Hirek 04.30

2013-04-30 Neverwinter  36 comments

Sziasztok!

Update:

a cikkben szereplő sárkányhoz érkezett meg az eheti community challenge (béták alkalmából volt szokás, hogy kitaláltak mindenféle kihívásokat, ezek szerint folytatódik ez). Az a guild, amelyik először legyőzi Chartillfax-ot Elite Hard mode-ban (wattafakk???? Milyen mód?? Mikor sima normálban is kitapossa a szuszt mindenkiből?), az kb 1000 ajró értékben kap(hat) cuccokat. A győztes guild minden tagja megkapja az alábbiakat:

- Logitech G35 Headset
- Logitech G700 mouse
- The Dragon Beanie Hat
- Neverwinter t-shirt,
- Egy térkép Neverwinter világáról
- Egy Neverwinter könyv

Valamint a fejlesztőktől egy aláírt tanúsítványt, ami bizonyítja eme epic tettet.

Szóval készüljetek fel és élesítsétek a pengéket, Neverwinter vár rátok!!!

Természetesen a PvP-sekről sem feledkeznek meg. Az a játékos, aki először szerzi meg a komplett tier1-es Gladiator szettet, ezeket kapja:

- Logitech G700 Mice
- Dragon Beanies
- T-shirts
- Maps of Neverwinter

A tettek végrehajtásáról screenshotot kell készíteni és elküldeni a megfelelő helyre. Részletek itt.

GW2-höz egyelőre nincs új infó, várhatóan a legközelebbi érdemi megnyilatkozás maga a patch notes lesz. TESO-hoz jött egy Kérdezz-felelek, túl sok érdemi információ nincs benne, ha lesz időm, közzéteszem, de ha nem, akor sem veszítetek túl sokat.

 

Ma indul a Neverwinter Beta és a Flame and Frost Retaliation is. A Neverwinter béta 18:00-kor kezdődik, a Retaliation pontos időpontját nem tudom. A Neverwinteres pályafutásunkat a Dragon shardon (szerver) kezdjük. Kérjük, hogy ott hozzatok létre karaktert. A későbbiek során a három szerver össze lesz vonva és egy marad összesen.

Neverwinterrel kapcsolatban találtam egy leírást az egyik dungeon főbossáról, ami egy sárkány és Chartilifax, The Mad Dragon névre hallgat. Az illető aki a leírást készítette, MMO veterán, minden játékban tankot játszik. Leírása alapján még soha életében nem találkozott ilyen nehéz harccal. Biztató :(

A lényeg röviden: a sárkánynak horribilis mennyiségű hp-ja van, legalább 15 percig kell ütni egyfolytában mire le lehet csapni. AOE köröket tesz a földre, amiket blokkolni vagy dodgeolni kell. Sárkányhoz illően tűzlehelete van, ami egy front AOE-nak számító tűz sebzés. Hab a tortán, hogy a nyomában a föld izzó marad, amit nem szabad megérinteni. A farka is életveszélyes, akkorát üt vele, hogy kis híján leveri a fejünket. Random helyekre valamilyen gömböket rak, amit piros kör jelez előre. Ahol megjelenik, ott olyan nyomot hagy, amit nem szabad megérinteni. Kellemes képessége a teljes csapatra ható stun. Az eddigiek alapján sokan azt mondhatják, hogy ez még abszolválható. Sárkány komának nem merül ki ennyiben a repertoárja. Végtelen mennyiségben idéz Impeket és Mágusokat. Az Impek nem jelentenek problémát, életünk megkeserítői a Mágusok lesznek. Tűzlabdákat, lézersugarakat, valamint földből előtörő tűzsugarakat idéznek. Kombinálva ezt a teljes csapatot érintő stunnal, szinte biztos hogy valamelyik megeszi az életerődet. A fő probléma akkor kezdődik, amikor több Mágus van jelen és a sárkány is hányja a tüzet. A csata során a Mágusokat azonnali hatállyal ki kell végezni, a DPS-eknek a megjelenésükkor rájuk kell startolni és végezni velük. Bizonyos HP%-oknál (valószínűleg 75 és 50-nél) add csoportot idéz a sárkány, amik a dungeon alap trash mobjaiból állnak, megspékelve impekkel és mágusokkal. A tanknak össze kell gyűjteni őket, kifutkozni a körökből, leheletből, mindenből, az addokat kinyírni, majd visszatérni a Magus>Dragon kill sorrendhez. 25% Hp-nál újabb add csoport jön, bonyolítva egy óriás Pit Fiend démonnal, tehát még több sebződésre számíthatunk. 25% után kicsit könnyebbé válik az élet. A cikkíró a végén summázásként az egyik társa csatavégi mondatát idézi: “Dear God… it’s over.” Maga a cikkíró is teljes extázisban volt, elképesztő nagy harcot vívtak. Jaaaaaaj, majd elfelejtettem mondani, ez nem egy endgame boss, csak egy szimpla lvl35-ös….

Azt hiszem én mégis inkább maradok a DPS kasztnál:) Az alábbiakban látható egy videó a sárkányról. Érdemes megnézni, mivel betekintést ad a dungeon hangulatába, másrészt látszik, hogy közel 8 perc fight után sikerült leverni kb a 25% hp-ját a sárkánynak, majd következett a jól megérdemelt wipe. Várom a véleményeket. Első ránézésre nem tűnik túl bonyolultnak, de élőben biztosan sokkal keményebb a dolog.

Leave a reply