Rift ez+az 08.13. és Shadow Realms bejelentés

2014-08-13 EgyébRift  1,589 comments

Sziasztok!

Rift

Múlt héten érkezett ugyebár aa 2.8 update, amihez gyors tüzeléses módszerrel ki is kellett adni 3 hotfixet. Az #1 és #1,5 csak bug javításokat tartalmazott, az #2-es azonban eszközölt némi változást az újjáalakított AH-n is. Kis késéssel most olvashatjátok az összegzését:

 • Nem lesz több ismeretlen újraélesztés. Ezentúl minden esetben látni fogjuk annak a nevét, aki ránk nyom egy res-t.
 • Rift Store – az alapértelmezetten rendelkezésre álló Buy Order (itt adhatunk le megrendelést az AH-ban) slotokhoz továbbiakat vásárolhatunk Rift Store -> Services szekciójában. Az ára 100 Credit/db (előfizetőknek 90 credit). Ezzel a tárggyal is maximálisan 60 helyünk lehet.
  Buy Order Slot Extension
 • Aukciós Ház változások

  • Mostantól megerősítés szükséges abban az esetben, ha egy tárgy aukcióra bocsátása nagy mértékű, vissza nem térítendő díjat von maga után.
  • Az eladó neve újra bekerül az egyes tételekhez.
  • Megváltozik az aukciók és megrendelések leadásának díja. Fontos tudni, hogy a 2.8 előtt mindig a vendor árból vonták le a jutalékot, az update után viszont az aukciós árból!!! A frissítés megjelenése után ez a díj egységesen 5% volt, de a játékosok panaszai miatt ez az alábbiak szerint változik:
   • 0.75% a 12 órás
   • 2% a 48 órás
   • 5% a 7 napos aukciónál
 • Soul változások: A Warrior és Rogue képességek  mostantól következetesebben hatnak a debilitate effectre. A Bardok Virtuoso skilljének cd-je pedig 120 sec-ről 60 sec-re csökken.
 • Bindings of Blood: Maelforge – Now has a Hardmode version with new achievement, title and additional piece of equipment dropped. Achieve found under Achievements -> Raids -> Bindings of Blood.
  It Hurts So Good Achievement
 • Nightmare Coast Dungeon fixes and nerfs.

Teljes patch notes

Hotfix #3

Ha már a patchelésnél tartunk, akkor némileg aktuálisabb téma legújabb hotfix, amely augusztus 14-én hajnali 2 órakor települ majd az EU szerverekre, gépünkre pedig akkor, amikor legközelebb be szeretnénk lépni a játékba :) A patch viszonylag rövid, így röviden össze is lehet foglalni:

 • Class változások: Apró változtatások a Cleric Purifier, Mage Pyromancer, Warrior Champion és Paladin soulokon.
 • Bindings of Blood: Maelforge módosítások.
 • Nightmare Coast módosítások, javítások, nerfek (halálba nerfelik ezt a dungeont).

Teljes patch notes

Szerver problémák

A frissítés okozott némi problémát a szerver stabilitásban. Az amerikai szerverek teljesen behaltak, de EU-ban is jócskán van probléma. A játékosok iszonyatos lagokról számolnak be, gyakorlatilag egyesek számára játszhatatlanná vált a játék. A visszajelzések alapján úgy tűnik, hogy a probléma nem mindenkit érint. A probléma felelős megoldója Hummingbird, az alábbi linken lehet információkat adni számára:

Hummingbird: Server Issues

Később CM Ocho egy olyan közleményt tett közzé, miszerint a probléma forrását nem a Trionnál kell keresni, hanem az internetszolgáltatók és a régebbi routerek elavult hardwerei és szoftverei okozzák. Legalábbis az USÁ-banOcho szerint már valakik valahol az év korábbi részében megjósolták, hogy az internetforgalom olyan mértékű lesz, amit nem fognak tudni kezelni. Ez az állapot augusztus 12-én következett be. Arra mondjuk nem tudják a választ, hogy az EU-ban mi okozza a gondot… Hm… Nyilván elhinnénk ezt a magyarázatot, ha csak a Trion és csak a Rift létezne a világon. Azért ez most a Triontól meglehetősen szokatlan kamu szövegnek tűnik.

Aztán persze valamit mégis csak csavaroznak a Trionnál, mert az EU szervereket lekapcsolták hálózati karbantartás címén. Hasonló javításra kell felkészülni 13-án is. Előbb-utóbb lesz megoldás erre is, aztán jól el is felejtjük, hogy volt probléma :)

Rövidhírek

 • a már meglévő AH változásokon felül Gingers ígért még egyet. Még ebben a hónapban szeretnének egy olyan lehetőséget hozzáadni, hogy aukciók indításakor az ajánlott árnál egy legördülő menüből lehessen választani az Ajánlott ár; Legutóbbi saját ár; illetve üres mező lehetőségek közül.
 • a loyalty jutalmak közé szeretnének Buy Order Slot Extensiont is tenni.
 • felröppent, hogy a 3.0-ban növekedni fog a tank HP. Kervik sietett tisztázni a dolgokat. Elmondása szerint nem a tank hp emelkedik majd, hanem mindenkié, ugyanis az endurance ad majd több hp-t. Viszont nem ez lesz az egyetlen változás, néhány egyéb statot is átdolgoznak. A fejlesztés ezügyben még csak féltávnál tart, emiatt nem tudnak bővebb tájékoztatást adni (de az már biztos, hogy az eddigi tudományunk dugába dől)

 Bioware – Jön a Shadow Realms

Egy ideje már tudjuk, hogy a következő Mass Effect mellett egy vadi új címen is dolgozik a BioWare csapata, most megtudhatjátok pontosan mit is kínál majd a Shadow Realms címre hallgató akció-szerepjáték.

“Minden elpusztul, kezdjük veled!” hangzik a kapós mottó a videó végén, mely bemutatja a Shadow Realms címre keresztelt akció-szerepjátékot a BioWare fejlesztésében. A rejtélyes új szellemi termékről már láthattunk teasereket, de csak ma reggel, az EA konferencián derült ki, hogy pontosan miről is van szó.

A folyamatosan változó, modern univerzumban a játékosok eldönthetik majd, hogy a gonosz ellen, vagy mellett harcolnak majd. A modern hősök, kik az embrai árnylégiók megérkezte óta kitört háborúban harcolnak olyan képességek ébredését tapasztalják magukban, melyeket soha nem sejtettek korábban. A támadók, akik saját létsíkukban évek óta küzdenek a Radiant birodalmak ellen feltehetőleg menekülésre adták a fejüket, és nem sokkal korábban rájöttek, hogy hogyan hagyják el Embrát és szállják meg helyette a Földet.

Az egyelőre PC-exklúziv játék már játszható a Gamescom helyszínén, de az alfatesztre sem kell sokat várni, és ami a legjobb: bárki regisztrálhat rá, és ha szerencsés a 2015-ös megjelenés előtt is kipróbálhatja a BioWare gazdag történetet ígérő legújabb üdvöskéjét.

Forrás

A honlapjukon szereplő logókból kiderül, hogy a grafikus motor a Frostbite 3 lesz (Battlefield 4; Dragon Age: Inquisition). Elolvasva James Ohlen nyilatkozatát, egy idézetet emelnék ki belőle, amit szerintem minden Bioware szeretne ha valóra válna:

“Shadow Realms isn’t just hearkening back to those early BioWare PC games—it’s finally bringing the magic of tabletop RPGs to the digital realm.”

1589 comments to Rift ez+az 08.13. és Shadow Realms bejelentés