Guild Wars 2 – The Origins Of Madness, Balance Patch előzetes

2014-01-16 Guild Wars2  73 comments

Sziasztok!

Reménykedve vártam, hogy az ArenaNet összedob a legújabb Living Story patch-hez egy infó oldalt, ám ez sajnos nem történt meg. Most inkább szóban informálták le a játékosokat a várható újdonságokról, az Eurogamer készített egy interjút Colin Johanson-nal és Mike Zadorojny-val a jövő hét kedden érkező “The Origins Of Madness” frissítéssel kapcsolatban. Sajnos nem sok új információval tudok szolgálni, ám ami van, az is elég meggyőző. Kapunk egy új World Boss lényt Bloodtide Coast térképre, a Polycephalous Jungle Wurm az egész területen fel fog bukkanni, és mindegyik fejét le kell majd ütni ahhoz, hogy jobb létre szenderüljön. Igen ám, de ha bizonyos feltételek nem teljesülnek a harc során, a levágott buksik visszanőnek, és újra meg kell ölni. A másik fontosabb ellenfelünk Lornar’s Pass-ban fog székelni, Scarlet ugyanis egy égig érő Twisted Marionette robotot szabadít rá a térképre, ezzel fog kezdődni a nagy finálé. Az új Wurm véglegesen benn marad a játékban, a Marionette a jelenlegi sztori végéig lesz látható. Az interjúban egyébként megemlítették még a szokásos “Srácok, nyugi, sok jó dolog készül a háttérben” marketing szöveget, illetve az eladások csökkenésére is magyarázatot adnak. A legfontosabb viszont, hogy a sztori lezárása után az ArenaNet nem fog rögtön belekezdeni a második évadba, hanem előtte érkezik egy irgalmatlanul nagy Feature Patch, ami csupa játékmenetbeli változtatást hoz majd a Guild Wars 2-nek.

Ami talán viszont még fontosabb, az a közelgő Berserker nerf, a DPS dominancia végét jelentő változtatások. Sajnos nem tudjuk, hogy milyen mértékben fogja változtatni az ArenaNet a játékot ebből a szempontból, de az tény, hogy egy olyan programban, amiben az lenne a cél, hogy változatos és többféleképpen használható karakterbuild-ek szülessenek, semmilyen más összeállításnak nincs létjogosultsága a DPS-en kívül. Mindenről le fog hullani a lepel pénteken este 11 órakor az ArenaNet Twitch oldalán, ugyanis tartanak egy Balance Livestream-et a közelgő Balance változásokról.
- Rúnák és Sigil-ek teljes újragondolása (tehát szinte biztos, hogy mindenki build-je változni fog, akár szeretnéd, akár nem)
- Critical Damage átalakítása
- Új amulet kombinációk sPvP-re
- Magas szintű áttekintése a tervezett egyensúlyi változtatásoknak
Josh Davis, Jon Sharp, Jon Peters, Karl McLain és Roy Cronacher fogja bemutatni az új dolgokat, úgyhogy én azt javaslom mindenkinek, hogy ha Ascended cuccot készültök gyártani, várjatok most vele. Nem tudjuk, mi lesz és hogy érint mindent ez a nagy Balance, úgyhogy nem érdemes elverni azt a rengeteg matit.

73 comments to Guild Wars 2 – The Origins Of Madness, Balance Patch előzetes

Leave a reply