Rift 2.7 UI változások

2014-03-30 Rift  5 comments

Legfontosabb: akinek van facebook accountja és még nem tag, az keressen rá a Supper is Ready csoportra és kérje felvételét. Akinek nincs még ez a csodás találmánya, az regeljen egy accot :) Ha nem gond. Akinek facebook fóbiája van, megértjük, de sok infó csak oda kerül ki. (Kildaros)

Rift

Nagyon úgy fest, hogy közeledik a 2.7 update érkezése, ugyanis megkezdődött a részletek felfedése. Az alábbiakban néhány várható újdonságról olvashattok

Hero’s Unrest néven új Rift típus bukkant fel a teszt szerveren. Élő szerveren valószínűleg a 2.7-el, vagy valamelyik későbbi 2.6 patchel jelennek meg.

hero's unrest rifts

Mint a fenti képen látható, minden síkhoz lehet vásárolni belőle, költsége nagyon alacsony: 800 planarite, vagy 13 credit (kb. 20 Ft). A Riftek mindegyike 3 múltbéli hőst mutat be, történetük (az új soul és lore questekkel, zone eventekkel egyetemben) szervesen kapcsolódik a Tier 3-as raidekhez vezető küldetéssorozathoz, illetve a Runic Aethenum nevű, 2.7-el megjelenő új helyszínhez.

avatarofair

Mindegyik Rift végén megjelenik egy Avator of  [Plane]. Az NPC -k közlik, hogy valami nincs rendben, úgy érzik, hogy az emlékeik közül elveszett néhány fontos momentum és egyikük sem ismeri fel az Avatárokat.

Az elmúlt hetekben megismert infók alapján az látszik kibontakozni, hogy valamikor régen együtt harcoltunk ezekkel a hősökkel a sárkányok ellen. Úgy tűnik, hogy sikeresek voltunk, de a győzelem csak arra volt elegendő, hogy az elpusztitott sárkányok erejét és energiáját mások használják fel és ezáltal a különböző síkokról érkező még nagyobb ellenfelekkel találjuk szembe magunkat, magukkal az Avatárokkal.

Érdekes lesz látni, hogy a Trion merre viszi a történet fonalát és az események végül hogyan vezetnek el a 3.0 kiegészítő fő elemének számító Víz Létsíkra.

UI változások

A 2.7-el sok téren megváltozik a Rift kinézete, de ez alatt nem a grafikát kell érteni, hanem elsősorban kezelői felület változásokat.

Crafting UI:

Rift Crafting UI Improvement

Jó néhány, könnyebbséget jelentő módosítást eszközölnek a crafting ablakban:

 • Minden recept kategória alapértelmezetten össze lesz csukva.
 • A játék megjegyzi, hogy melyik kategóriát nyitottuk ki, illetve csuktuk össze.
 • Mint a fenti képen is látható, megjelenik egy “Collapse All” és egy “Expand All” gomb, amelyekkel az összes kategóriát egyszerre csukhatjuk össze, illetve nyithatjuk ki.
 • Szintén új lehetőség lesz a “Hide Trivial Recipes” gomb, mely elrejti az összes olyan receptet, mely nem ad XP-t a craft fejlesztése során (magyarul a szürkéket).

Questhez szükséges tárgyak:

Rift Quest Item Log Increase

A frissítés 20-ról 40 slotosra emeli a quest itemek tárolására szolgáló rekeszt. Ez elsősorban a crafterek/gyűjtögetők számára jelent könnyebbséget, akik a napi craft küldetések teljesitése során beleütközhetnek abba a problémába, hogy kevés a hely. A dupla hely ezt tökéletesen megoldja. Na jó, mindez szép és jó, de mennyibe fog nekünk kerülni, hogy unlockoljuk? Semmibe. A fejlesztők ingyen és bérmentve hozzánk vágják ezt a 20 slotot, és az sem feltétel, hogy előfizetők legyünk.

Tárgy előnézeti ablak fejlesztése:

Rift Preview Items Window

Amint megjelenik a 2.7, a CTRL+bal klikkel előhívható előnézeti ablakban ugyanazok a lehetőségeink lesznek, mint amikor a storeban vizsgálunk meg egy ruhaszettet:

 • Egyesével eltávolíthatjuk, hozzáadhatjuk a szett darabokat.
 • Ha van festékünk vagy festék receptünk, akkor színeket is próbálgathatunk.
 • Ha az egyes darabok fölé visszük az egeret, akkor megkapjuk a tárgy leírását.

Macro UI változások:

Bár erről nem mutattak semmit, Ginger elárulta, hogy sokkal felhasználóbarátabbá teszik ezt az ablakot. Lesz szűrési, keresési és csoportosítási lehetőség.  Végre egymás után lehet majd rakni a különböző buildekhez tartozó macrokat, még akkor is ha különböző időben hoztuk őket létre.

Wardrobe UI

RIFT Wardrobe Slots Increased

Ide is kapunk 20 új slotot, de ezek a jelenleg meglévőkhöz hasonlóan vásárolhatóak lesznek. Megjelenik egy jobbra-balra mutató nyilacska, mellyel lapozhatunk a slotok közt.

Újabb, színvakokat segitő változások:

Rengeteg új opciót kapunk, melyekkel még több ponton változtathatóak meg a színek

Rift More ColorBlind Options

 • Tárgyak ritkasága (jelenleg fehér, zöld, kék, lila, narancs erősség alapján)
 • Kasztok színei
 • Tárgyak összehasonlításakor megjelenő stat különbség
 • Nehézség szintje craftolásnál
 • Ellenséges, szövetséges, semleges lények nevének színezése.

Achievement nyomonkövetés és keresés

Rift Achievement Tracking

Ebben az esetben is rég várt és hiányolt változások lesznek. Az acsiknál (jobbra fent) megjelenik egy pontocska, melyre kattintva az adott acsi kikerül a monitorra és bármikor láthatjuk, épp hol tartunk benne. A beállitásokban lesz egy csúszka, melyen állítható, összesen hány acsit rakhatunk ki.

Szintén újdonság, hogy kereshetünk az acsik közt:

Rift Achievement Searching

Ennek jellemzői:

 • ha a Summary blokkban vagyunk, akkor az összes acsi közt keres
 • ha egy alkategóriára kattintunk, akkor csak abban keres
 • mindig csak az acsi címében lehet keresni, leírásban nem

Rövidhírek:

 • teszt szerveren változtattak az új rogue soulon. Részleteket nem írok, mert megjelenésig még folyamatosan változhatnak a dolgok, de összességében erősitettek a healen, közelebb került a purifierhez. Részletek itt:  VLADD
 • A lvl60-as, tier 2-es, 20 fős Planebreaker Bastion raidben fellépő Inyr’Kta  nevű boss egy új upgrade tárgyat, a ‘Heart of the Planebreaker’-t dobálja a következő patchtől. [Forrás: Josh York]
 • A “nagyon közeli jövőben” a női karakterek is kapni fog egy öltönyszerű esküvői ruha outfittet. [Ref: Marigold]
 • a következő hotfixben a privát chat csatornáknál automatikusan kikapcsolják a bejelentés jellegű üzeneteket, amint elérik a 20 fős tagságot. Ennek a nagy népszerűségnek örvendő csatornáknál lesz jelentősége, mivel a a rendszer nem irja ki a rengeteg csatlakozást, illetve leiratkozást. [Forrás: Pithos]
 • Daglar megerősítette, hogy a 3.0 kiegészítő érkezésekor minden kaszt kapni fog új skilleket. Ez nem is olyan meglepő annak tudatában, hogy a szinthatárt lvl65-re emelik a kiegészítő megjelenésével.  [Forrás: Daglar]
 • újabb módszereket kívánnak bevezetni az unstable artifactok (kéken csillogó, időszakosan megjelenő artifactok) megszerzéséhez.  [Forrás: Dead Simon]

 

 

Leave a reply