Rift saláta + ArcheAge gameplay

2014-03-23 EgyébRift  13,833 comments

Sziasztok!

A mai részben pár teszt szerveres Rift infó mellett egy hosszú ArcheAge gameplayet is láthattok.

Rift

A PTS-re érkezett legújabb frissítésekből kiderült pár érdekes újdonság. Először is, felrakták az előző cikkben részletezett Justicar változásokat, viszont kiadtak két új képet, két eddig ismeretlen skillről. Ezek újfent alaposan átrendezik a Justicar threat generálást, elvileg pozitív irányban. Az elsővel egy csapattársról lehet átvenni a threat 100%-át:

Intercede

A másik pedig közvetve az Endurance-ból származtat threatet. Állat…

thorvinswrath

 

Március 21-én pénteken lezajlott az aktuális live stream. Ezúttal nem árasztottak el minket túlságosan sok új infóval, de azért nyilván nem elvárható, hogy hetente adjanak valami nyammogni valót :) . Hogy egészen pontosan fejezzem ki magam, új tartalomról egy szó sem esett, inkább egy kis bemutatónak fogható fel a stream. Lássuk az összefoglalót:

chroniclesaved

Meghívott vendégként részt vett az eseményen az egyik rajongói oldal és megannyi guide szerzője, Seatin. Ő és Livestreamer “Cole” Marshall együtt lefutották a Planebreaker Bastion: Aftermath és Infernal Dawn: Laethys krónikákat hard módban. Ezek a játékban már jelenlévő tartalmak, a krónika panel megnyitása után léphetünk be. A bossokat az előttük lévő, csillogó piros gömb megérintésével lehet átváltani hard módba. Dead Simont megkérdezték, hogy megtalálható-e még az élő szervereken a Sheperd’s Crook nevű fegyver skin és a Lamb companion pet. Simon azt válaszolta, hogy utánanéz ennek, mert maga sincs tisztában vele. Na igen, ez egy rendkívül értékes információ, látszik, hogy ezt a live streamet nem nagyon tudták megtölteni :)

3.0souls

CM Ocho újra emlékeztetett mindenkit, hogy PTS-en tesztelhetők az új soulok és folyamatosan várják a visszajelzéseket. Ha valaki kényszert érez erre, akkor az alábbi hivatalos topicokban tehet konstruktiv hozzászólásokat:

Ha már visszajelzések. A tesztelők reakciói alapján máris változtatnak a Physician és a Liberator soulokon, a frissítés jövő héten lép életbe PTS-en. A Physician kapott pár kisebb korrekciót, illetve az egyik skilljére egy nagyobb nerfet. A Mass Blood Transfusion skill gyógyitását 50%-al, sebzését pedig 33%-al csökkentik.

A Liberator némileg nagyobb nerfben részesült. A Dichotomy of Pain sebző és gyógyitó része külön lett választva. A sebzés 30m-re ható AoE lett, míg a heal maradt célpont körül ható AoE. A Deliverance gyógyítását 33%-al csökkentették, illetve 2 sec cast időt kapott. Group Assistance skill 20% heal csökkentésben részesült.

charportraits

A fent látható három karakterképet a legújabb PTS update fájlokból bányászták ki. Ebből következően a jövőben megváltoztathatjuk a karakterünk feje körül megjelenő ábrázolást. Bár erre korlátozottan most is van lehetőség, hiszen ha elég loyaltyt gyűjtünk, akkor akár raid bossként is tündökölhetünk. Valószínűleg hamarosan erre is ráerősítenek, ám minden bizonnyal csak a Rift store-ból lesznek elérhetők (esetleg acsi jutalomként).

Archeage

A Trion Worlds sikervárományos sandbox MMO-jának, az ArcheAge-nek volt egy élő játékmenet bemutatója. A játék már egy ideje fut Koreában, fejlesztője az XLGames. A Trion a nyugati verzió felelőse, erről szólt a bemutató. Azok számára akik lemaradtak róla, készült belőle egy 48 perces videó. Pár pillantást érdemes rá vetni, bár engem személy szerint ez sem fog játékváltásra bírni:

13833 comments to Rift saláta + ArcheAge gameplay