Rift, TESO béta és egyéb hírek

2014-01-22 RiftTESO  65 comments

Rift

Csütörtökön ismét rövid, ám annál magvasabb hotfixet kapunk. Tartalma az alábbi:

Két leglényegesebb változás:

 1. növelték a Frozen Eclipse Stone mennyiségét a Planebreaker’s Bastion, Infinity Gate és Grim Awakening raid bossoknál. Ebből a tokenből lehet raid felszereléseket váltani. Szerintem ez egyértelműen azért van, mert közeleg a 3.0 kiegészitő és igy felgyorsulhat a játékosok “gearelődése”
 2.  Petes soulokat (necromancer, elementalist, ranger) érintő változtatás, hogy a bossok AoE képességei nem hatnak rájuk. Hogy egészen pontos legyek, ezentúl egyetlen ilyen képesség sem fogja őket rántott csirkévé változtatni, mivel eddig is volt néhány boss skill, amelyre immunisak voltak. Véleményem szerint ez egy jó  kis kényelmi változtatás, a játékosok a pet management helyett kiélezett helyzetekben figyelhetnek a saját játékukra. Egyébként is minek egyáltalán pet? De komolyan. Nekem nem hiányoznának, ha eltűnnének :P Bár megjegyezném, hogy az ehhez hasonló traiteknek ezentúl nem sok értelme lesz: King of the Jungle. Az AoE mentességi listához az alábbi boss képességek csatlakoznak:o Viktus: Gathering Radiance
  o Mordan: Expunge Darkness
  o Progenitor Saetos: Bounding Malevolence, Entropic Abyss, Zone of Defilement, and Soul Rupture
  o Matriarch of Pestilence: Aura of Corruption
  o Goloch: Baleful Smash
  o Kaliban: Crushing Silence
  o Kyzan: Phase Rip and Delayed Annihilation
  o Ix’ior: Sandstorm

Kisebb változtatások a patchben:

 • újabb warrior riftblade nerf, miszerint a Bust képességek nem sikeres castoláskor, hanem sikeres sebzéskor okoznak plusz sebzést
 • Steppes of Infinityn javítottak néhány artifact bugot

2.6 infók

Múlt hét pénteken újabb csomag került fel a teszt szerverre a közelgő 2.6 update-el kapcsolatban. Lássuk milyen, eddig ismeretlen újdonságok várnak ránk:

black loyalty tier 2.6 header

Teljesen új, fekete loyalty szint. Mint tudjuk, loyaltyt credit vásárlással és költéssel, illetve ingame pénzért vásárolható REX: Rift Exchange felhasználással szerezhetünk. Minél több loyaltyt szerzünk, annál értékesebb dolgokat unlockolhatunk. Ebbe a rendszerbe kerül be ez az újabb szint, ami gyakorlatilag a leghűségesebb támogatókat jutalmazza. Amivel nincs is a világon semmi gond, annak ellenére, hogy ezt a szintet nagyon kevesen fogják elérni a játékban. Jutalmai a következők:

280,000 –  3 Spring Loaded Pow Kicker. (felhasználása után 30 percen keresztül 50%-al gyorsabban ülhetünk fel a mountra)
840,000 – Sparkles companion pet.
1,400,000 – 3 Dungeon Charge (ha felhasználjuk, kapunk egy dungeon töltetet, amely növeli a dungiból kapható jutalmat. Ebből maximum 7 lehet egyszerre)
1,960,000 – Summon Friend Boost, amely csökkenti a Summon Friend cd-jét 15 perccel. Valószínűleg ezzel a tárggyal egy barátunkat teleportálhatjuk hozzánk.
2,520,000 –  Transcendent Trove of Boost, amelynek tartalma Transcendent Experience Vial, Transcendent Favor Vial, Transcendent Notoriety Vial, Transcendent Prestige Vial, Transcendent Skill Sphere, Transcendent Token Tablet. Ezek felhasználásával a nevükben szereplő fizetőeszköz mennyiségét növelhetjük meg 160%-al két órán keresztül.

Végül, ha elérjük a 2.800.000 loyaltyt, akkor az alábbiak mindegyikét megkapjuk:

Wrist of the Prestigious – Ez adja a “The Prestigious” titlét.
Bag of Infinite Possibilities – 36 slotos táska.
Treasure Map Boost – Örökkön-örökké növeli a kapott xp, repu és fizetőeszköz tokenek mennyiségét 15%-al, mégpedig minden forrásból.
Ability: Summon Portal Auctioneer – Bármikor idézhetünk Aukciós Házat.
Gift of the Auctionista – Véglegesen növeli az aukcióra tehető tárgyak számát ötvennel, összesen 250-re.
Prestigious Portrait – Beállithatjuk magunknak, hogyha kijelöl minket valaki, akkor a szimpla képünk helyett egy “rangos portrét” lát az illető.

The Bloodfire

black loyalty tier 2.6 bloodfire

48 új acsi jelent meg a Tűz Sík (Planes–>Fire) szekcióban, amiből az következik, hogy újfajta veszedelem fenyegeti Telarát, ami nem más, mint a The Bloodfire zone event. Ez az event minden területen elindulhat, a veszély pedig Bloodfire Behemothok formájában érkezik. Az event teljesítésével minden résztvevő játékos kap egy Infernal Conduit nevű tárgyat, amellyel egy új, speciális instanszolt területet lehet megnyitni, név szerint a Bloodfire Strongholdot, amelyben egyedi bossokat idézhetünk. Meridian és Sanctum külterületén lesznek azok a portálok, melyekkel el lehet érni ezt a Strongholdot, amennyiben rendelkezünk a Infernal Conduital. Jelenleg úgy néz ki, összesen 7 bosst lehet itt legyőzni, mégpedig lvl15, lvl30 és lvl60-as erősségben. Az insta 5 főre lesz optimalizálva. Az összes boss legyőzéséért az “Incinerator” title jár majd. Amennyiben pedig mind a 16 Bloodfire zone eventet teljesítjük, jutalmunk a “Bloodbane” title lesz. 100 boss megöléséért egy Crucia’s Supply Crate és egy Infernal Plate Helm nevű cosmetic sapi jár. Az összes acsi megszerzéséért cserébe pedig egy Magma Walker nevű mountot kapunk. Az event maga több ponton kapcsolódik majd az érkező Air Saga nevű történethez, mely a 2.6 megjelenésének napján érkezik, hanem kicsit később és kicsit lejjebb olvashattok róla. A Store-ból időszakosan elérhető Stronghold boostok vásárolhatók, melyek a Strongholdok essence dropját növelik.

The Air Saga World Event

black loyalty tier 2.6 air saga

 

Erről nem tudni túl sokat egyelőre, PTS-en a kezdeti fázisa van fent. Az biztos, hogy a sztori több fázisból fog állni és kapcsolódik a Bloodfire eventhez. Minden fázis új küldetéseket hoz majd a játékba. Két acsi ismert az eventből, amelyek a fenti képeken láthatóak.  Ezek egyike adja majd a  “Initiate” prefix titlet.

Unstable Artifactok és új artifact jutalmak

black loyalty tier 2.6 unstable artifact header

 

Az Unstable Artifactokról már többször írtam. Rengeteg új artifact szett lesz, amelyek csak bizonyos eventek teljesítése után szedhetők 30 percen keresztül. Azt is tudjuk, hogy 23 ilyen szett összegyüjtése után planar mókus mountot kapunk. Viszont most már azt is tudjuk, hogy fognak kinézni ezek a mókusok. Pontosabban a hatból háromról derült ki a kinézete, a másik három még nem jelent meg a teszt szerveren. Ha mind a hatot összegyűjtjük, akkor kapunk egy képességet, amellyel mókushordát idézhetünk egy játékos köré.

2.6 planar squirrels

 

A mókusokon kivül rengeteg egyéb szórakoztató holmi nyerhető ezen artifactok jutalmaként.

 

TESO

2014. január 16. csütörtök, 19:47 | Írta: PiszkosFred

…rajt! Rajt? A múlt héten rekord létszámmal zajlott a The Elder Scrolls Online eddigi legsikeresebb béta tesztje. Külön öröm, hogy ezúttal már a világ minden tájáról behívtak emberek, ezért is fordulhatott elő, hogy rengeteg magyar kalandor aprította a Deadrákat, segített a falusiaknak, vagy éppen fosztogatta a dungeonokat – ha épp nem valamelyik Dunmer Nagy Háznak segített legyőzni a konkurenciát. A teszt eredményeinek átnézése után a Zenimax szakemberei nagyon elégedettek voltak a kapott eredményekkel, ami nem csoda, hiszen leszámítva a szokásos bugokat, esetleges apróbb hibás küldetéseket vagy hiányzó texturákat, a stress teszt zökkenőmentesre sikerült. Természetesen, akik szombaton 3-4 órán keresztül nem tudtak bejutni login szerver halála miatt, azok csapkodták az asztalt rendesen, de tessék elhinni, jobb, ha most omlik össze a rendszer, mint élesben majd áprilisban (bár nincs kétség afelől sem). Arról nem is beszélve, hogy pár órán belül javították a hibát, illetve vasárnap már nyoma sem volt az egésznek.

Ami pedig magát a bétában szerzett fantasztikus élményeket illeti, az NDA (titoktartási kötelezettség) mellett talán el lehet annyit mondani, hogy rengeteg ember a hétvégén találkozott először az ESO-val élesben, és most jött rá arra, hogy talán mégsem lesz annyira pocsék ez a játék, mint amilyennek a sajtó egy része, illetve a hangoskodó trollok beállítják. Sőt, még az is lehet, hogy megéri a havi 3500 Ft-t? Ők mondták, érdemes megnézni a tesztek beszámolóihoz kapcsolódó facebook és egyéb kommenteket, egyre több a pozitív visszajelzés azok részéről, akik részt vettek a hétvégi teszten.

Mai hír, hogy a Zenimax a mai napon posztolt üzenetében kér mindenkit, hogy ne törölje le a klienst a múlt heti béta után, tartsa meg, peccselje, mert…. szükség lesz még rá. Aki pedig még nem jutott be, az regeljen gyorsan, mert – és itt vége a mondatnak. (Ide tartozó észrevétel, hogy az account management oldal megváltozott, a megvásárolt játékok között megjelent az ESO és a “beta acces” felirat, illetve a fizetési előzmények menüpont).

Korábban már volt szó róla, hogy kering egy pletyka, miszerint januárban indul az EU béta a PC-sek számára, majd nem sokkal később az nyílt béta teszt két hónapos időszaka is. Mindez csak pletyka. De, ha hivatalosan nem is lett annak nevezve, a januári tesztre már bejutottunk Európából, vagyis ki tudja, mit hoz a következő pár hét. Ami a konzolos (PS4 és XBO) bétát illeti, nincs hír arról, hogy elkezdődött volna, sőt. A friss twitter bejegyzések szerint várni kell még rá, mert csak jóval később kezdődik. Majd szólnak. Azt mondták.

Ami alényeg, PC-sek, regeljetek a bétára, az a biztos, mert valami közeleg!

2014. január 20. hétfő, 21:21 | Írta: PiszkosFred

A következő hetek az ESO PVE részének bemutatásáról fognak szólni, lásd Dark Anchors bemutatását (ami Molag Bal zsiványkodása a két létsík egyesítésére egy hirtelen a semmiből megnyíló portállal, amelyet megelőz egy hatalmas horgony zuhanása Nirnre – szintén a semmiből -, amelynek hangja és látványa a frászt hozza az egyszeri játékosra – ennyi röviden), Overland bossokat (a másik két frakció 50+ és 50++ szintűre felskálázott területének bossait) és egyéb PVE csapatjátékos tartalmakat (és talán a raideket – bár ez utóbbira nem vennénk mérget).

Amit bizton kapunk tehát:

 • Fejlesztői játékmenet videót, hasonlót, mint a QuakeCon élő prezentációja
 • Új háttérképeket
 • “Így készült a …” anyagot
 • Kérdezz feleleket
 • Heti fejlesztői kérdést
 • és ismét lesznek The Elder Scrolls Online fansiteok látogatói által felrakott kérdések és azokra adott válaszok.

65 comments to Rift, TESO béta és egyéb hírek

Leave a reply