Rift 3.0 soulok

2014-03-18 Rift  57 comments

Sziasztok!

Március 17-én hétfőtől a teszt szerveren mindenki számára elérhetőek a közeljövőben megjelenő új soulok. Mivel a tesztelés nyilvános, az információközlés pedig nem tilos, az alábbiakban megpróbálok összefoglalni pár dolgot.

Először is, még egyszer az újoncok:

  • Rogue: Physician (healer)
  • Warrior: Liberator (raid healer)
  • Cleric: Oracle (support)
  • Mage: Arbiter (tank)

Mint azt már tudjuk ezekkel a soulokkal teljessé válnak a szerepkörök, minden kaszt minden szerepben bevethető. De lássuk, mégis miket lehet tudni. Mindenek előtt viszont tudni kell, hogy mindezek csak a PTS-en léteznek és a megjelenésig bármi változhat.

Liberator

3.0 Soul Liberator Warrior Healing

Használatával csapat gyógyító erővel ruházhatjuk fel harcosunkat. Mechanikája némileg eltér a megszokottól. A többi warrior soulhoz hasonlóan Attack Powert és Weapon damaget használ elsősorban, a gyógyítás erejét ezekkel lehet növelni. Az Attack Pointok felhasználása viszont merőben eltér a többi warrior soulétól. Az egyes skillek eltérő mennyiségű AP-t használnak el, nem minden esetben fogy el mind a három. Ez egy teljesen új mechanikát jelent a Rift történetében, mivel nem simán builder–>finisher lesz a menetrend, hanem kalkulálni kell a skillek által felhasználni kívánt AP-vel is. Egyes skillek egy AP-t használnak el, mások kettőt, illetve lesz amihez mindenképp három kell. Ezt az ügyet csavarja meg, hogy bizonyos builderek egynél több AP-t is eredményezhetnek.

A Liberator mindennel rendelkezni fog. Van némi single target spot healje, egy raklap AOE heal, single és AoE debuff leszedő, AoE pajzs (!!!), raid szintű sebzés csökkentés, combat élesztés. Jelenlegi állapotában minimum egyenrangú, de inkább veri a chloromancert raid heal vonatkozásban.

Skillek nézegetéséhez ide kattintsatok.

Videót pedig itt nézzetek:

Physician

Rift Rogue Physician Soul

Elsősorban tank healerként bevethető, valahol a Sentinel és Purifier közt helyezkedik el. A fenntartott heal hasonló a Sentinelhez, ezen felül képes némi burst healre is. Jelen állapotában ez a healer soul rendelkezik a legerősebb tankmentő CD-vel. Egy hatalmas absorb shieldet képes felrakni rá, amely halálos csapás esetén a tank 50% hp-ját gyógyítja hirtelen vissza. Viszont 1 perces CD-vel rendelkezik. Lényegében hasonlóan működik, mint a többi tank healer soul, annyi különbséggel, hogy ennek az alkasztnak némi AoE gyógyítóerőt is engedélyeztek a fejlesztők. Sőt, Tactician soullal kombinálva életképes group healert lehet faragni a rugóból. A Liberatorhoz hasonlóan Attack Power és Weapon damage növelésével lehet a healt erősíteni. A Physiciant sem hagyták ki a jóból, lesz neki combat élesztése, sebzés buffja, és AoE debuff leszedője.

Skilleket itt lehet tanulmányozni

Itt pedig egy videó:

Oracle

Oracle_blog_EN

A Rift jelenlegi legerősebb kasztja, a Cleric is megkapja a maga support alkasztját az Oracle személyében. Sőt, nehogy véletlenül legyen olyan aspektusa a játéknak, amelyben a Cleric lemaradna, mindjárt a Bardhoz hasonlító soult hoztak létre számára, viszont a 61Oracle jelenleg nagyobb DPS-el rendelkezik, mint a 61Bard. Hasonló, bár működésükben eltérő motifokat és fanfárokat használ. Minden buffot és debuffot fel tud használni, amit a többi support soul. Na persze AoE kivitelben. Az Oracle bevezetésével a Cleric lesz az egyetlen kaszt, amely több, rendkívül hasznos hibridet is ki tud állítani. Figyeljétek csak:

44 Druid, 32 Oracle, 0 Shaman – Dps Hybrid

37 Defiler, 31 Oracle, 8 Warden – Group Healing Hybrid

44 Warden, 32 Oracle, 0 Sentinel – Raid Healing Hybrid

45Purifier, 31 Oracle, 0 Sentinel – Tank Healing Hybrid

Mivel egyébként eddig a Cleric volt a legjobb tank, legjobb dps és legjobb healer a játékban, mostantól ő lesz a legjobb support is. Töröljetek minden egyebet, indítsatok Clericeket (fájt? Nem baj :D )

A skilleket tanulmányozhatjátok a fenti build linkeken, videót pedig itt láthattok:

Arbiter

Mage 3.0 Soul Arbiter

Röviden, ő a mágus tank. Statokból ugyanaz kell neki, mint a többi tanknak (endu, armor, thougness), legfontosabb másodlagos statja rugóhoz hasonlóan a deflect lesz. Stat fontossági sorrend: Toughness/Hit > Armour > Endurance > Intelligence > Deflect. Erről a kasztról nem tudok túl sokat írni. Tankolásra teremtették. Van neki tank stance, sebzés mitigáció, armor és hp szorzó. Ahogy eddig láttuk, az új soulok nagyon erősek. Az Arbiter kivétel lenne? Dehogyis. Ez kérem minden tud, amit az összes többi tank együttvéve. Ugrabugrál mint a rugó; mind spell sebzés, mind fizikai sebzés ellen védett; tud szakítani; healeli magát; 20 m-ről húzkodja magához az ellent, miközben agybafőbe CC-zi őket, manát tölt vissza magának; AoE és ST taunt. De a legjobb most jön. A threat. Hát kérem, az Arbiter képes arra, hogy egy skilljét elhelyezve az egyik csapattársán annak összes threatjét magára irányítsa, valamint áthárítsa 10% sebződését is. Most miért mondjátok, hogy ez nem is annyira erős?? Na jó, igazatok van. Tényleg nem az. Csakhogy van ám ennek AoE változata is, amikor az egész csapat által termelt teljes threat és sebzés 10%-a átszáll a tankra. Na ugye, én megmondtam :) . Ha mindez még nem lenne elég, az Arbiter képes kicsit healerkedni is. Ha kell abszorb pajzsot tesz egy társára, de ha úgy adja kedve, akkor a teljes thougnessét is átadhatja valakinek. Azt már meg sem említem, hogy a támadásai közt szerepelnek 360 fokos, 10 ellenfélre ható AoE-k is.

Skillekhez ide kattints

Videót itt nézhetsz:

Mint láthatjátok, az új soulokat két dolog jellemzi. Egyrészt eltérő játékstílusokat, újdonságokat hoznak, másrészt nagyon erősnek mutatkoznak. Hogy miért lehet ez? A soulok fizetősek lesznek. Ráadásul nem előfizetők számára drágábbak is mint az SL soulok. Egyértelműen vonzóvá kellett tenni őket és véleményem szerint lesz is rájuk kereslet. Na de valamiből a készítőknek is kell élniük. Ha már ilyen jó játékot csinálnak nekünk :D

57 comments to Rift 3.0 soulok

Leave a reply