Rift hírek, hotfix 18, újabb csapatos esemény

2014-04-30 Rift  41 comments

Sziasztok!

Gilded Prophecy lvl50 raid

Ha már ilyen sikeresen megcsináltuk a szombati raidet, arra az elhatározásra jutottam, hogy jó lenne megnézni, illetve magunk mögött tudni a másik lvl50-es 10 főset, a Gilded Prophecyt. Kiírtam planerre, akit esetleg érdekel, az jelentkezzen rá. Kellő számú érdeklődő esetén megtartjuk az eseményt. Amennyiben valakinek nem jó az időpont, de szeretne jönni, az jelezze kommentben itt vagy a planneren. Ha sok embernek nem jó, akkor kitalálunk másik időpontot.

2.6: Hotfix #17

Az EU szerverekre május elsején, csütörtökön érkezik a legújabb hotfix. Tartalma az alábbi:

  • javítottak az Unstable Artifact tolvajok elfogására szolgáló háló működésén. A megfogalmazás szerint a “planaris operációs rendszer 2.0-ás verziója fut már rajtuk, emiatt lettek jobbak”
  • ugyanezek a tolvajok nem jelennek meg ezentúl takarásban, pl.  a felszíni elemek alatt
  • csendesebbek lesznek a pihenőhelyzetben lévő mechanikus pók mountok
  • a PvP felszereléseket tartalmazó Depleted Supply Crate kinyitásához ezentúl nem kell 70-es PvP rang, de a benne lévő tárgyak használatához továbbra is szükséges ez a feltétel
  • a Rogue Marksman Retreat képessége új funkciót kap, mégpedig az aktív időtartama alatt használója immunis lesz a hátralökésre és a húzásra egyaránt
  • a Warrior Paladin két gyorsaság növelő skillje, a Fleet of Foot és a  Forced March ezentúl közös cooldownt használ
  • a Warrior Void Knight Accord skilljei ezentúl nem fognak aktiválni olyan hatásokat, amelyek a finisherekre hatnak
  • a PvP-ben használható Warlord’s Witchstone, Warlord’s Weaponstone, Mercenary’s Weaponstone és Mercenary’s Witchstone mostantól egy és kétkezes fegyverekre is felrakható

Eredeti patch notes ide kattintva.

 

Újabb UI fejlesztések [Forrás: Gingers]

Pár nappal ezelőtti cikkemben már részletesen írtam a 2.7 frissítéssel érkező számos UI változásról. Senior UI Artist Gingers most ezeken túlmenően újabb módosításokat jelentett be.

1. Átnevezhető bank fiókok

Bank Vault Renaming

Ezentúl elnevezhetjük a személyes bankunk fiókjait. Nem egy eget rengető változás, de éppenséggel nem is baj, ha van ilyen

2. Rift Store Look-Up funkció

Reverse Look-up Feature

Alapértelmezetten a CTRL+F billentyűre helyezett új funkció. Amennyiben egy másik játékost vizsgálunk, akkor valamely felszerelési vagy kozmetikai tárgyára vitt egérmutatónál megnyomhatjuk ezt a billentyűkombinációt, ekkor a Store-ban azonnal felugrik az adott tárgy. Csak azoknál a tárgyaknál működik, amik előfordulnak a Storeban.

Reverse Look-up Feature Keybind

3. World event UI

Átalakul a World Eventeket mutató tracker is. Itt most a különböző fesztiválokat, promo heteket, egyéb teljes világra érvényes eseményeket nyomon követő trackerre kell gondolni. Egyrészt kap egy ikont, melyre rákattintva azonnal megnyílik az adott eventhez kapcsolódó achievement ablak. Másrészt a trackerben is fel lesznek tüntetve az eseményhez kapcsolódó küldetések indulási helyei. Ez nagyon jó változás :)

 

Aprók

  • MikeD közzétett egy fórum posztot, amiben arról ír, hogy a 3.0-ban sokkal agresszívebb és intenzívebb world eventeket szeretnének készíteni. Hozzátette, hogy ezt a ráncfelvarrást a régebbi területek eventjein is végre hajtanák, amennyiben a játékosoknak is tetszik az ötlet. Várja is a hozzászólásokat a témában. Valamennyit elárul a tervekről, hogy feltett egy kérdést, miszerint mi a véleménye a játékosoknak Ember Isle onslaught eventjeiről. Nekem most így kapásból fogalmam sincs, melyik az az event.

 

41 comments to Rift hírek, hotfix 18, újabb csapatos esemény

Leave a reply