Rift livestream, Mayhem in Mathosia és Archeage founder packok 04.26.

2014-04-26 EgyébRift  65 comments

Rift

Mayhem in Mathosia

Már régen volt a címben szereplő event, így most bedobták nekünk újra. Aki még nem vett részt ilyenben, annak röviden leírom. Meghatározott, régi világban lévő területeken zajló esemény, melynek során a kijelölt területeken sokkal gyakrabban következnek be zone eventek. Ha mentorálunk a terület szintjére, akkor egyrészt dupla fizetőeszközt kapunk (lvl60-ról mentorálva ez Infinity Stonet jelent), illetve bizonyos eséllyel részesülhetünk az alábbi ajándékok valamelyikéből:

 • Lavender Hellbug Mount
 • Cindy Hellbug Companion Pet
 • Wardrobe tárgyak
 • Dimension tárgyak
 • Boostok

Ezúttal az esemény helyszínei Gloamwood és Stonefield. Időtartam pedig április 25. péntek 17.30-tól április 29. kedd 17.30-ig.

[Forrás: MikeD]

Livestream április 25.

Újra egy olyan pénteki livestream zajlott, amiben a Rifttel is foglalkoztak. Lássuk összefoglalva, hogy miről motyogtak ez alkalommal a fejlesztők.

1. 3.0 információk

Daglar azt közölte, hogy hamarosan indulni fog a kiegészítővel kapcsolatos marketing kampány.

Captain Cursor ennél jóval értékesebb információval is szolgált. Azt már régóta tudjuk, hogy a 3.0 története viz alatt játszódik és ennek mintegy teszteléseként csinálták meg az Ember Isle mellett zajló víz alatti küldetés sort. A visszajelzések alapján kiderült, hogy szeretik ugyan a játékosok ezt, de azt már nem, ha a teljes tartalom ebben a formában van. Ennek megfelelően a 3.0 fő vezérelve a víz alatti tartalom lesz, de nem kell majd folyamatosan a mélyben tartózkodni.

2. 2.7 információk

Sajnos továbbra sem sikerült kicsikarni a fejlesztőkből, hogy mennyibe fog fájni az új soul csomag. Megjelenési dátummal kapcsolatban pedig annyit mondott Daglar, hogy nagyon valószínű a spekulációkra alapozott május hetedike, de ez egyáltalán nincs kőbe vésve. Még akkor sem, ha netán kapnánk olyan emailt, amiben ez a megjelenési dátum szerepel.

Korábban már volt szó a frissítéssel érkező, teljesen új, ún. soul questekről. Ezek a Moonshade Highlandsre került új kis területre, a Runic Aethenaeumra kerülnek. Minden kaszt minden soulja kapni fog egy egyedi sorozatot. Azt, hogy ezek milyen hosszúak lesznek, még nem tudni. Megjelenésük a 2.7 aktív periódusában várható, tehát nem feltétlenül jelenik meg mindegyik az első napon. A küldetések készítésével egy teljesen új fejlesztő foglalkozik.

3. Új dimension tárgyak

Közkivánatra rengeteg új berendezési tárgy érkezik a dimensiokhoz. Szám szerint 200 db, melyekből 90 csak és kizárólag az újonnan bevezetendő Dimension Item Mystery Box-ból nyerhető. A teljesség igénye nélkül: sátrak, pavilonok, még több növény, fák, kövek és nappal-éjjel ciklust előidéző effekt. Ezek közül néhányat Faratha részletesebben is bemutatott:

Time of Day

24 db ilyen tárgy lesz, minden órához egy. 3 különböző csomagban lehet vásárolni (Noon/Night Kit, Twilight/Sunrise Kit és 24-Hour Kit). Lehet ilyeneket nyerni a fent említett lockboxból is. Vásárolni pedig mind platináért, mind creditért lehetséges.

Night and Day

Mossy Tavern

A Moonshade Highlandsen található Assembly Houset vásárolhatjuk meg ezen a néven. A képeken katt a nagyításhoz

Assembly House 1 Assembly House 2
Assembly House 3 Assembly House 4

Dendrome Wall

Ashora és Dendrome DNY-i határán található képződmény dimension változata:

Dendrome Wall

Scaffold Elevator

Egy működő lift, mellyel a dimensionkban lévő magassági problémákat hidalhatjuk át:

Scaffold Elevator 1

Scaffold Elevator 2

Charmer’s Caldera dimension

Az új T3-as raidek Conqueror acsijának teljesítésével (ehhez az összes raidet teljesíteni kell) kapjuk a Charmer’s Caldera dungeon dimension változatát. A játékban ez lesz az egyetlen olyan dimension, amely árthat is nekünk, ugyanis a benne található láva sebez.

Conqueror Bindings of Blood

4. Obsidian Ki Rin mount

A Ki Rin fekete változata hamarosan megvásárolható lesz storeban, korlátozott ideig, nagyon drágáért. Az ára 3000 credit

Obisidan Ki Rin Mount 2

Aprók:

 • Daglar bejelentette, hogy kikapcsolták a nemrég bevezetett 5v5 ranked PvP meccseket. Elmondása szerint ennek oka a rendkívül csekély érdeklődés. Példaként elmondta, hogy az utolsó 7 napban összesen 1 meccs indult. Az érdektelenség oka pedig elsősorban a jutalmazás hiánya. Látszik, hogy jutalom nélkül nem lehet semmit csinálni… Viccesen megjegyezte, hogy meglepődne azon, ha valaki is észrevette volna, hogy kikapcsolták ezt a funkciót. Egyáltalán nem tervezik átgondolni a jutalmazási rendszert, mivel több, mint elég fejlődési útvonal van már így is a játékban. Forrás
 • megerősítették, hogy a 3.0 kiegészítő még idén megjelenik
 • nincs tervben open world PvP, sem PvP Aréna
 • tervezik viszont, hogy sokkal könnyebben lehessen szervert váltani másik szerveren zajló eseményhez
 • nem lesz szerverek közti kereskedelem és AH, mert nagyon szeretnék ugyan, de olyan nagy mennyiségű munkával jár a megvalósítás, amit már nem éri meg befektetni.
 • átnézik a Dendrome Instant Adventure jutalmakat

ArcheAge

Napvilágot látott egy gameplay videó, melyet a játékos full grafikai beállításokon rögzített. Továbbra is tartom, hogy egy bétát nagyon megérne már a játék, csak küldené már a ***** Trion azt a ****** meghívót. Grrrrrr…..

A játékhoz kapcsolódó legújabb hír, hogy a Trion elindította a megvásárolható Founder Packokat. Bár, amint látjuk van ára a packeknek, de a Trion nem felejtette el azt a Riftes jó szokását, hogy a pénzért ad is valamit cserébe, nem csak a mostanában divatos “fizess, ha bétázni akarsz” szlogent érvényesítik. A csomagok tartalma szvsz megéri az árát, nagyobb kérdés, hogy vajon a játékról is el lehet-e ugyanezt mondani :) A videók és visszajelzések alapján talán az sem lesz rossz. Azt még tudnotok kell, hogy a dollárban mért árak jóval kedvezőbbek, mint a nálunk érvényes eurós ár, na de mi közismerten gazdag vidék vagyunk.

 • Silver (45 euró= kb. 13.950 Ft): Beta elérés, 4 napos head start, Founder title, 30 napos előfizetés, egy experimental vitorlázó mount és 2,500 credit.
 • Gold (90 euro=kb. 27.900 Ft): Beta elérés, 4 napos head start, Traveler title, 60 napos előfizetés, 10 evenstone, 10 hereafter stone, egy glass phoenix vitorlázó mount, desert assassin platemail páncél és 7,500 credit.
 • Archeum (135 euro=kb. 40.300 Ft): Alpha elérés, beta elérés, 4 napos head start, Trailblazer title, 90 napos előfizetés, Daru Chestek, 10 evenstone, 10 hereafter stone, egy glass phoenix vitorlázó mount, desert assassin platemail páncél, Founder köpeny alakítható logóval cloak with customizable logo, testreszabható címer, 10 pet healing potion és 11,250 credit.

Akit érdekelnek a csomagok, az ide kattintson: https://www.archeagegame.com/en/shop/

A packek árától  függetlenül ez egy gyönyörű páncél és fegyver összeállítás:

ArcheAge's Founder Packs Now are Available

Founder bemutató trailer (benne a főnix mounttal). Bizsergeti a fantáziám a játék…

 

 

65 comments to Rift livestream, Mayhem in Mathosia és Archeage founder packok 04.26.

Leave a reply