Rift hotfix 9 és egy kis spekuláció

2014-06-18 Rift  31 comments

Rift

Hihetetlen de igaz, már megint érdekes dolgok történnek a játékban. Megjött az új hotfix, de spekulációk láttak napvilágot a kiegészítővel kapcsolatos gear resetről is.

Hotfix #9

Összegzés:

 • Defiance Season 2 Promo – A Defiance című tévésorozat 2. szezonjának indulása alkalmából egy promó event veszi kezdetét, amely során új Radiant Hellbug Mountot, új Hellbug Combat Pet Skint és más dolgokat szerzehetünk a store-ból és egyéb helyekről.
 • Battle Dye –új típusú festékek vásárolhatók a storeban, amelyekkel PvP-ben és Conquesten színezhetjük ideiglenesen a páncélunkat. Conquest.
 • Class változások – Cleric Cabalist; Mage Arbiter, Elementalist; Rogue Physician, Ranger, Riftstalker; Warrior Tempest, Void Knight apróbb módosítások.
 • A Daily Random Expert Dungeon-ök  mostantól jutalomként 25 Fragments of the Ward-ot is adnak (Tier 3 Raid fizetőeszköz).
 • Bindings of Blood: Laethys javítások, fejlesztések
 • Conquest: Steppes of Infinity változások

A teljes patch notes, skill változásokkal, conquest módosításokkal ide kattintva olvasható.

Gear Reset

Még ez évben új kiegészítő érkezik, amely során feltételezhetően gear reset lesz. Ez azt jelenti, hogy a kieg megjelenésének pillanatában elértéktelenedik a lvl60 T3 raid szett, mivel a lvl61-es zöld küldetés tárgyak erősebb statot tartalmaznak. Ez történik a legtöbb játékban, illetve ez történt a Storm Legion kiegészítő alkalmával is. Ezenkívül, minden SL előtti gear Hitjét és Thougnessét, valamint a dungeon követlményeket is leredukálták annak érdekében, hogy ne szökjön nagy magasságokba a Hit érték. Sok játékos van, aki nem szereti ezt, mert a kemény munkával szerzett felszerelését nem kívánja eldobni.

Semmilyen hivatalos bejelentés nincs az ügyben, mindössze két fejlesztői elszólás, hozzászólás indított némi spekulációt a játékosok körében.

Pár hónappal ezelőtt Daglar azt nyilatkozta, hogy a 3.0 gear progression némileg eltér majd a hagyományostól, most pedig CM Ocho nyilatkozott egy sejtelmeset. Egy játékos hozzászólásban azt mondta, hogy felesleges már gearelődni, úgyis jön a gear reset. Erre reagált Ocho azzal, hogy a “feltételezések veszélyesek lehetnek”. Ez persze elindította a lavinát.

Legtöbben üdvözlik azt a lehetőséget, hogy egy decens lvl60-as gearben fel lehessen szintezni lvl65-ig. Viszont ez csak a T3-as raid gearre vonatkozik, a T1-es, T2-es cuccoknál egészen biztosan erősebbek lesznek az első küldetéstárgyak. Olajat ad a feltételezéseknek, hogy a zárt bétában részt vevő lvl65-ös karakterek mindegyike lvl60-as felszerelésben feszít, de ez abból is fakadhat, hogy a lvl61-65-ös moboknak még nincs loot táblájuk. Milyen előnyök származhatnak abból, ha nincs gear reset, miért választhatja ezt az utat a Trion?

 • Kedvez azoknak a raidereknek, akik nem szeretik kidobálni a cuccaikat.
 • További lendületet adhat a 3.0 előtti gearelődésnek. A 2.0 megjelenése a játékosok teljesen elvesztették érdeklődésüket a raidek iránt, mivel tidták, hogy hamarosan kompletten lecserélhetik a teljes cuccot.
 • Attól függően, mekkora lesz a szakadék a lvl60-as és lvl61-es tárgya közt, elképzelhető, hogy a nem raidelő játékosok is felszerelkeznek a lvl60-as craftolt itemekből és azokkal szinteznek lvl65-ig. Ezzel elkerülhető lenne a jelenlegi craft alapanyagok teljes áresése.
 • Csökkenne a stat elértéktelenedés. Annak idején a lvl50 tier3-as raid gear és a lvl60-as küldetéstárgyak közt óriási volt a különbség. Valószínű, hogy a fejlesztők el akarják kerülni ezt.
 • Nem mellékesen a Trion be tudná tenni store-ba a lvl60 T3 felszerelést, mivel már nem az lenne a legerősebb, de mégis reális alternatíva maradna, ezáltal a fizetésre hajlamos játékosoktól pénzt csikarhatna ki, főleg ha még a lvl65-ös expertezésre is alkalmas lenne a régi felszerelés.

Semmi sem biztos még, minden csak feltételezés. Mindenesetre a Trion esetében nem kizárt egy merőben új irány választása, amely szakítva a hagyományokkal még jobb és érdekesebb irányba viszi a játékot.

Rövidhírek:

 • A Mage Pyromancer változások jövő héten kerülnek teszt szerverre. [Forrás: Kervik]
 • Az ígért 3.0 információk valószínűleg mégsem ezen a héten kerülnek napvilágra. Úgy tűnik, megvárják ezzel a jövő hetet.[Forrás: Daglar; Ocho]

31 comments to Rift hotfix 9 és egy kis spekuláció

Leave a reply