Vegyes felvágott 07.22.

2014-07-22 EgyébRift  20 comments

 Rift

Hotfix #15

 • Cross-Shard Chat javítás. Amint azt a cikkben már lentebb említettem, javítják az ún. “fantom” chat beírások megjelenését.
 • Soul fák talentjeinél történtek tooltip javítások.
 • Újabb bónuszok az előfizetőknek.  A múlt heti változások után kedvezményeket kapnak az előfizetők
  Further RIFT Patron Improvements

  • Kapnak egy új képességet, amely plusz 3 darab warfront és dungeon charge-ot ad hetente.
  • Új képesség: Patron’s Radiance – Ez egy olyan kozmetikai dolog, amely mutatni fogja, hogy előfizetők vagyunk. A képesség kikapcsolható.
  • Új képesség: Experience Bonus Suppression – Ha valaki úgy kívánja, akkor ezzel a képességgel kikapcsolhatja az előfizetői bónusz XP-t. Ez azok számára kedvez, akik nem szeretnék lekörözni az előfizetéssel nem rendelkező barátaikat..
  • Új képesség: Bonus Daily Quests – Ez egy új passzív képesség, amely megmutatja, hogy az előfizetők +10 napi küldetést adhatnak le minden nap. A jelenleg érvényben lévő 40 napi questes előfizetői limit nem változik továbbra sem.
 • Mage Arbiter és Stormcaller módosítások.
 • Rogue Physician változások (PvP nerf).
 • Minden zónában csökkentik a Bloodfire Behemoth, Power of Nightmares és The Bloodfire Army zone eventek gyakoriságát, viszont mostantól gyakrabban találkozhatunk Volan eventtel.
 • Bindings of Blood: Maelforge javítások.
 • Planebreaker Bastion: Mostantól teljesíthető Krizzix és Inyr’Kta anélkül is, hogy a csapat legyőzné Warden Thraxot vagy Proteust.

Eredeti patch notes ide kattintva érhető el.

Warrior és rogue változások

Korábban már szó volt arról, hogy Vladd különféle módosításokat hajt végre egyes warrior és rogue soulokon. Ezek sorrendje az alábbi:

 • Első és legfontosabb feladat a Warrior Tank Soulok átalakítása, amelyre a Reaver DPS-é alakítása miatt van szükség.
 • Ezután következik a Ranger és a Beastmaster, de miközben ezeken dolgozik, Vladd kénytelen a 3.0 feladatokra is koncentrálni. Egyelőre annyit tudni biztosan, hogy a Ranger marad DPS, a Beastmaster pedig support soul.
 • Csak ha mindezek készen vannak, akkor lehet szó a Bard, Saboteur és Marksman és esetleg a Tactician alakítgatásáról [r]

Vladd még bedobta a közösbe azt, hogy mind a Ranger, mind a Beastmaster egy új combat petet kap. A ranger egy Rodney nevű griffet, míg a Beastmaster egy Monty nevezetű Roc petet. Arról egyelőre nincs szó, hogy ezek a lények milyen célt szolgálnak majd. Az alábbi képeken sorrendben a ranger, majd a beastmaster petet láthatjátok

RIFT Ranger Combat Pet Rodney

 

RIFT Beastmaster Combat Pet Monty

Rövidhírek

 • Újabb Mage Stormcaller változások: A múlt héten életbe léptetett totális Stromcaller átalakítás mellé a következő módosítások érkeznek hamarosan:

  • Storm Armor – A skillen lévő knockback a jövőben csak melee távolságban lévő ellenfelekre hat. [r]
  • Storm Locus – A skillen lévő hatóidő debuff elnevezése Storm Fury lesz a következő hotfixtől. [r] Ezzel a skillel kapcsolatos az is, hogy Kervik javítani fogja azt a problémát, miszerint a Storm Locus random leesik a célpontjáról, ha több mage egyszerre teszi ugyanarra a targetre. Ez szintén a  heti hotfixben várható. [r]
 • Cross Shard Chat Leak javítás: A rengeteg panasz és sirám hatására Daglar bejelentette, hogy a heti hotfixben javítva lesz az a hiba, ami miatt néha megjelennek számunkra más szerverekről érkező say üzenetek. Tudni kell azt, hogy a Trion már többször próbálkozott a javítással de eddig még soha nem sikerült nekik. [r]
 • Nem módosítanak a Depleted Supply Crates drop rátáin: Daglar állítása szerint nem módosítanak a PvP lockboxból kapható tárgyak drop rátáin. A kérdés a múlt heti előfizetői bónusz változások miatt került elő.
 • A Summerfest pontos vége július 24 17:30 (EU szervereken). Ha valaki még szeretne kiváltani valamit, az még ezelőtt tegye meg, mivel a World Event merchantot kiveszik a storeból. Azt nem tudni pontosan, hogy ez a patchaléskor történik meg vagy később, csak az a biztos, hogy pár nap múlva már nem költhetitek el a tokeneket.

Star Citizen

Remekül halad a Star Citizen crowdfunding kampánya, a készítők az elmúlt napokban jelentették be, hogy eddig több mint 48 millió dollárt gyűjtöttek össze a játékosok az űrszimulátor fejlesztésére. Chris Roberts (Wing Commander) és a Cloud Imperium Games ráadásul még több pénzre számít, már ki is tűzték, milyen ajándékkal lepik meg a rajongókat akkor, ha összejön az 50 millió dolláros büdzsé.

Ez az ajándék pedig a következő: a játék három legnagyobb idegen faja saját nyelvet kap! “Nyelvészek segítségével dolgozunk majd jól megkülönböztethető és valódinak tűnő nyelveken a Star Citizen három legnagyobb idegen faja, a Vanduul, a Xi’An és a Banu számára” – olvasható a játék weboldalán. “Semmi univerzális fordító és kamu, állati hörgés: a Star Citizen idegenjei a saját, autentikus nyelvükön beszélnek majd.”

A CryEngine által hajtott Star Citizen egyébként PC-re és Macre készül, a becslések szerint 2015-ben jelenthet meg.

Elite: Dangerous

Vegyétek elő a pattogatott kukoricát, és dőljetek hátra, az Elite: Dangerous című nyílt világú űrszimulátorban ugyanis most több mint negyven percig gyönyörködhettek! Lesz térugrás, galaxisnézet, űrállomások, vásárlás és rengeteg magyarázat. A prémium bétát aktívan tesztelő DaSquirrelsNuts nem spórolt az idejével, hogy bemutassa az 1993-as Elite folytatásául szolgáló játékot.

Érdekesség

A Superdata nevű statisztikai oldal készített egy összegzést, hogy a manapság létező előfizetéses játékok közül melyik hozza a legtöbb pénzt. Az adatokból kiderül, hogy nem nagy meglepetésre 2013-ban a World of Warcraftért fizették a legtöbbet világszerte, több mint 1 milliárd dollárt. A második helyen a Lineage első része áll, a maga 253 millió dollárjával. Az összegeket érdemes nézni, ez már most a WoW bevételének az ötöde! A harmadik a TERA, míg meglepetésként a negyedik helyett az SW:TOR foglalja el. A 10 közé még olyan játékok kerültek be, mint a Blade and Soul, az Aion, az EVE Online, vagy éppenséggel a Rift.

További érdekesség még, hogy egyre kevesebben játszanak fizetős játékkal az évek folyamán. A kezdeti 30,6 milliós felhasználói tábor lecsökkent 23,4 millióra. Mindezekkel együtt viszont nőtt az mmo játékosok száma, majdnem megkétszereződött.
A mostanság megjelent játékok a SuperData szerint nem is állnak annyira rosszul. Júniusi adatok szerint az Elder Scrolls Online-nak és a WildStar-nak is olyan 700-750 ezer feliratkozója van.

 

20 comments to Vegyes felvágott 07.22.

Leave a reply