Rift 04.18.

2014-04-18 Rift  12 comments

Sziasztok!

Elöljáróban kellemes húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek. A hétvégén kicsit kihalt lesz a klán, de miután mindenki kellőképpen telezabálta magát, újra életet lehelünk magunkba :)

Heti hotfix, heti bugok

A 14-es hotfix hozott néhány bugot, amik tagjainknak nem fájtak, de ettől függetlenül a Trion volt olyan rendes és javította őket. A gyors egymásutánban érkező 15-ös és 16-os hotfix az alábbi problémákat orvosolta:

  • A storeba újonnan került Tier 2 Raid fegyverek véletlenül 65 Hitet tartalmaztak a tervezett 78 helyett. Javítva.
  • A Depleted Supply Crate-ből szerezhető PvP felszerelések mostantól már megfelelően működnek Warfronton és Conquesten.
  • Növelték a fent emlitett ládából nyerhető Warlord Essencek statjait.
  • A statoknál a Hit és Thougness tooltipje most már rendesen mutatja a T3 raidekhez szükséges mennyiséget (600), a klasszikus, Storm Legion előtti értékek pedig kikerültek a listából
  • Trinket optimalizálás PvP-n. Több PvE és PvP trinket absorb/sebzés/heal értékeit korrigálták annak érdekében, hogy jobban megfeleljenek PvP-re.

Runic Athenaeum

A legújabb patch után új helyszínnel gazdagodott Moonshade Highlands. A Runic Athenaeum jelenleg elsősorban az elit raiderek számára nagyon fontos, hiszen itt nyílnak az új T3-as raidek teleportkapui. Ettől függetlenül az egyszerű földi halandóknak is érdemes ellátogatni ide és felfedezni az új porticulumot, ugyanis a 2.7 update megjelenésekor itt lesznek majd a teljesen újdonságot jelentő soul küldetés sorozatok. Az alábbi képen látható az elérési útvonal mind defiantok, mind a guardian karakterek számára (a defiantok kerültek szívóágra).  Az útvonalak végén két hid vezet el a Buried Path nevű baralnghoz, melyen áthaladva egyszer csak megérkezünk a Runic Athenaeum-höz/hez/hoz.

Runic Athenaeum Map

Runic Athenaeum Layout

A porticulum az alsó részen található. Azok, akik a T3-ak iránt érdeklődnek, kattintsanak az alább látható Runic Translocatorra, amely egyenes utat jelent a pokolba. De legalábbis a pokol jelenleg elérhető két bejáratához, ahol rituálisan kivégezhetjük Greenscalet és Akyliost. Maelforge portálja is látható, de ez a szörnyeteg egyelőre nincs még játékban.

Runic Translocator

Tier 2 raid cuccok

Sokan aggódtak amiatt, hogy a T3 érkezése után megvásárolhatóvá váltak a T2 fegyverek és páncélok. A Trion az f2p indulásakor annyit vállalt, hogy a storeban sohasem lesznek megvehetőek a legerősebb felszerelési tárgyak. Ezek jelenleg a T3 kategóriába tartoznak. Én azonban nem nagyon aggódom a T2 miatt sem, hiszen a vételáruk horrorisztikus, aki ilyet vesz ennyi pénzért, az kapja be :) Az alábbi képen az első fizetőeszköz a Frozen Eclipse Stone, amelyből 100 esik egy random expertből és 400 a raid bossokból. Gyakorlatilag a cuccok előbb kipotyognak a bossokból, minthogy megtudnánk venni őket. A credit árat pedig figyelembe sem kell venni. Azok számára akik nem járatosak az árfolyamban, elárulom, hogy 1 credit= kb. 1,5 Ft.

Fegyverek:

Tier 2 Raid Weapons

Armorok/fegyver csomagok egyben:

Tier 2 Raid Armor Bundle

A T3 felszerelésekhez megjelentek a hozzájuk tartozó synergy kristályok is, melyek költsége 1 db T2 kristály és 13650 Infinity Stone:

Tier 3 Synergy Crystal Price

Greenscale kill video

Végül pedig érdekességképpen az egyik T3 boss, Greenscale legyilkolása healer szemszögből nézve. A Vendetta guild lett a world first, közvetlenül utánuk a Crayons, Trinity és Addiction guildek következnek. Ezen egy cseppet sem kell meglepődni, a játék legelitebb klánjai ezek és mégcsak nem is életükben először látták a bosst, hiszen a Trion velük teszteltette megjelenés előtt :) Érdemes megtekinteni, fejenként 38k dps-el küldik, de a boss sem marad adós sebzés terén.

Leave a reply