Néhány apróság 05.25.

2014-05-25 EgyébRiftWildstar  50 comments

Rift

Az Unicornalia eventhez kapcsolódó hír, hogy a Moonshade Highlandsen zajló zone event jelenleg nagyon rosszul van optimalizálva. Az event boss hp-ja 30.000, ami azt jelenti,  hogy a felbukkanása után 5-10 másodpercen belül meg is hal. ez gyakorlatilag lehetetlenné teszi az acsihoz szükséges küldetés teljesítését. A fejlesztők tudnak a problémáról, valamikor javítják is. Persze ha az is előfordulhat, hogy előbb zár az unikornis event, minthogy a javítás megtörténne. A játékosok szerint legalább 1,5 millióra kellene emelni a boss hp-ját.

Black Desert

Black Desert

A nagyon ígéretesnek tűnő sandbox fantasy MMO megtalálta orosz kiadóját, ami reményt ad arra is, hogy előbb-utóbb lesz nyugati cég is, ami felvállalja a terjesztést és gondozást. Az oroszországi kiadásról annyit tudni, hogy lesz külön f2p és p2p (előfizetéses) szerver, illetve PvE és PvP szempontból is különválasztják a szervereket. A PvE-s változatokon ki lesz kapcsolva az open world pvp, csak és kizárólag aréna meccseken, guild háborúkban és ostromoknál lehet egymást gyepálni. A játékban nem lesznek dungeonök, csakis open world bossokon köszörülhetjük fegyvereinket. Úgy tűnik, hogy store is csak kozmetikai cuccokra építkezik, tehát van remény egy normális játék elkészültére. Egyelőre ez nálunk még nagyon messze van, mivel ha találnak is kiadót, akkor is csak 2014 decemberre tervezik az alfa teszteket, majd 2015 januárban indulhatnak a bétázások.

Elite: Dangerous

Új, hatperces videóval jelentkezett a Frontier is, amelyben David Braben köszönetet mond a támogatóknak. Persze nem csak ennyiről szól,  láthatjuk pl. a galaktikus térképet, melyen a Tejúrendszerről zoomolnak egy csillagra. Ez a nagymértékű skálázódás jól használható a rendszerek közti átkeléskor vagy egy képződő gázóriás megfigyelésekor. A játék fejlesztése jelenleg Alpha 4 fázisban van, ami után hamarosan a béta tesztelés kezdődik.

Wildstar

Hamarosan megjelenik a játék, a fejlesztők pedig végre bemutatták a raideket. A Wildstar-online.hu szerencsére lefordította az erről készült interjút. Érdemes elolvasni, a Carbine-nál nem viccelnek. Bár a mai világban nagyon nehéz összeszedni 20 (pláne 40) hardcore játékost 3-6 óra raidelésre. de ők tudják :) . A cikkből kiderül még, hogy egyáltalán nem szeretnének soha f2p-re váltani és az, hogyan szeretnék ezt elérni. Az alábbi videó pedig brutálisan jó, a hardcore szó is új értelmet nyer általa :)

50 comments to Néhány apróság 05.25.

Leave a reply