Rift hirek

2014-02-19 Rift  11 comments

Sziasztok!

2.6 chat issues header

Az elmúlt egy hét Rift szempontjából eseménytelenül telt. Legalábbis Európában, mivel az amerikai szervereket nagyon megkeverte az update. Mi is tapasztaltuk, hogy a napokban sorozatos patchelések voltak, amelyekről nem írtam, mert hibajavításokat, exploit bezárásokat tartalmazott. Két játékmenetet érintő változás volt, az egyik, hogy növelték a Bounty Hunter artifactok drop rátáját. Másik, némileg jelentősebb változás, hogy már Meridianban és Sanctumban is fel lehet venni az új szakmát, a Dream Weavinget.

Mint már említettem, a 2.6 hatalmas problémákat okozott. Ezek közül a chattel és levelezéssel kapcsolatosat egészen hétfőig nem sikerült megoldani. Amerikában nem működött a chatnek semmilyen formája, illetve a mail rendszer sem. Ez elsősorban annak volt köszönhető, hogy a szerver stabilitás érdekében babráltak a chatet érintő programrészekben. Ezen felül USA-ban és EU-ban is jelentkezett egy súlyos chat probléma, mégpedig hogy PvP szerveren keveredettek egymással a különböző frakciók chat csatornái. A chat hibák javításával elbabrálgattak jó pár napig, viszont az érintettek az elkövetkező napokban kárpótlásként egy ajándékládát kapnak, amelyben különféle boosterek lesznek. A láda a heti rendes patchel érkezik, akkor majd meglátjuk, hogy kapunk-e mi is.

Exploitokban is bővelkedett a 2.6. update. A legjelentősebb az volt, hogy a teszt szerverről átkerültek live szerverre azok az NPC-k, amelyek max szintre húzzák és t2 raid cuccokkal szerelik fel a karikat. Nyilván PTS-en ezekre nagy szükség van az újabb end game tartalmak zökkenőmentes teszteléséhez, de élő szerveren semmi keresnivalójuk. Természetesen sokan kihasználták a lehetőséget. Másik hatalmas exploit a PvP-t érintette, amikoris a Myrmidon ládákat többször lehetett lootolni. A harmadik exploitot nem hozták nyilvánosságra, csak annyit tudni, hogy az artifactokkal volt kapcsolatos. A fejlesztők annyit elmondtak, hogy nem lesz általános rollback, de a csalásokat kihasználókat kiszűrik és kerékbe törik (ami jelen esetben bant, személyes rollbacket jelent az eset súlyosságától függően).

Egy olyan hiba is lett, amelynek a játékosok egyszerűen csak az rezzing minigame nevet adták. Jelenleg ha egy csapat wipe-ol, akkor az újraélesztésnél a boss azonnal aggróz. A  heti patch orvosolni fogja  a hibát…..ha nem jön közbe semmi.

A napokban látott napvilágot az a hír, miszerint a community igazgató, Dahanese és egyik kollégája , a live streameket tartó OverloadUT távozik a Triontól. Pontos okokat nem hoztak nyilvánosságra, mindenesetre az utóbbi fél évben velük együtt már hárman távoztak a csapatból. Emlékezetes volt tavaly a játékosok kedvencének, Elrarnak a kirúgása. Dahanese állítólag máshol folytat majd hasonló tevékenységet, OverloadUT-ről nem tudni, mik a tervei. Mindenesetre sok szerencsét kívánunk nekik, megköszönve a Rift közösségért végzett munkájukat. Közben már bemutatkozott egy új ember, nevezetesen Commercial, aki a megüresedett posztok valamelyikét betölti. Elmondása szerint 30 évtizedes létezése iszonyú sok, játékokban töltött órát halmozott fel. 4 éve videószerkesztő a Trionnál és ő a legjobb golfozó a cégnél.

A játék igazgatója, Bill “Daglar” Fisher a fórumokon mostanában nagyon sokszor felbukkan, de általában a sok beszéddel nem mond semmit. Azt azért ki lehetett hámozni, hogy keresik a módját annak, hogyan lehetne a zone eventeket összetettebbé és nagyobb kihívást jelentővé tenni. A játék indulásakor olyan eventek is voltak, amikor a frakciók fővárosait. Meridiant és Sanctumot támadta meg egy-egy invázió. Kíváncsian várjuk, mit tartogatnak a fejlesztők számunkra.

A heti hotfix tartalma (ez már a negyedik a 2.6 megjelenése óta):

RIFT 2.6: Hotfix #4

  • további hibajavítások a chat rendszeren
  • javítva a felélesztési aggro hiba
  • újra működik a mentor rendszer ha LFG-n keresztül csatlakozunk egy alacsonyabb szintű dungeonhöz
  • átadhatóvá, ergo eladhatóvá tették a lockboxokból szerezhető mountokat!
  • a lockboxból nyert, illetve kizárólag creditből vásárolható mountok ezentúl minden karakterünk számára elérhetőek, ha egyszer megnyertük/megvettük őket. Ez visszamenőleg is érvényes, viszont a patch előtt vásárolt mountoknál minden egyes accountnál manuálisan fogják átállítani, szóval rendkívül időigényes feladat lesz. Tájékoztatni fognak minket, ha végeztek vele.
  • előfizetői változások: ezentúl minden előfizetői buff összeadódik egyéb hasonló buffokkal; a heti patron gift ezentúl Budgie Supply Crate-t ad, nem pedig Greenscale’s Supply Crate-t
  • az általános World Event Vendor-t kivették a játékból
  • frissítik a PvP ládákat az exploit elkerülése miatt
  • az új történeti küldetések hibajavítása
  • egyes könyvlap artifactok mostantól nem bonthatóak le a Dream Weaverek számára.

 

Leave a reply