Hotfix 17 és egyéb Rift hírek

2014-04-23 Rift  32 comments

Drowned Halls

Szombaton rendezzük meg az első közös raidünket. Mivel egyelőre nincs elegendő számú kellően felszerelt lvl60-as karakter (és szerencsére már csak a felszereltség hiányzik, a létszám megvan), a választás a lvl50-es Drowned Hallsra esett. Korábban már készítettem egy magyar nyelvű leírást hozzá, amelyet kérnék minden résztvevő legalább átfutás szintjén olvasson el. A taktikák természetesen a helyszínen is elhangzanak majd, de nem baj, ha ezek már valamennyire ismerősek lesznek. A raid célja a csapat csiszolgatása, taktikák és csapatmunka gyakorlása, achievementek megszerzése.

Ezen a raiden a loot szabályok nagyon egyszerűek lesznek: ha valakinek valami kell (akár hasznos, akár csak outfit miatt) az kérdés nélkül needel. Minden másra greed van, mivel eladni mindent lehet. Pass nincs semmire.

A leírást ide kattintva érhetitek el legkönnyebben: Drowned Halls

Egy dps hely még szabad, akit érdekel, az alábbi linken regisztrálhat és jelentkezhet (lvl50-től és minimum 100-as hittől): Rift planner

A raid összes bossának leöléséért járó acsi jutalma az alábbi vállvédő:

http://static.rifthead.com/rifthead/uploads/images/5749.jpg

2.6 Hotfix #17

17-es rajtszámmal csütörtökön érkezik a heti rendes hotfix, ami most nem hoz túl jelentős változásokat a játékba (legalábbis a klántagok szemszögéből nézve). Lássuk mit is rejt számunkra:

 • Változik a mozgási fizika. Ez a mountokra vonatkozik, csökkentik a dombokon, kiemelkedéseken a mountok ugrási erejét, így kisebb eséllyel érkezünk olyan helyre, ahova nem szeretnénk.
 • A Cache Finder nevű guild perk növeli mostantól a Fragments of the Ward mennyiségét is. Ez a sokak számára egyelőre ismeretlen fizetőeszköz a Tier3-as raidekből kapható token, melyből értelemszerűen T3-as felszerelést lehet váltani.
 • Új, egyszer használatos PvP bónuszt adó tárgyak kaphatók  a Rift Store -> Boosts és a  Rift Store -> PvP szekciókban.
 • A Depleted Supply Crates-ből kinyerhető PvP Essencek mostantól lebonthatók.
 • Azok a trinketek is megkapták a PvP-ben alkalmazott hatás változtatásokat, amelyek eddig kimaradtak a szórásból (pl. Urn of Festering Ash).
 • További Tier 2 Raid fegyvereket adtak a Rift Storehoz.
 • Mostantól megvásárolható kosztümként a Myrmidon Armor nevű PvP felszerelés Storeban.
 • Javítottak néhány riftet és zone eventet.
 • Szintén javításra került néhány Tier 3 gear stat és bónusz.

Eredeti angol patch notes ide kattintva érhető el.

Ingyenes ajándék

Vége a húsvétnak, ezt is túléltük. Sajnos rossz hirt kell közölnöm azokkal, akik családlátogatás, utazás, egyéb okból történő mulasztás miatt nem tudtak belogolni a hétvégén. Április 19 és 20 közt a Trion egy ingyenes ajándékot adott mindenkinek Gift of Spring néven. Az ajándékot a napi ajándékhoz hasonlóan a Rift Store claim szekciójából lehetett kivenni. Tartalma kifejezetten értékes volt:

 • 1 db Overcompensating Crystallized Insight (1 milllió PA XP);
 • 1 db Gift of Loyalty (loyalty pontok);
 • 1 db Random costume csomag.
 • + Nagyon kicsi eséllyel egy Planar Squirrel Mount.

Unstable Artifact Tolvajok

Az előző heti patchel kerültek került be ez az újdonság a játékba. Azok számára, akik kíváncsiak arra mik ezek, hol találhatóak, hogyan lehet elkapni őket, készült egy kis leírás

Unstable Artifact Thieves

Az Unstable Artifact Tolvajok mókusok, amelyek azokban a zónákban jelennek meg, ahol épp befejeződött egy Unstable Artifact Zone event (amikor kéken csillogó artifactokat kell gyűjtögetni). Mindegyiknél 1-2 db, a mókus ritkaságának megfelelő artifact van. A ritkasági fokozatok az alábbiak: common, uncommon, rare, epic. Az elfogásukhoz egy speciális hálóra van szükség:

Artifact Thief Catcher

Működése ugyanaz, mint a hasonló, hálót használó skilleknek. Aktiválásakor egy földre helyezhető AoE kör jelenik meg, melybe ha belekerül a mókus, akkor elkaptuk. A háló egyszer használatos. Kicsit idegesítő lehet, hogy simán el lehet téveszteni a célpontot, mivel eltelik egy kis idő az aktiválás és a területre érkezése közt. Ez idő alatt a célpont nyugodtan elugrálhat a kijelölt területről. A háló természetesen ekkor is eltűnik az inventoryból.

A hálókat Dream Weaver szakmával lehet legyártani. A receptek véletlenszerűen esnek az Unstable Artifact Zone Eventek jutalmaként. Ahhoz, hogy esélyünk legyen jutalmat kapni ezekből az eventekből, az időtartamuk alatt legalább egy kéken csillogó artifactot kell találni. Egyelőre nem bizonyított, de minden bizonnyal a terület szintjére kell mentorálni, ha eséllyel akarunk receptet szerezni. A különböző minőségű hálók legyártásához az alábbi craft szint és alapanyag mennyiség szükséges:

Recept                                                               Craft szint                Dream Ribbon

Common Artifact Thief Catcher                    1                                   5

Uncommon artifact Dream Catcher            1                                  25

Rare Artifact Dream Catcher                       200                              75

Epic Artifact Dream Catcher                       300                             150

Apróságok

 • Dead Simon tudatában van annak, hogy az Unstable Artifact Tolvajok néha olyan helyeken jelennek meg, ahol nem lehet elérni őket a hálóval (sziklák, jégdarabok alatt, vízfelület felett). Dolgoznak a változtatásokon. [r]
 • PvP:
  • Daglar újra inditja azt a munkafolyamatot, ami arra irányul, hogy jobban egyensúlyba kerüljenek a healerek warfonton.
  • 0% esély van arra, hogy a Seastone szerver külön clusterbe kerüljön. [r]
 • Tier 3 Itemizáció:
  • Toxilua item upgradek megkapják a megfelelő szett bónuszokat.
  • A Mythical Asphodel’s Primal Beacon újra két kezes kalapács lesz. [r]
  • A Mythical Orb of Forbidden Secrets-en (Tier 3 raid Cleric totem) lévő 2 perces CD-t leveszik a következő hotfixben.[r]

 

 

 

32 comments to Hotfix 17 és egyéb Rift hírek

Leave a reply