Mindenféle hírek mindenféle játékokról

2014-08-08 Egyéb  One comment

 ArcheAge

sailing640m

A Trion egymás után lövi a closed béta eventeket, a harmadik esemény augusztus 14-től augusztus 18-ig tart. Azok, akik nem founder packokkal játszanak, mindenképpen új kulcsot kell szerezni, vagy regisztrálni a hivatalos honlapon egy random meghívó reményében. A második béta teszten dupla létszámban vettek részt a játékosok az elsőhöz képest, várhatóan most is növelni fogják a létszámot. Múltkor jól bírták a szerverek a terhelést, most újabb próba elé lesznek állítva.

Elite: Dangerous

elite

Az első béta teszt immáron a múlt, a fejlesztők most már a második menetre készülődnek. Elmondásuk szerint az első béta tesztben összesen 122 országból résztvevők, a tesztelők összesen 4,2 fényévnyi távolságot jártak be. A fejlesztés kulcsfontosságú tereltei most a következők: az online küldetésrendszer csiszolgatása a minél lenyűgözőbb élmény érdekében; minél szélesebb körű hozzáférhetőség (prémium béta és alfa támogatókon kívül is szeretnének lehetőséget adni a kipróbálásra) és természetesen óriási mennyiségű új tartalom hozzáadása, a meglévők csiszolgatása, optimalizálása.

Szintén a játékkal kapcsolatos hír, hogy hamarosan Iphone és Androidos applikációt jelentetnek meg hozzá.

Bioware

Egyre jobban érdekel minket a BioWare bejelentés előtt álló címe, hiszen az élőszereplős teaserek roppant sejtelmesre sikeredtek. A harmadik kedvcsinálóban ismét paranormális dolgok történnek.

A BioWare egyre jobban tudatosítja bennünk, hogy “kiválasztottak vagyunk”. A csapat az idei Gamescomon jelenti be legújabb alkotását és nagyon úgy tűnik, hogy a rejtélyes cím főhősei különféle paranormális képességekkel rendelkeznek.

A harmadik teaserben egy kertvárosi ház körül különféle fekete árnyak cikáznak, amelyek bármelyik percben készek arra, hogy felemésszék a falakat.

A BioWare augusztus 13-án leplezi le a játékot a kölni Gamescomon, de a rajongók a Twitchen is követhetik a bemutatót 17 órától.

A pletykák szerint egy Shadow Realms nevű alkotásról lehet szó, melynek nevét márciusban védette le az EA.

Black Desert

Az ArcheAge mellett létezik egy másik sikervárományos játék, a Black Desert. A fejlesztők mostani bejelentése alapján a játék koreai verziója 80%-os készültségi állapotban van és nemsokára indul a harmadik zárt béta. Az elmúlt héten a ChinaJoy-on Brian Oh vezető fejlesztő beszélt a kaszt balanszról, tengeri csatákról, kosztümökről, festékekről, úszásról, a nem létező level capről, illetve arról, hogy miért a koreai illetőségű Daum lesz a játék nyugati kiadója. Azt is megtudhattuk, hogy a nyugati lokalizáció nagyjából még csak 50%-os állapotban van. Ha valakit érdekel a teljes interjú, az ide kattintson.

Star Citizen

A 250 fős csapat által készített, közfinanszírozásból készülő Star Citizen elképesztő népszerűségnek örvend a játékosok körében. A brutálisan részletes űrszimulátor már 2012 novemberében sikeresen teljesítette a Kickstarteren kitűzött, 500 ezer dolláros célját, akkor valamivel több mint 2 milliót kalapozott össze.

Az első kampány óta eltelt két év, de a pénzüket a játékba pumpáló játékosok máig sem álltak meg, és a fejlesztési büdzsé februárban megütötte a 38 millió dollárt, ami példaértékű, nemcsak a szimulációk műfajában, de a teljes független játékfejlesztői iparágban is

A verseny pedig a következő mérföldkövet képző 50 millióig még mindig tart: a mai nappal a Star Citizen elérte a 49 millió dolláros költségvetést.

Chris Roberts, a projekt vezetőjének elmondása szerint kezdettől fogva biztos volt benne, hogy a hagyományos kiadók soha nem finanszírozták volna a játékát, tudván, hogy az kizárólag PC-re készül majd el. A szimulátor mögött álló közösség elképesztő lelkesedése is csak azt bizonyítja, hogy a számítógépen játszó felhasználók igényeit alulbecsüli a piac.

A közel 500 ezer fős támogatói háttér mellett a Star Citizen kampánya három hetente közel 1 millió dollárral gyarapodik, így – ha a tendencia nem változik – augusztus végére teljesül a következő finanszírozási cél, és a cím megkapja a három mesterséges nyelvet, melyet az univerzum idegen fajai, a Vanduul, a Xi’An és a Banu fognak beszélni.

A jelenleg bétafázisban álló játék várhatóan 2015-ben indul útjára, hogy bekebelezzen minket, és nagyon hosszú időn át el se eresszen többé.

One comment to Mindenféle hírek mindenféle játékokról

Leave a reply