Guild Wars 2 – Entanglement

2014-07-17 Guild Wars2  37 comments

Sziasztok!

Kedden befutott a második epizódja az aktuális Living Story évadnak, amely a nagyon beszédes Entanglement címet viseli. Azt hiszem, hogy az indulás alapjául szolgáló Gates Of Maguuma rész most már csak afféle langyos felvezetésnek tekinthető, pedig már a rajt is meglepően jól sikerült. Ha az előző epizód is tetszett, akkor az Entanglement még inkább fog, ugyanis az ArenaNet mindenre rápakolt egy jó nagy lapáttal…

Talán a legfontosabb megemlíteni a Waypoint-okat molesztáló indák jelenlétét Tyria-ban, ugyanis gombamód elszaporodtak azok a fenyegető tüskés növények, amelyek rendkívül nagy érdeklődést mutatnak az asurák teleportáló berendezései iránt. Elég sok teória született már ezzel az eseménnyel kapcsolatban, a legelvetemültebb az, hogy az ArenaNet a sztorin keresztül el fogja pusztítani a WP hálózatot és bevezetik a mount-okat. Természetesen mindez csak spekuláció, ám nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy néhány Waypoint-ot már tönkre is tettek a növények, illetve folyamatosan szipolyozzák ki belőlük a mágikus energiát.

Az új térkép, Dry Top, jelentősen kibővült az Entanglement érkezésével. Természetesen megint akadtak olyan játékosok, akiknek eleve nem tetszik a terület, a legtöbb panasz a túl sok ugrálás és a nagyfokú vertikalitás miatt bekövetkező tájékozódási problémák miatt merült fel. Személy szerint nekem nincs efféle problémám, a Guild Wars-hoz amúgy is hozzá tartozik az ugri-bugri, elég csak a Jumping Puzzle-öket felemlegetni. Az új helyszínek meglehetősen mutatósra sikeredtek, ráadásul a sztori ügyesen végig is vezet minket az összesen.

Bemutatkozott pár új event is, csak hogy még több tennivaló legyen Dry Top-on. Kaptunk egy igen szívós óriást, aki már-már betudható egy új World Boss-nak, egy Skritt uralkodó is tiszteletét teszi a sivatagban, illetve megtörténik az újfajta ellenséges lények felbukkanása. A parazitaszerű növények, vagyis a Mordrem-ek, nagyon jól néznek ki és elég változatosan is küzdenek, egyre jobb és jobb ötleteket szállít nekünk az ArenaNet. Természetesen az event-ekért továbbra is kapjuk a Geode-t, mint jutalmat, amit érdemes félrerakni, ugyanis a Favor Of The Zephyrites Tier 5-re emelkedett.

Miért is olyan fontos az a Tier 5? Nos, az ArenaNet remélhetőleg rájött arra, hogy nem szabad minden új fegyver skin családot a Black Lion Chest-ek baljós RNG-je mögé pakolni, éppen ezért most kaptunk egy teljesen új szettet. Az Ambrite Weapon-ök egész egyszerűen gyönyörűek, és legyártásukhoz fosszíliákra van szükség, amiket Dry Top-on zsákmányolhatunk. A fegyver receptekhez pedig a Zephyrite kereskedőkön keresztül juthatunk hozzá, mindössze a Tier 5-ös Favor-t kell elérni a térképen, hogy áruba bocsássák a komponenslistákat. Aki pedig nem szeretne ezzel foglalkozni és inkább szerencsét próbálna Evon kis ládikáival, az most 1 jegyért cserébe választhat magának a Ley Line Weapon Skin-ek közül.

Végezetül érdemes pár szóban kitérni a sztorira is, ami talán most egy kicsit sötétebb tónust vett fel magára. Ez amúgy cseppet sem zavaró, sőt, meglehetősen tetszetős ez az irányvonal, például elég erős hangulatilag most Prosperity látványa, de a csodaszép oázis és az a bizonyos barlang is totál letaglózó. Az epizód amúgy négy sztori instance-ot tartalmaz: Scarlet’s Secret Room, Discovering Scarlet’s Breakthrough, The Concordia Incident és The Defense of Fort Salma.

Ne feledjétek el, hogy Július 29.-ig legalább egyszer be kell lesni a játékba ahhoz, hogy ingyenes hozzáférj az Entanglement sztori tartalmaihoz. Aki ezt elmulasztja, annak nem nyílik meg az epizód a Story Journal-ban, és 200 Gem lesz az ára a feloldásnak. Ha esetleg a Gates Of Maguuma-t se nyitottad meg, akkor az már 400 Gem, úgyhogy legalább öt percet mindenképpen érdemes játékba lépni. Az Entanglement amúgy is megéri, mivel a történet ütemesen lendül tovább és máris lehet izgatottan várni a következő részt, mert az ArenaNet most egyre jobb dolgokat pakol bele Tyria világába.

37 comments to Guild Wars 2 – Entanglement

Leave a reply