Planner használat 07.15-től; egyéb hírek

2014-07-15 Rift  35 comments

Rift

Hotfix #14

Megérkezett a heti hotfix, benne jelentős módosításokkal az előfizetőkre vonatkozó bónuszokkal kapcsolatban. Ezek a változtatások intenzíven növelik az előfizetés értékét és értelmét:

 • Summerfest vonatkozású részek:
  • Daryl, aki Sanctumban és Meridianban ajánlgatja a bogár taposós napi küldetést, most újabb küldetést ad “Capture: the Prize” címmel. Ezzel a küldetéssel azok is kaphatnak még Summerfest Friendship Bracelet-et, akik tavaly már egyszer teljesítették a “Capture: Them All!” questet és emiatt ebből a küldetésből nem kaptak.
  • A Summer Sunfish are mostantól nem soulboundos, tehát el és átadható.
  • A Summerfest Party Basket mostantól dobhat Dark Ice Mage Tank Essencet és  nyakláncot is.
 • Javították az elmúlt napokban felmerült chat hibát.
 • Patron (előfizetői) változások:
  • A Patron Potik/Vialok mostantól passzív képességgé változnak, ami azt jelenti, hogy minden buff folyamatosan érvényesül, nem csak két órán keresztül. Kivétel ez alól a Patron’s Artifact Tracking Vials!)
  • Új passzív képesség: Mounted Command, amely a 10% mount speed bnuszon felül csökkenti a mountra szállás idejét 25%-al, illetve 5%-al csökkenti az esélyét annak, hogy levernek a hátasunkról.
  • Új passzív képesség: Marvelous Luck – Növeli az esélyt, hogy Marvelous tárgyakat kapjunk a lockboxokból (Marvelous = Raid Relic Upgrade komponensek, Mountok rendkívül ritka Petek/egyéb tárgyak).
  • Új passzív képesség: Patron Focus – Csökkenti a Call of the Ascended castolási idejét 10 másodperccel, illetve csökkenti a cooldownját az alábbi planar képességeknek 15 perccel: Archaic Tablet, Charged Mirror, Consuming Flame, Petrified Rune, Renewing Seed,  Soul Crystal Planar. Ezek olyan képességek, amelyek fő statot adnak, sebzést reflectálnak, sebességbónuszt adnak stb. A 15 perce cd csökkentés gyakorlatilag azt jelenti, hogy folyamatosan fenn lehet tartani ezeket. Fontos, hogy ugyanezen képességek elfogyasztható variánsai cd-je nem változik, csak a képességeké.
  • Új képesség: Patron Fast Pass – 30 percenként bárhonnan, bármelyik porticulumot elérhetjük. Ez a képesség nem teszi cd-re a  Brevanic Portal Generatort, tehát mindkettő használható akár egymás után is.
 • Soul változások:
  • Mage Arbiter és Stormcaller változások. A Stormcaller teljes lista megtekinthető itt. A módosítások totálisan átalakítják az egész soult.
  • Warrior Void Knight javítás.
 • Bindings of Blood: Maelforge – különböző módosítások.

A teljes patch notes megtekinthető ide kattintva.

Planner változás

Változik a planner használat. Megint. Úgy tűnik, hogy a múlt héten bevezetett módszer dugába dőlt. Néhány embernek az volt a fő problémája, hogy nem tudta mire jelentkezik és mivel előírás volt, hogy aki jelentkezik, az legyen is online, többen úgy gondolták, akkor inkább nem is jelentkeznek. Ugyebár az volt a módszer, hogy a jelentkezők létszámától függően csináltunk valamit. A “valami” bizonytalansága viszont inkább elrettentően hatott, mintsem vonzóan. Emiatt újabb radikális változást teszünk. Igazából őszintén megmondom, hogy ha ez nem működik, akkor valószínűleg semmi. Tehát mostantól a planner kétféleképpen használható:

I. Központi, állami irányítású felhasználás

Ez hosszabb magyarázatot igényel. Ez a módszer kizárólag raid szervezésre szolgál. Láthattok mostantól olyan bejegyzést, hogy “Szabad állapot jelzése”. Arra szeretnék kérni mindenkit, hogy ha tudja, hogy valamelyik napon ráér egy esetleges raidre, az jelentkezzen fel. Nyomatékosan szeretném hangsúlyozni, hogy ez nem jelent jelentkezést semmire, illetve egyáltalán nem biztos, hogy az adott napon történik bármi. Azt jelenti, hogy az illető adott napon biztosan ráér. Mégcsak nem is muszáj belépni, csak annyi a kérés, hogy aki jelentkezik, az legyen elérhető valamilyen módon (telefon, facebook, ingame). Ha összejön 10 regisztráció, az automatikusan raidet jelent. 8-9 jelentkező esetén próbálunk keresni valakit. Kevesebb jelentkező esetén nincs “hivatalos” esemény. Tehát még egyszer: a regisztráció egy adott napra nem jelent elkötelezettséget, csak egy hirtelen kipattanó raid esetén :) . Értelemszerűen ez a rész kizárólag lvl60-as, rad képes karaktereknek szól.

Ha valaki szeretné tudni, mi kell ahhoz, hogy raid képes legyen a kari, az kattintson erre a linkre, ahol egy frankó magyar leírást talál, amely részletezi a követelményeket és a raid szabályzatot. Regisztráció szükséges a fórumra.

A planner elérhetősége: SIR Planner. Használatához regisztráció és karakter generálás szükséges a leírás szerint.

II. Egyéni igények

Természetesen bárkinek lehet egyéni igénye, amelyhez szeretne csapatot. Szeretnél guildes expertet? Szeretnél konkrét dungeonbe menni valami cuccért? Kellenek a hunt Rift acsik? A Plannerben minden regisztrált tagnak joga van esemény létrehozására. Ennek módját megtaláljátok a tett helyszínén elhelyezett lépésről lépére útmutatóban. Bármi kell, bátran tegyétek ki, valószínűleg lesz csapat..

Egyelőre ennyi, hamarosan folyt köv. a heti hotfixel és esetleges egyéb hírekkel.

Reaver DPS átalakítás

Azt a tényt már régen elárulták, hogy a warrior Reaver soul nem lesz többé tank soul, hanem a dps halálosztók sorait fogja erősíteni. Most újabb infók érkeztek erről:

 • Az átalakítás még a 2.8 megjelenésekor sem fog élő szerverere kerülni. Ennek az az oka, hogy mivel a Reaver megszűnik, mint tank ág, emiatt módosítani kell egy csomó dolgot a többi tank soullal kapcsolatban is. Ez pedig nem kis meló.
 • Teszt szerverre kb két hét múlva kerülnek a módosítások
 • A változásokról szóló leírásban a legtöbb szám még X-el van jelölve, mivel még bármi alakulhat másképp is.

Ha valaki kíváncsi a skillekre és talentekre lebontott részletes leírásra, az ide kattintva találja Vladd cikkét.

35 comments to Planner használat 07.15-től; egyéb hírek

Leave a reply