Rift Summerfest 2014

2014-07-05 Rift  94 comments

Sziasztok!

Július 3-án újra elindult a Summerfest, amely egészen július 24-ig tart. A storeban megtalálhatók a tavalyi cuccok, de a választék bővült néhány új tárggyal is. Az alábbiakban egy kis ismertetőt olvashattok az érdekesebb dolgokról.

Az értékesebb dolgok kiváltásához szükség van a Summerfest Friendship Braceletből bizonyos mennyiségre, amely azonban csak limitáltan szerezhető a fesztivál ideje alatt, ráadásul nem is egyszerre az összes.Nem lehetséges egyetlen karakterrel összeszedni annyi Bracelet-et, amelyből minden kiváltható!!! A fesztivál két fázisból áll. A  Phase 1: Beat The Heat  2014-07-03-től 2014.07.10-ig tart. A Phase 2: Lazy Summer pedig 2014.07.10-től 2014.07.24-ig. A két fázis közti fő különbség, hogy a Summerfest Scavenger Hunt nevű questek megoszlanak a fázisok közt, a Summerfest Friendshiep Bracelet pedig ezeknek a küldetéseknek a jutalma. Ezek a Scvenger Hunt küldetések nagy vonalakban ugyanazok, mint az előző években, esetleges apróbb módosításokkal. A 2014-es változathoz nincs még leírás, a korábbi évek küldetéseiről találtok leírásokat az alábbi linkeken:

 • Rifthead-en található egy guide, amely a Mathosia zónában (régi területek) lévő küldetéseket mutatja be. Ez egy 2012-es változat, szóval némi eltérés lehetséges.
 • RiftJunkies honlapon pedig a Storm Legion zónákban található küldetésekhez van leírás, amely 2013-as változat. Az oldalt le kell tekerni a leírásokhoz.

A másik fizetőeszköz, amely a Summerfest MErit Badge névre hallgat, napi küldetések, zone eventek, riftek teljesítésével szerezhető, korlátlan menyniségben.

Gyűrűk

Nyilván mindenkinek más a fontossági sorrend, van aki a mountot, van a ki a peteket és van aki brutális felszerelési tárgyakat részesíti előnyben. Sajnos minden egyes jóság kiváltása egyszerűen képtelenség. A Summerfest egyik legértékesebb része, elsősorban természetesen raidelők szemszögéből nézve, a raid erősségű gyűrűk. A tavalyi évben +65 Hites T1-es gyűrűket lehetett váltani, ezek az idei évben is megszerezhetők. Most viszont ezek mellett kaptunk újakat, nem is akármilyeneket, T2-es 78 Hites ékszereket. Az áruk: T1-es 3000 Summerfest Merit Badge és 3 Summerfest Friendship Bracelet, míg a T2-es 5000 Summerfest Merit Badge és 9 Summerfest Friendship Bracelet. Utóbbit sajnos csak meghatározott mennyiségben lehet szerezni a fesztivál alatt, amely mindenképpen limitálja az ingame fizetőeszközből, ingyenesen kiváltható tárgyak számát. Ahhoz, hogy több dolgot is kiválthassunk, mindenképp altokat kell igénybe venni, mivel a tárgyak accounton belül átadhatók, de egy karakterrel nem megszerezhetők. A gyűrűkből minden kasztnak van általános és tank specifikus verzió. Tudni kell azt is, hogy a játékban lévő legerősebb gyűrűk közé tartoznak ezek.

Summerfest Rings

Lesser essencek

Ezek közt is van minden kaszt számára általános és tankos változat egyaránt. Rendkívül erősek, vetekszenek a Torvan repus essencekkel. Az általános verziók fő statjai megegyeznek a Torvanossal, annyi a különbség, hogy fele Endurancet tartalmaznak. A tankos változaton 20 Enduval több van, mint a Torvanos tank essencen, a különbség itt abból adódik, hogy hiányzik a másodlagos stat. A költségük 4000 Summerfest Merit Badge és 5 Summerfest Friendship Bracelet. Minden essence unique equip, magyarul csak egyetlen darabot viselhetünk belőlük

Summerfest Lesser Essences

Ravensong, Ash Walker mount

RIFT Ravensong Mount

A nyári fesztivál hátasa, amely 150 platina ellenében váltható. Természetesen nem ennyire egyszerű a helyzet, ahhoz hogy megvásárolható legyen, először teljesíteni kell a  “Summer Royalty” acsit, amely különböző, az eventtel összefüggő acsik összességét jelenti. Kicsit zavaros a helyzet a mount ügyében, mivel a Summer Royalty jutalma is ugyanez a mount ingyen, így nem nagyon érthető, hogy miért van bent a storeban a 150 platinás változat is.

Summerfest Party Basket

Summerfest Party Basket

Az eventhez kapcsolódó speciális lockbox, amely 750 Summerfest Merit Badgebe kerül és mindenféle véletlenszerű tárgyakat tartalmaz.

 • Summerfest Party Punch: ez egy artifact szett, amely 9 darabból áll és csak a Party Basketből kaphatjuk meg őket. Ha sikerül összerakni a teljes szettet, akkor a gyönyörű nevű “Sam the Tan and Punch Drunk Ram” petet, illetve a “the Summer Sleuth” titlet kapjuk. Sam the Tan and Punch Drunk Ram
 • rengeteg fajta companion petet is nyerhetünk. Képet lásd lejjebb
 • nagyon kis eséllyel a téli fesztivál kiváltható nyakláncai és essencei is pottyanhatnak a lockboxból. Ezek szintén nagyon erős statokkal rendelkeznek lvl60-on.

Petek:

Summerfest Companion Pets Party Basket

Amennyiben az összes petet összeszednénk valahogy, akkor még az alábbi követő is a birtokunkba kerül:

Party Punch Elemental Companion Pet

Egyéb petek

A fent felsorolt, lockboxból szerezhető peteken kívül vannak olyanok, melyeket direktben válthatunk ki. Létezik kettő darab táncoló élőhalott pet, Jenniphear the Dancing Zombie és Deathika the Skeletal Dancer. Ezek a petek táncolnak, ha egy helyben ácsorgunk és nem kell, hogy kövessenek minket. Költségük 500 Summerfest Merit Badge és 5 Summerfest Friendship Bracelet.

Summerfest Jenniphear Deathika

Ha még nem lenne elég a petekből, akkor vásárolhatunk az alábbiakból:

Summerfest Companion Pets

 

 • Sunset – 800 Credit
 • Snaggletooth – 500 Summerfest Merit Badge vagy 400 Credit;
 • Twiddle – 301 Summerfest Merit Badge vagy 200 Credit;
 • Starflare – 500 Summerfest Merit Badge vagy 800 Credit;
 • Random Companion Adoption Box – 700 Summerfest Merit Badge vagy 160 Credit.

Random Companion Adoption Box

A fenti felsorolásban szereplő  Random Companion Adoption Box véletlenszerűen tartalmaz valamilyen petet. A benne szereplő petek akár a world eventekből is eshetnek a Summerfest ideje alatt:

 • Black Bunny
 • Black Coyote
 • Brown Rat
 • Green Cobra
 • Jewel Scarab
 • Mini Mordant
 • Scoots
 • Spotted Snake
 • Tabby Cat
 • Tamed Deepfang Hatchling
 • White Squirrel

Dimensiok

Természetesen a housing szerelmesei sem maradnak ki a jóból, kiváltható egy gyönyörű, trópusi környezetben lévő dimension, illetve egy halom berendezési tárgy.

A “Key to Dimension: Fort Zarnost Beach” költséges 200 Summerfest Merit Badge és 5 Summerfest Friendship Bracelet vagy 1,000 Credit. Eredeti elhelyezkedése Ember Isle. Nem túl nagy, de egy kis üdülőövezetet simán ki lehet belőle alakítani :) A kinézete:

Fort Zarnost Beach Dimension 1

Fort Zarnost Beach Dimension 2

 

Berendezéshez az alábbi tárgyakat szolgáltatja a Summerfest, de természetesen minden, a játékban található berendezési tárgy felhasználható:

 

Summerfest Dimension Items 1
Summerfest Dimension Items 2
Summerfest Dimension Items 3
Summerfest Dimension Items 4
Summerfest Dimension Items 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A végére maradtak a nyalánkságok. A nyár nem lenne teljes nyári outfittek nélkül, a fesztivál pedig nem lenne teljes interaktív tárgyak nélkül Az outfittekhez kizárólag creditért cserébe juthatunk, mint az interaktív cuccok kiválthatók a fesztivál tokenjeiből is:

Summerfest Beachwear Floral and Solid Print

Summerfest Interactive Items

94 comments to Rift Summerfest 2014

Leave a reply