Rift: Madness wakes + apróságok innen onnan 08.02.

2014-08-02 EgyébRift  One comment

 Rift

Update 2.8: Madness Wakes

Augusztus hatodikán érkezik a kiegészítő előtti utolsó nagy update, a Madness Wakes. Gyors összefoglaló, hogy mit kapunk a frissítéssel (nem minden jelenik majd meg egyszerre, a tartalmat fokozatosan adagolják a fejlesztők):

 • Nightmare Coast Dungeon -Level 60-63  normal dungeon, mely a kiegészítő felvezetéseként szolgál. Bejárata Shimmershandon Fortune’s Sore mellett lesz.
 • Zone Event “Night Terrors”. Új zone event, amely szintén a 3.0-val kapcsolatos. [r]
 • Megújul az AH is - Új kinézetet és funkciókat kap az aukciós ház, amelyről korábban már részletesen beszámoltam.
 • Felvezető 3.0 küldetések. – Tempest Bay porticulumnál Queen Mielától egy új új küldetés láncot tudunk felvenni, amely szintén a 3.0 előzménye.
 • Shared Action Bars. – Ez egy nagyon hasznos új funkció lesz. Bármelyik skillbarhoz beállíthatjuk, hogy meg legyen osztva a különböző specek közt. Ha van olyan skillbarunk, amin spechez nem kapcsolódó skillek vannak (mount, teleportok, kaják, bármi), akkor ezzel a beállítással spec váltásnál megmaradnak az adott skillbaron elhelyezett képességek.
 • Új Red Kitsune Mount. – Róka szerű mount.
 • Jön a beígért pyromancer változás is.

Hotfix #16

Az ArcheAge béta miatt kissé megkésve közlöm az eheti patch összefoglalóját, de ami késik, az nem múlik :)

 • Rift Store:
  • Hétvégén kapható a Limited Edition: Archeum Trove, amely ritka eséllyel tartalmazhatja az ArcheAge Archeum Packot, amely a legdrágább (kb. 40k HUF) csomag és rengeteg jóságot tartalmaz a játékhoz, köztük teljes alpha és béta elérést. .
  • Concept Contest Cloak-k (a tervezői versenyek győztes alkotásai), mostantól Bound to Accountra változnak.
  • Patron’s Radiance (glória az előfizetők fejénél) mostantól nem esik le a halállal.
  • Patron’s Focus: Call of the Ascended skill reseteli az összes combaton belüli újraélesztési képességet (durva).
 • Soul változások: Mage Stormcaller; Rogue Assassin/Nightblade/Riftstalker/Tactician módosítások.
 • Bindings of Blood: Maelforge nerf és javítás.
 • PvP: A Heal és shield képesség erejét csökkentették 65%-al  PvP-ben. Eddig ez a hatás csökkentés 62%-os volt.

Eredeti patch notes

Limited Edition: Archeum Trove

A bekezdés címében említett lockbox a hétvégén vásárolható meg 700 creditért. A tartalma a transcendent (piros) minőségű ládáknak megfelelő, azaz tartalmazhat T2-es ékszereket és a Heart of the Planebreaker nevű T2-es relic upgrade tárgyat. Jelen esetben azonban két extra dolog is felbukkanhat, mindkettő esélye elég alacsony:

 • White Dire Riding Squirrel;
 • Archeum Founder’s Pack az ArcheAge-hez.

White Dire Riding Squirrel:

RIFT White Dire Riding Squirrel Mount

Fury of the Ascende változás

Old vs New Fury of the Ascended

Megváltozik a Fury of the Ascended skill. A régi verzió 1 planar charge-ba került és 200%-al növeli az inváziók elleni, 20% peddig a kolosszusok (zone event bossok) elleni sebzést. A kapott sebzést mindkettő esetében 75%-al csökkenti. Az új verzió 3 planar charge-ba kerül és a kolosszusok elleni hatás majdnem változatlan marad. Viszont inváziók esetében kapunk egy buffot, amely annál erősebb lesz, minél több inváziós sereg van a célpontunk 15 méteres körzetében. Ez a buff növeli az inváziók elleni, illetve csökkenti a bekapott sebzést. Összességében ez a változás azt jelent, hogy a skill használatával a régihez képest nehezebb lesz legyőzni a kisebb létszámú inváziókat, míg könnyebbé válik a nagyobb létszám kezelése. A változásra azért van szükség, mert néhány helyet annyira ellepnek az inváziós seregek, hogy már-már lehetetlen a legyőzésük.

 

Elite: Dangerous

Elindult az Elite bétájának első fázisa, amelyre egyelőre csak a Founder Packok megvásárlásával lehet bejutni. Az alfa buildhez képest új funkciók kerültek a játékba, nevezetesen az üzemanyag fogyás, játékosok közti kommunikáció, dokkoló számítógép, friend lista és LFG rendszer. Jelentősen bővítették a játékterületet is, amely 38.000 köbfényévet ölel fel. Pontosan lemodellezték a Tejútrendszert is, melynek középpontjában az Ökörhajcsár csillagkép áll. A fejlesztők a béta alkalmából egy új trailert is kiadtak:

 

Bioware

Rejtélyes e-maillel kezdte el bombázni a rajongóit a BioWare, a levélben egy élőszereplős teaser videó, egy rövid, hangulatfokozó szöveg és egy link szerepelt – ez utóbbi a youve-been-chosen.com oldalra vezet.

A teaser mellett már csak a mellékelt szöveg misztikusabb: “Közeleg az idő… figyelnek. Az erőd egyre növekszik. Kiválasztott vagy.” A levélből az is kiderült, hogy a teasernek köze van a németországi Kölnhöz, ami valószínűleg arra utal, hogy a BioWare az augusztusi Gamescomon fogja elárulni, hogy mire készül.

Egyes tippek szerint ez lehet a BioWare Edmonton vadonatúj címe, amiről már lehetett korábban hallani.

A találgatások szerint a játék neve Shadow Realms lesz, és egy free-to-play MMO-t, de legalábbis online anyagot tisztelhetünk majd a személyében.

Erre onnan tippelhetünk, hogy a PC Gamer találata szerint a már említett levél egyik képfájlja a ShadowRealms_Teaser_video.jpg elnevezést kapta, a Shadow Realms pedig többszörösen is kötődik az EA-hez: a cég februárban védette le a címet, márciusban pedig több idevágó domaint is beregisztrált. A shadowrealmsonline.net, a shadowrealmspvp.net és a shadowrealmsplayfree.com címek már a játék típusára is engednek tippelni.

A fenti trailer mellé most befutott még egy. A szegény srác nem tudja kényelmesen elfogyasztani a vacsoráját, mert egy villámcsapás közbeszól. Persze nem ilyen egyszerű a képlet.

One comment to Rift: Madness wakes + apróságok innen onnan 08.02.

 • Fitflop Slide Sandals  says:

  Fitflop Slide Sandals

  Thank you a bunch for sharing this with all folks you actually realize what you are talking about! Bookmarked. Please additionally discuss with my website =). We could have a hyperlink trade contract between us!

Leave a reply