Rift Chicken Week + jövőbeli tervek

2014-02-05 Rift  6 comments

Rift

Újabb hét, újabb hotfix, ráadásul új event !! Lássuk, mi vár ránk a csütörtöki hotfix telepítése után:

RIFT 2.5: Hotfix #13

A későbbi részében írtam már a pénteki live streamről, ahol szó esett a Chicken Weekről. Akkor még nem volt pontos dátum, de mára kiderült, hogy az event ezen a héten indul, egészen pontosan február 6 és február 13 közt zajlik majd. A törpepapagáj mountokról lejjebb olvashattok. Lássuk a patchet:

  • amint már említettem, indul a Chicken Week!!! Ennek keretében, február 6-13 közt a lejjebb részletezett törpepapagáj mountokat szerezhetjük. Ennek módjai egyrészt storeban vásárolható Limited Edition: Budgie Troves nevű lockbox, de szerencsére ingame lehetőséget is adtak a fejlesztők. A Frosty Budgie megszerezhető az új Chicken Run acsi teljesítésével, míg a Ashen Budgie akkor lehet a miénk, ha a hozzá tartozó napi küldetéseket teljesítjük Silverwoodban (Guardian), Freemarchon (Defiant), Pelladanban és Cape Jule-on.
  • PvP sorbanállási javítások (nem lehet azonnal kilépni a csapatból, raid csapatban mindenkinek azonos frakciójúnak kell lennie)
  • Iron Pine Peakben a mobok újra dobhatnak dimension tárgyakat, illetve random epic/rare cuccokat.
  • Steppes of Infinityn javították az egyik Zone eventben lévő bugot.

Teljes patch notes

Múlt pénteken újabb live streamet tartottak a fejlesztők, amelyből megint sok érdekességeket tudhattunk meg.

Egy nagyon fontos jövőbeli változás, hogy teljes mértékben átalakul a Warrior Reaver soul. Túl soknak tartják a játékban lévő tank soulokat, állításuk szerint nagyon nehéz egyensúlyba hozni őket. Ez némileg furcsa, mivel a 3.0 megjelenésekor érkezik a Mage Arbiter, amely a mágusok tank soulja lesz. Hogy mi lesz a Reaverrel? A ”betegségterjesztő” aspektusát megtartva full dps lélekké alakul. Mint ahogy a fórumokon olvashatjuk, R.I.P. reaver…

A fenti változások mellé jön az, hogy a Paladin és Void Knight soulokat is egyensúlyba kívánják hozni. Megszűnnek azok a tulajdonságok, amik a Paladint a legjobb physical mitigation tankká varázsolják, míg a Void Knight sem lesz többé a caster bossok réme. Mindkét tank soul egyenlő eséllyel veretheti szét a kobakját minden típusú bossal szemben.  Aki jelenleg warrior tankot játszik, készüljön fel lelkileg, hogy a jövőben alapjaiban változnak meg ezek a soulok. Úgy tűnik, hogy ezek a változások valamikor a 2.6 és 3.0 közt kerülnek az éles szerverekre. Forrás

A jelenleg tesztfázisban lévő tier 3 raidekről Daglar azt nyilatkozta, hogy megjelenésük a 2.6 kifutási idejének végén várható, ami valószínűleg azt jelenti, hogy ez közel fog esni a 2.7 frissítéshez. Emiatt a raiderek az elkövetkező 2-3 hónapban nem léphetnek a következő fokozatba. Daglar egy olyan infót is elejtett, miszerint a 2.7-ben további tier 3 raidek is várhatók, de semmiképpen sem a megjelenés napján. Egyre nagyobb a káosz frissítések terén, jönnek infók 2.6-ról, 2.7-ről és 3.0-ról egyaránt. Ember legyen a talpán, aki követni tudja, mi mikor érkezik :)

A live streamen arról is kaptunk infókat, hogy a nagyon közeli jövőben új mountok kerülnek a játékba. A fórumokról és adathalász oldalakról már sejthető volt, de a Trion hivatalosan most mutatta be a két új törpepapagáj hátast. Az állatok részei lesznek a jövő vagy az azt követő héten tartandó promóciós hétnek, melynek a Chicken Week nevet adták. Az alábbi képen az Ashen Budgie látható:

chicken week preview

Itt pedig egy másik, amelynek az előzővel ellentétben kék tollai vannak:

budgie mount 2

Minden bizonnyal egyéb papagájokra is szert tehetünk majd az ünnepi hét alkalmából. Egyelőre nem sok részlet ismert a promócióról, de az eheti live streamen minden kiderül majd. Új lockbox mindenképpen lesz és az is valószínű, hogy a ládika tartalmazni fog papagáj mountot is. A jelenlegi feltételezések szerint viszont lesz más módja is a madarak beszerzésének.

Szintén ehavi esemény lesz Valentin nap környékén a Love Bug and Mariel-Taun Day, amelyhez az előző évekhez képest újabb dolgok lesznek pakolva. Részletek később.

Pár napja irtam az új Bounty Hunt rendszerről, ami azt jelenti, hogy a megölt mobokból kaphatunk artifactokat és egy-egy teljes szettért cserébe dimensioban elhelyezhető trófeákat kaphatunk. Most bemutattak pár újabb trófeát:

trophies 1
trophies 2

Érdekesség a Bounty Hunttal kapcsolatban, hogy a PvP játékosok is részesei lehetnek. Minden megölt játékosnál lesz esély arra, hogy esik artifact. Az összegyűjthető szettek különbözőek lesznek minden kasztnál és ezen belül is minden soulnál. Ha összegyűjtjük egy adott kaszthoz tartozó összes soul szettjét, akkor az alábbi trófeákat szerezhetjük meg (sorrendben cleric, mage, rogue, warrior)

trophies classes

Ha pedig az összes kaszt összes souljához tartozó szettet összekaparjuk, akkor megajándékoznak minket a Headhunter title-el.

Leave a reply