Rift Mayhem in Mathosia, PVP dimension és sok más

2014-03-16 EgyébRift  26,806 comments

Rift

Event halmozás. Az aktuálisan futó Carnival of the Ascended fesztivál a Mech week promo event mellé még beinditottak egy Mayhem in Mathosiat is. Ez a régi kontinenseken, konkrétan Freemarchon és Silverwoodban zajló esemény. Küldetést hozzá a Planar Challenger nevű NPC ad. Időtartama március 15-19 közt. Azért nem szerepel az event trackerben, mivel a Carnival of the Ascended lefoglalja a helyet benne. Röviden a feladat és a jutalom:

planarchallengequest1

RIFT

Megtörtént, amit már mindenki tudott, hivatalosan is bejelentették az Arbitert, a Mágus tankot. A háttértörténeten kivül egyéb részletre nem derült fény, annyit viszont már tudunk, hogy az Arbiter nem a kemény páncélra bízza majd védelmét, hanem mágiával létrehozott pajzsokkal erősíti magát.  Varázslatai elsősorban a levegő és viz sikjáról származnak. A fejlesztők igérete szerint a 2.7 megjelenésére teljes mértékben egyenrangú lesz más kasztok tank souljaival.

Március 14-én újabb livestream volt, aminek során már megint egy csomó dolgot hallhattunk, köztük természetesen újdonságokat is. Az alábbiakban ennek összefoglalóját olvashatjátok:

PvP Dimension

A teszt szerveren már elérhetőek a sokak által régóta várt, PvP rendezvényekre is alkalmas ún. PvP dimenziók. Az egyik community manager, Kiwi épitett is egy bemutató dimensiont, melyet PTS-en a keresőben “PvP Realm of Regulos” vagy “Kiwi” név alatt lehet megtalálni és megtekinteni. Állítólag nagyon szuperül van megcsinálva.

Daglar pedig azt jelentette be, hogy ezek a dimensiok, amennyiben nem jön közbe semmi, két héten belül élő szerverekre kerülnek.

Ide tartozó hir, hogy limitált ideig, a PvP dimensiok PTS-re kerülésének alkalmából 25% kedvezmény van minden berendezési tárgyra a storeban. A kedvezmény csak a credit árra vonatkozik, viszont összeadódik az előfizetői kedvezménnyel, ami így összesen 35%. Semmilyen infó nincs arról, ez meddig tart.

3.0 Soulok a PTS-en

3.0souls

Március 17-én hétfőtől mindenki számára elérhető lesz az ún. 3.0 soulok tesztelése. A teszt érdekében ingyenesen kiválthatóak lesznek, erre a Master Mode Dummy Foundryban van lehetőség. Ez az a hely, ahol akár tier2 raid cuccokkal is felpakolhatjuk magunkat. A storeban is megjelenik a vásárlási lehetőség, de az jelenleg még inaktiv. Mindez természetesen egyelőre csak a PTS-en működik.

További általános dolgok:

  • a CQ Extractor napi questet átalakítják, hogy működjön az új, Steppes of Infinity térképpel is
  • a PvP dimensiokban nem lesznek jutalmak, hogy elkerüljék az exploit lehetőséget. Ezen felül az is kizárt, hogy az 5 vs 5 meccseken bármiféle jutalom legyen
  • 3.0 soulok árával kapcsolatban Daglar annyit mondott, hogy valamivel drágábbak lesznek mint az SL soulok, de nem túl durván, nem lesz mondjuk 50 dollár. Az előfizetők viszont ugyanannyiért kapják, mint az SL soulokat, amiből azt feltételezhetjük, hogy 10%-al lesznek drágábbak
  • nem tervezik, hogy az előfizetők kapnának creditet. Néhány játékban előfordul az ilyen, de állítólag túl sok baj van vele. Az egyik legnagyobb a különböző országok különböző adótörvénye. Ugyanis akár hiszitek akár nem, ez is jövedelem lenne és adózni kellene utána. Az ilyesmi problémák miatt inkább nem foglalkoznak a kérdéssel.
  • Daglar megerősítette, hogy a Temporal Flux Promo Week küldetései csak lvl50 felett teljesíthetők. Elképzelhető, hogy ez a jövőbeli promo heteken változik
  • új fogalom bukkant fel, a ”Temporal Alchemist”. Egyáltalán semmit sem lehet erről tudni, csak annyit, hogy a fejlesztők miatta nem szeretik, ha Daglar “alchemist archer”-ként emlegeti a Physiciant, mivel állítólag ez keveredésre adhat okot. De akkor mi lehet ez? Egy új szakma? Egy új kaszt (nem valószínű, mivel irdatlan munkát jelent)? Új cuccokat árusító NPC? Vagy egy Temporal Aligmentet gyártó illető? Nem tudjuk, mindenesetre nyitva tartjuk a szemünket.
  • mindenképpen lesz 2.8 a kiegészítő előtt.
  • hamarosan lesz unikornis a játékban
  • szeretnének új fajt, de ez sajnos elképesztő mennyiségű munkát igényelne
  • arról, hogy lesz-e azonnal lvl50-re vagy lvl60-ra repítő booster, Daglar annyit mondott, hogy gondolkodnak rajta, a 3.0 előtt semmiképpen sem lesz ilyen, sőt az sem biztos, hogy bármikor lesz

ArcheAge

ArcheAge rowboat crew

A Trion Worlds által fejlesztett, nagy reményekkel várt fantasy sandbox MMO még idén megjelenik. Ezt a Triontól erősítették meg, megspékelve azzal az infóval, hogy a játék mind Európában, mind Amerikában free to play lesz. Természetesen lesz ingame cash shop, ahol mindenféle jóságot lehet majd vásárolni.

The Mighty Quest for Epic Loot

Sokszor olvasgattam már erről a játékról, de eddig még soha nem írtam róla. Elméletileg egy viccesnek készülő MMO féleség. Mindenesetre a címe szerintem fenomenális, én akárhányszor meglátom, mindig jót röhögök rajta :) A címe alapján akár még azt is mondhatnánk, hogy pont nekem találták ki :D

Amiért most felhozom, az az, hogy még csak alig két hét telt el a nyílt bétájának rajtja óta, a játékosok száma máris elérte a másfél milliót. Ezek a játékosok eddig 28 millió órát öltek a játékba, amelyben 790 000 saját kastélyt emeltek. Továbbra is a lovag a játékosok kedvenc karaktere (már a zárt bétán is ő nyerte a szavazást).
A játék nyílt bétájához természetesen bárki csatlakozhat, csak a hivatalos oldalra kell ellátogatnia és követnie az ottani instrukciókat. A végleges változat megjelenéséről továbbra sincsenek hírek.

Ez egy ilyen játék: (én tuti maradok ott, ahol vagyok :D )

Lotro

LotRO

Új is reppent fel a játékkal kapcsolatban, miszerint még ebben az évben új kaszt érkezik. Semmi konkrét infó nincs erről, mindössze annyi, hogy illeszkedni fog a lore-ba. a bejelentés Aaron Campball Executive Producertől származik.

26806 comments to Rift Mayhem in Mathosia, PVP dimension és sok más