-e a tartalomfejlesztés helyett. Személyes véleményem szerint (volt szerencsém megtapasztalni pl a Neverwinter storet), a Rift még messze van attól, hogy félni kellene akár a store túlsúlytól, akár a pay to wintől. Akik játszanak vele, azt pedig tudják, hogy tartalmat bőségesen adnak  hozzá.

Wildstar

A játék facebook oldalán két sejtelmes kép jelent meg, melyeken a 2013.12.03 dátum szerepel. A képeken szerepel még a “raiding, looting, pillaging: A marauder’s paradise” szöveg, ami miatt az gyanítható, hogy ma új kaszt leleplezése várható (a bétázókat e téren túl nagy meglepetés nem érheti, lévén ott már a hivatalosan nem bejelentett kasztok is játszhatóak, na de sajna köt a titoktartás :P ).

A másik képről ezenkívül az derül ki, hogy valamilyen housing-al kapcsolatos bejelentés is várható:

  

Az elmúlt cikkben felajánlott bétakulcsok közül egy biztosan elkelt, egyről még nem dőlt el, egy pedig szabad. A kulcsok várhatóan valamikor december közepén érkeznek.

 

Leave a reply