Rift Unicornalia és egyebek

2014-05-21 Rift  62 comments

Sziasztok!

Rift lvl60 guide

Újra megemlítem, hátha valaki nem olvasta az előző cikkben, hogy frissítettem a menüsorban található lvl60 guide-ot, amely így már megfelel a 2.7 verziónak. A leírásban az alábbiakat frissítettem:

 • Bekerült a T3-as fizetőeszköz
 • Egy rövid rész foglalkozik mostantól a Planar Attunement rendszerrel, valamint van pár ajánlás is benne a pontok elköltésére.
 • Frissítve lett a Frozen Eclipse Stone leírása, mivel a különböző bónusz Vialok már erre is hatással is vannak.
 • Kitöröltem a fizetőeszköz heti limiteket, mivel ezeket kivették a játékból.
 • Frissítve lett a raid szekció néhány videóval
 • Pár szóval leírtam a T3-as raideket is, tehát a 600+ Hit-es fejlődési részt.
 • A fejlődési ajánlás is ki lett bővítve
 • Frissítve és bővítve a krónikákhoz és dungeonökhöz ajánlott buildek listája.
 • Röviden le van írva az Ember Isle melletti vízalatti tartalom.
 • Bekerült a leírásba a Bloodfire Stronghold.

Guild questek

Szeretném felhívni minden aktívan játszó klántag figyelmét, hogy a játékban léteznek úgynevezett guild küldetések. Ezek teljesítéséért cserébe guild XP-t kapunk, amelytől fejlődik a klán, különböző perkeket kapunk, amelyek minden tag hasznára válhatnak. Sajnálattal tapasztalom ugyanakkor, hogy ezekre a küldetésekre gyakorlatilag mindenki teljes mértékben fittyet hány. Amikor éppen olyan küldetésünk van, hogy zárjunk be x db riftet, öljünk meg x db rift lényt vagy találjunk x db artifactot, akkor ezek persze teljesülnek pár hét alatt, már csak abból kifolyólag is, hogy aki játszik, az automatikusan teljesít ilyeneket. De pl. ha az a feladat, hogy öljük meg egy alacsony szintű (max. lvl50-es) normál dungeon főbossát négyszer, akkor az szinte hónapokig nem teljesül. A jelenlegi is ilyen. Ezeket a dungikat egyedül szólózva érdemes a klán küldi érdekében megcsinálni, mivel ha csapattal megyünk, akkor is csak egynek számolja. A dungeonöket lvl60-on szólózva 15 perc alatt meg lehet csinálni. Ebből következően ha négy ember megcsinálja külün-külön, akkor 15 perc alatt megvan az egész guild küldetés. Hétvégén Irzu megcsinálta kétszer, én egyszer, majd kíváncsiak voltunk mikor teljesül a negyedik. Nos, nem teljesült. Szinte mindig van elérhető guild küldetés, ezt a G billentyű Quest pontjában tudjátok előcsalogatni. Kérném a tisztelt tagságot, hogy néha vessen egy pillantást erre, hátha megérhetjük, hogy szintet lépünk még ebben az évezredben :)

2.7 hotfix #4

Május 22-én hajnali 2-kor frissítés lesz, időközben megkerült az elveszett patch notes is :) . A leállást rekordméretűre, 3 órásra tervezik. A patch tartalma:

 • indul a T3-as raidek utolsó bossának tombolása, színre lép Maelforge.
 • már most megkapjuk az egyel lejjebb részletezett Unicornalia promo hetet. Az esemény jövő hét csütörtökig, azaz május 29-ig marad a játékban. Ezalatt legjobb esetben is csak 240 Sparkel Essence-t lehet szerezni. A patch notesból az is kiderül, hogy nem csak az acsiból szerezhetünk ingyenes lockboxot, hanem a Moonshade Highlandsen felbukkanó új zone event, a Hooves and Hornes is hozzánk vághat egyet. Persze ez nem túl gyakran történik majd meg. És uram atyám, már megint új zone event. Időt akarok, sokat, gyorsan!!!!
 • új funkciót is kapunk, ezentúl bármikor lehet shardot váltani egy event erejéig, nem kell hozzá csapatban lenni az adott szerveren valakivel. Megszűnik a “pls inv for shard hop” üzenet a chaten :) . Karakter portrénkon jobb kattintással egy menüpont, a “Teleport to Shard” jelenik meg. Kiválasztva ezt láthatjuk az elérhető szerverek listáját. Nem válthatunk shardot, ha combatban, dimensioban, warfronton vagy conquesten vagyunk.
 • javítottak néhány quest bugot
 • csiszoltak kicsit az új soulokon és a T3-as bossokon
 • a raid riftekhez is adtak mage tank dropot

A teljes patch notes itt olvasható.

Unicornalia

Napok óta nem érkezett semmi érdemleges hír a játékról. Persze ez még mindig jobb, mint sok más játék esetében a hónapokig tartó újdonság éhség. Most viszont megtört a jég, frissítés érkezett a PTS-re. Ennek egyik eleme, hogy felkerült a Mage Stormcaller átalakítás, amelybe nem kívánok részletesen belemenni. Célja, hogy egyszerűsítse a Stromcaller kezelését.

Érdekesebb dolog, hogy újra promo hét közeleg, mely az Unicornalia nevet kapta a keresztségben. Egyelőre nem tudni pontosan, hogy ehéten vagy pedig a jövő héten érkezik Live szerverre. Az esemény, váratlan módon, az unikornisok körül bonyolódik majd. Adatbányász manuszok kibányásztak két képet, mely a promócióval kapcsolatos (ezek valószínűleg store háttérképek lesznek):

Unicorn Promo 1

Unicorn Promo 2

A többi promo héthez hasonlóan az Unicornalia is lehetőséget teremt új mountok beszerzésére. Mint azt már megszokhattuk, az új pacikat nem tudjuk majd egy hét alatt kiszedni, ehhez többször kell átesni ugyanezen a promóción. Akinek nagyon megtetszik valamelyik, az a storeból természetesen pikk-pakk megveheti (ezért store promóció az esemény)

Mountokból összesen kétféle lesz, név szerint az Onyx és az Opal Unicorn.

Az Opal unikornis 750 db Sparkle Essence-ért cserébe váltható a PRI Quartermasternél Tempest Bayben. Ez az illető árulta a robot és a papagáj mountokat is. Az Opal unikornis kinézetre egy egyszerű ló, melyre ráhegesztettek egy szarvat. Ezenkívül szivárványszínű csillogó izék repkednek a szarvából, ami már nagyon-nagyon hiányzott ebből a játékból is. Ez a csillogás menet közben szivárványszínű nyomot hagyva hívja fel ránk ellenségeink figyelmét. A kiváltásához szükséges tokeneket szokás szerint napi küldetések teljesítésével vagy a storeban az akció ideje alatt vásárolható Limited Edition: Sparkle Trove nyitogatásával kaphatunk.

RIFT Opal Unicorn Mount

A másik,  Onyx Unicorn nevű mount kizárólag a fent említett Limited Edition: Sparkle Trove ládikóból pottyanhat, meglehetősen ritkán. Erről a paciról csak annyit tudni, hogy ugyanolyan, mint az opál verzió, csak sötétebb.

Szintén szokásosnak mondható, hogy egy darab ilyen lockboxot ingyen is szerezhetünk, ha megcsináljuk legalább egyszer az eventhez kapcsolódó mindhárom napi questet:

RIFT Unicornalia Achievements

Rövidhírek:

 • Már biztos, hogy lesz 2.8 update a kiegészítő előtt
 • A negyedik zóna. aminek kiderült a neve a kiegészítőből: Myrkur Depths (eddig Goboro Reef, Draumheim és Tarken Glacier volt nyilvános).
 • Megkaptuk egy új frakció nevét is. A Lodebrink Syndicate repukat is gyűjtögethetjük majd szorgalmasan.

62 comments to Rift Unicornalia és egyebek

Leave a reply