RIFT 2.7 Hotfix #2, guild infó, ArcheAge videó

2014-05-14 EgyébRift  7 comments

Sziasztok!

Rift

Gondolatok a 2.7 soulok áráról

Mint azt már minden Rift játékos tudja, a 2.7-el új soulok érkeztek a játékba. Én erről már nem is szeretnék témázni, helyette a soulok áráról osztanék meg némi személyes véleményt. Sokan háborognak azon, hogy a soul csomag nagyon drága. Egészen pontosan 5000 credit, ami kb 7500 Ft-nak felel meg. Első pillantásra valóban drága, de ha sikerül ezen első pillantás után kicsit átgondolni a dolgokat, akkor talán már nem is annyira. Gondoljunk bele abba, hogy mit tapasztalunk a legtöbb játék esetében. Vegyük példának az MMO király WoW-ot. Havi előfizetési díj 4000 Ft, kiegészítő a megjelenéskor 15.000 Ft. De a legtöbb free játék esetében is, amennyiben kiegészítő jelenik meg, azért általában 7-8000 Ft-ot elkérnek. Van persze olyan játék, mint a Neverwinter, ahol minden ingyen van, csak épp abba gebedünk bele, amit az ingame store ránk erőszakol. A Riftben a még idén megjelenő 3.0 kiegészítő érdemi, játszható tartalmáért nem kérnek semmit. Mint ahogy korlátlanul hozzáférhetünk vásárlás és előfizetési díj  nélkül a teljes körű tartalomhoz küldetésekkel, instákkal, raidekkel, mindennel együtt. A Trion beárazta a kiegészítőt egy normális 7500 Ft-os árra. Csak épp ezt az árat nem kéri el. Kizárólag abban az esetben, ha játszani akarunk az új soulokkal. Nem kell a pénzt a megjelenéskor leperkálni azért, hogy játszani tudjunk az új tartalommal. Sőt, végső soron egyáltalán nem kell kifizetni. Ismétlem, csak akkor, ha kellenek a soulok. Maga a játék 100%-osan élvezhető ezek nélkül. Hab a tortán, hogy pénz befizetés nélkül, némi idő rááldozása árán ingame pénzért is meg lehet venni ezt a csomagot. Arról nem beszélve, hogy minden hónapban több, a tartalommal is összefüggő hotfixet kapunk teljesen ingyen. Én azt gondolom, hogy akár szereti valaki a Riftet, akár nem, azt nyugodtan elismerheti, hogy a Trion továbbra is a legemberségesebb free modellel rendelkezik a piacon. Na ugye, hogy nem is annyira drága az a soul csomag? A kedvenc fejlesztőinket honorálni, anyagilag megbecsülni pedig a magyar közhiedelemmel ellentétben nem tartozik az üldözendő bűncselekmények közé :)

Nem, nem fizet nekem a Trion semmit a pozitív reklámért :) De engedtessék meg annyi, hogy időközönként szóljak pár jó szót az érdekükben, ha már összedobtak nekem egy új “kedvenc játékot” :) . Valamint, amit leírtam, amúgyis igaz :)

Drowned Halls

Pénteken ismét guild raid, kettő hely még betöltetlen. Jelentkezni lehet a sirplanner.host22.com oldalon.

Hotfix 2.7

Érkezik a heti hotfix, ezúttal teljesen rendkívüli időben. Eddig az EU szervereket mindig csütörtök hajnali 1 órakor frissítették. Most úgy tűnik megőrültek kicsit, mivel a patchelés ideje ma, azaz szerda, azaz május 14-én 19:00 órakor lesz. A becsült leállási idő 45 perc. Arról nincs információm, hogy ezentúl mindig így lesz-e, vagy ez csak valami kivételes eset. Bizakodjunk az utóbbiban. A patch tartalma összefoglalva:

  • Ascend-a-Friend fejlesztés. Egy korábbi cikkben már említettem, hogy átalakul ez a rendszer. Bevezetésre kerül a Referral Coin és a Storeban megjelennek a hozzá tartozó, kiváltható tárgyak. Ilyen coint úgy lehet szerezni, ha valaki credit vásárlásnál beírja a személyes kódunkat. Ezt a kódot pedig a Social menü Ascend-A-Friend pontjában tudjuk megnézni. További infó erről ebben a cikkben található.
  • Bindings of Blood: Laethys; ezzel a hotfixel teszi tiszteletét a harmadik Tier 3-as boss, név szerint Laethys. A homoksárkányt ismerhetjük már egy lvl50-es raidből, illetve egy lvl60-as kétszemélyes krónikából. Ezekhez az instákhoz képest némileg felszívta magát, annyira, hogy 20 db 600 Hit-el rendelkező fenegyereknek kell móresre tanítania. Az előzetes hírek szerint Laethys nehezebb boss, mint az eddigi kettő T3-as, de még ő is elbújhat a hamarosan érkező negyedik fenevad, Maelforge mellett.
  • A Bindings of Blood: Greenscale T3 bossocska kapott némi kiigazítást.
  • A Greenscale, Budgie Lockboxok, illetve az új Spectral Supply Cratek mostantól tartalmazhatnak mágus tank felszereléseket. Ez csak abban az esetben történhet meg, ha Mage karakter nyitja a ládikót.
  • Megemelték az  Unstable Zone Eventek gyakoriságát.
  • A Break Free‘skillen lévő 5sec-es  Immunity buff ezentúl az 2.7-el bevezetett Debilitate hatás ellen is védeni fog. A Break Free az a skill, amivel ki lehet jönni a különböző CC effektek hatása alól és minden kaszt egyformán rendelkezik vele, mivel planar képesség.
  • Class változások: Kicsit alakítottak az új soulok közül az Arbiteren, Physician-on és a  Liberatoron. Ezenkívül a Mage Tank mentorálási hibáját is javították. Történt ugyanis, hogy mentoráláskor a mágus tankok a tervezettnél jóval nagyobb statokat kaptak.
  • Különböző Mage Tank Gear javítások. Új Mage Tank Gear receptek: Mage Tank Ring, Helmet, Cape és Belt.

Az eredeti patch notes ide kattintva olvasható

ArcheAge

Az alábbiakban egy ScionStorm nevű player ingame videóját láthatjátok, amelyen egy Villanelle nevű várost mutat be. Állítása szerint nem tudott elmenni szó nélkül a táj szépsége mellett. És valóban. Az utóbbi időben egyre erősödik bennem az érzés, hogy az ArchAge megjelenése után a Trion nagyon erős konkurenciája lesz saját magának. Két jó játék (Definace, Rift) után itt a harmadik. A videó megtekintése erősen ajánlott:

Leave a reply