Hírözön mindenféle játékokról

2014-04-12 EgyébRift  5 comments

Rift

Közös Raid

Pénteken sikerrel vettük a Terror of  Undeath Raid Riftet, amit itt is köszönök a résztvevőknek. A csapat az esemény után még bezárt néhány hunt riftet is, amely mindenki számára értékes reput, planarite-ot és xp-t jelentett. A facebookon közzétett közös klánfotót ide is bemásolom. Reméljük, hogy Piett is előkerül előbb-utóbb és nem valami komoly probléma lépett fel nála.

Budgie Madness Week

Javában zajlik a Budgie Madness Week, mely teljesen ugyanazokkal az elemekkel rendelkezik, mint a februári event. Az esemény zárása április 17.

 • A Storeból vásárolható Limited Edition: Umbral Budgie Trove nagyon kis eséllyel magában rejtheti az Umbral Budgie Mountot. Ezen kivül egy kis mennyiségű Bird Seedet is tartalmaz.
 • A PRI Quartermastereknél darabonként 850 Bird Seedért váltható az Ashen Budgie Mount és a Frosty Budgie Mount.
 • 3 db napi küldetést lehet csinálni, amelyek jutalma 10 Bird Seed/quest. A küldetések helyszíne Silverwood/Freemarch, Cape Jule és Pelladane.
 • A napi küldetések teljesítésével ezúttal csak azok kaphatnak egy ingyenes Umbral Budgie Trove-t, akik az előző event alkalmával nem csinálták meg a Chicken Run nevű acsit. Sajnos, mivel a jutalom acsihoz kötött, egy karakter életében csak egyszer szerezhető meg. Aki viszont még nem csinálta meg, annak ez nagyszerű alkalom a pótlásra.

budgiechickenrun

2014 április 11-i livestream összefoglaló

Az egy héttel ezelőtti live streamen nem volt szó Riftről, ezúttal viszont egy szép adag információt kaptunk. Szóval ismét felvesszük jövőbelátó szemüvegünket és kifürkésszük a Rift titkait.

1. A 2.7  update megjelenése

Korábban Daglar főnök úr már elhintette, hogy a 2.7 valamikor május elején jelenik meg. A mostani élő adás során a chatre beirta, hogy ez egészen pontosan az első héten lesz. A patchelési idők miatt ez lényegében azt jelenti, hogy a megjelenési dátum május 7.

Daglar on 2.7

2. Bindings of Blood — Tier 3 raidek

Az egész live stream alatt a Bindings of Blood: Greenscale boss harcot játszották. Arról már elég sok infó napvilágot látott, hogy a T3-ak kicsit másképp zajlanak majd, mint a megszokott raidek, ugyanis a bossok önálló egységekre lesznek tagolva és választhatunk, hogy melyiket kívánjuk lenyakazni. Most megerősítették, hogy egészen pontosan 4 db ilyen bossocska jelenik meg, név szerint: Greenscale, Akylios, Maelforge és Laethys. Mindegyik instában egy miniboss és a főboss lesz, illetve mindegyikre külön kapjuk a lockot is. A most bemutatott Greenscale dungeon minibossa Toxilua, fő bossa pedig értelemszerűen Greenscale:

Toxilua MiniBoss

bindingsofgreenscale4

3. Daglar válaszol

Direktor úr mostanában nagyon beszédes kedvében van, most is szivesen válaszolt a játékosok kérdéseire. Röviden összefoglalva az alábbiakat tudtuk meg tőle:

 • nem lesz 10 fős T3-as raid, mindegyikhez “hívni kell 20 keményen bepipázott niggert, hogy dolgozzák meg itt ezt a hédert. Feszítővassal, hegesztőpisztollyal.” Azt is elmondta, hogy az említett 20 emberke mindegyikének 600 Hittel kell rendelkeznie, hogy eséllyel vegyék fel a harcot. Szigorú….
 • a mágus tank megjelenésével nem lesznek csökkentett árú mage tank felszerelések. A kérdés azért merült fel, mert a játékosok szerették volna gyorsan felszerelni magukat, hogy minél előbb mehessenek tankolni a nehezebb helyekre. Daglar szerint semmi gáz, mert ha mágus vagy, úgyis van egy csomó felesleges tokened. Aranyos, ugye? :)
 • megint elmondta, hogy az új soulok csak csomagban vásárolhatók meg, senki sem veheti meg egyedül a kedvenc kasztjához tartozót. Vételárral kapcsolatban viszont továbbra is csak a semmitmondó coming soon jött ki a száján.
 • kérdés volt az is, hogy az előfizetők kapnak-e legalább egy soult ingyen a lojalitásért cserébe. Daglar egyértelműen közölte, hogy NO.
 • a warrior reaver dps soullá átalakítása valószínűleg még a 3.0 előtt bekövetkezik, de a változások egészen biztosan nem készülnek a 2.7-ig
 • megerősítette, hogy a teljesítmény optimalizálásoknál a gyengébb gépeket veszik célkeresztbe
 • elképzelhető hogy lesznek még majd olyan companionok, ahol egyszerre több petet hívhatunk elő (mint pl a mókus falka), de jelenleg nem dolgoznak ilyenen.
 • folyamatosan dolgoznak a kiegészítő utáni felszerelés fejlődésen (gear progress), de egyelőre erről semmit sem árulhat el.

4. Artifact tolvajok

A jövő heti hotfix újítást hoz az artifact vadászok számára. Megjelennek az ún. Artifact Tolvajok. Ezek a Unstable Artifact eventek zárása után futkároznak majd a területen és ha sikerül elkapni egyet, akkor 1-2 artifactot ki is pofozhatunk belőle.

 • Összesen 4 típusa lesz a tolvajoknak, megfelelően az artifactok 4 ritkasági fokozatának.
 • Az elfogáshoz egy speciális hálóra lesz szükség, amely bizonyos esélyt ad arra, hogy tolvajt fogjunk.
 • A 4 tolvajtípusnak megfelelően a hálóból is 4 különböző fajta lesz.
 • A hálókat a Dream Weaverek tudják majd legyártani az Unstable Zone Eventekből potyogó receptekből. A végtermék el/átadható lesz. Az epic háló készítéséhez 300-as Dream Weaving kell

Tehát ha van egy Epic hálónk, akkor bizonyos esélyünk lesz arra, hogy epic artifactokat hurcoló tolvajt fogjunk.

 Újabb soul változások

 • a következő heti hotfix a ranger dps növelés mellett a bardok össz sebzését is jelentősen megnöveli. Utóbbi változás célja, hogy a bard partiban maradjon a hamarosan megjelenő Cleric Oracle support soullal. A skillekre lebontott változások az alábbi linkeken olvashatók: Vladd - 1 - 2 
 •   már nagyon régóta tervben van a Cleric Cabalist megváltoztatása, mivel jelenleg túlzottan AoE orientált. Most érkezett a hir, hogy Kerviknek további munkálatokat kell végeznie az ügyben, tehát a módosítások semmiképpen sem lépnek életbe a 2.7-el.
 • már megint a Justicar… újra változik a Censure skill. Ezúttal egy single target, 15 másodperces, DoT képességé válik. Amennyiben a DoT-al fertőzött célpontot Ulysess a Hammer of Faith-el kalapálja, akkor kínjában további 10 ellenfélre spricceli szét a debuffot.

ArcheAge

 

Nagyon hosszú ideig szerepelt ez a játék a várólistámon, de az utóbbi időben kissé feledésbe merítettem. Jó alkalom a felelevenítésre, hogy a fejlesztés új szakaszba lépett. Hosszas huzavona után a Trion megkapta az eredeti fejlesztőstúdiótól, az XLGamestől a szerkeszthető szoftvert, amelyet így már át lehet ültetni európai és amerikai verzióra. Olyannyira belendült a Trion, hogy már béta stádiumba léptek. És mivel a Triont szeretjük, egy bétányi esélyt mindenképp megérdemel ez a termékük is.

Bétára jelentkezés itt: https://www.archeagegame.com/en/register/

Trion accounttal rendelkező egyének a megjelenő oldal legalján klikkeljenek

Kedvcsináló trailer (kicsit sem ingame, szóval nem elcsöppenni :) )

The Division

A Ubisoft bejelentette, hogy a Ghost Recon: Future Soldier fejlesztője, a Red Storm is besegít a The Division munkálatainál. Noha a játék fejlesztését alapvetően a Massive végzi, amihez még a motort is maga írta, bizonyos feladatokat átdobnak más csapatoknak, így került képbe például a Driver-sorozatról ismert Reflections is.

A Red Storm – akinek bőven van tapasztalata Tom Clancy-játékokban – történetesen fegyvereket fog készíteni a The Divisionhöz, a csapat fegyverdizájnerei sok-sok éve foglalkoznak csak azzal, hogy a hasonszőrű címekbe a lehető leghitelesebb mordályokat tervezzék meg. JD Cragg vezető dizájner például hat éve csinálja ezt, míg egyik kollégája már kilenc (!) éve.

A Ubisoft egyébként igyekezett megnyugtatni a rajongókat: szerinte nem lesz abból probléma, hogy több csapatnak kell dolgoznia a játékon.

Black Desert

A héten sokunk elájult amikor facebook csoportunkban megjelent egy videó, melyen a Black Desert rendkívül részletes karaktergenerálását mutatták be. A játék fejlesztői most egy 4 és fél perces, újabb videót tettek közé, melynek középpontjában az action combat áll. Én fél perc után epilepsziás roham közepette fordultam le a székről, szóval vastag fekete filccel húztam ki a várományos játékok listájáról.

Star Citizen

Zajlik az élet a Star Citizen körül, a Roberts Space Industries nem lazsált az elmúlt időszakban sem. A játék mára bőven átlépte a 41 milliós költségvetést, amelyet a rajongók dobtak össze a fejlesztőknek, akik minden idők egyik legösszetettebb űrhajós játékát ígérik cserébe. Hogy ezt végül sikerül-e nekik teljesíteni is, az még a jövő zenéje, ám amit eddig láthattunk a projektből, az több mint bíztató. A csapat és a játék is jelen van a jelenleg zajló PAX East rendezvényen, ahonnan egy bő 12 perces trailer landolt a világhálón (egészen pontosan az Eurogamer oldalán). Ez a játék egyik legfontosabb részét, az űrhajós csatákat mutatja be. Nem akármilyen részletességhez lehet majd szerencsénk, az animációk és általában a látványvilág is egészen pazarnak tűnik. Ezt tükrözi a nézők (mivel a felvétel a játék prezentációjáról származik) reakciója is bizonyos jeleneteknél. A Star Citizen sajnos továbbra sem rendelkezik pontos premierdátummal, az utolsó hírek szerint még ebben az évben meg kellene érkeznie. Ám a rengeteg ígéret és a folyamatosan növő elvárások fényében egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a premier végül 2015-re csúszik.

 

Leave a reply