Rift lvl60 Guide

 2 comments

Aktuális az alábbi hotfixig, amelynek tartalma beépítve a leírásba: 2.7 update: Hotfix #2 2014. május 14.

Az alábbi leírás teljes részletességgel mutatja be a Rift játékban a lvl60-as fejlődési útvonalat a szint elérésétől a teljes raid felszereltségig. Megmutatja a fizetőeszközök listáját, ezek legoptimálisabb felhasználását, majd pedig a megszerzésük összes lehetséges módját. A cikk eredetijét Seatin írta, megtalálható a Rift fórumon, míg a fordítást Kildaros készítette, felhasználva a karácsonyi tengés-lengésből származó plusz időt. A 2.3 utáni változásokkal frissítette Kildaros. A leírástól függetlenül természetesen mindenki foglalatoskodjon azzal, ami jól esik neki :)

Planar Attunement

A Planar Attunement vagy rövidítve PA egy alternatív fejlődési rendszer, amely az 50. szint elérése után nyílik meg. A PA rendszerben összesen 1279 szintet léphetünk, amely csak elsőre hangzik borzalmasan, ugyanis a PA XP sokkal gyorsabban gyűlik, mint a normál XP. Ráadásul a PA az egész accountra érvényes, tehát amennyiben van altunk, akkor az általa szerzett PA XP is ugyamoda gyűlik, magyarul a fő karakterünk is profitál belőle. Összességében azt lehet mondani, hogy amíg lvl50-ről elérünk 60-ra, addig csak a küldetések teljesítéséből összegyűlik 200 PA szint. A játékban gyakorlatilag minden tevékenység ad PA XP-t, amennyiben casual módon csinálgatjuk az endgame lehetőségeket, akkor is viszonylag hamar elérhetjük a 400-600 szintet. Maga a rendszer további lehetőségeket ad a karakter optimalizálására, de nem biztosít túlzottan jelentős előnyöket. Pár pontot a statokra, rift idéző skilleket, enchantokat, csapat summon skilleket lehet belőle szerezni. A megszerzett pontokat alapértelmezetten az ‘U’ billentyű megnyomása után oszthatjuk el. Az alábbiakban egy kis mankót olvashattok arról, hogyan érdemes elkölteni ezeket a PA pontokat:

 1. Érdemes elsőnek megszerezni minden fa első szakaszából a plusz Planar Charge-okat. Ezzel a módszerrel összesen 12 PA pont elköltésével +6 Charge-ot nyerhetünk.
 2. Amennyiben raidelni szeretnénk, akkor ajánlott lehet feltölteni az Endurance-t adó ágakat (Earth, Life és War). Sajnos ez egyben azt is jelenti, hogy muszáj pontokat költeni néhány szükségtelen dologra is annak érdekében, hogy megnyíljanak a magasabb szintek (pl, sebzés csökkenés Rift lényektől, sebzés növelés Rift lények ellen, PvP sebzés csökkentés és egyéb PvP képességek). Viszont így sokkal nagyobb esély van túlélni a bossok oneshot képességeit. Az egyéb stat pontokból származó dps növekményre nem igazán van szükség egészen a Tier3-as raidekig. Az viszont örök igazság, hogy az élő karakterek 100%-al több dps-re képesek, mint a halottak.
 3. A sokak által haszontalannak tartott War, azaz PvP fát azért is  hasznos kitölteni, mivel miközben igyekszünk kitölteni az Endurance-os War helyeket, automatikusan kitöltjük a Crit Poweres részeket is. Ami viszont nagyon is szép dps növekmény.
 4. Ezután következhetnek azok a részek, amelyek bónusz Attack Powert vagy Spell Powert adnak arra, ha távolsági fegyvert vagy pálcát (wand) viselünk. Ennek az az egyszerű magyarázata, hogy minden karakter mindig visel vagy wandot, vagy távolságit.
 5. Ezután koncentráljunk a kasztunknak megfelelő fő statokra  (Cleric – Wisdom, Mage – Intelligence, Rogue – Dexterity,  Warrior – Strength)
 6. Ezután jöhetnek azok a pöttyök, amelyek bónusz AP-t/SP-t adnak az éppen viselt main hand és offhand fegyverünkre. Ez a rész azért nem kap nagyobb prioritást, mivel a közelharci fegyvereink kezdetben sokszor változhatnak, ráérünk akkor foglalkozni ezzel, ha már stabilizálódik valami magasabb szintű, erősebb fegyó.
 7. Ezután következnek fontossági sorrendben az ideiglenes fegyver enchantok. Nem a statot, hanem az AP-t és SP-t adók:
  • Caster – Burning Sigil +160 SP (Tier 3 Fire)
  • Melee 1h – Honed Edge +80 AP (Tier 3 Fire)
  • Melee 2h – Planar Edge +160 AP (Tier 3 Life)

  (Azt tudni kell, hogy ezeknél az enchantoknál léteznek erősebb, craftolható változatok, melyek az AH-ból megvásárolhatók vagy legyárthatók. Természetesen a craftolt és planaros enchantok nem adódnak össze, vagy egyiket vagy másikat használjuk. Ezért is nem érdemes nagyon ezekre koncentrálni.)

 8. Amire idáig elérünk, akkor már valószínűleg a legtöbb fán elég mélyre hatoltunk, innetől kezdve mindenkinek egyéni döntése, miket választ. Hozzáteszem, természetesen az első hét pontot sem kell betartani, érdemes csak egyfajta tanácsként értékelni. Lehetőség van az összes fa 100%-os kitöltésére.

Amennyiben valaki szeretné a pont elosztást játékon kívül elvégezni, próbálgatni, az ide kattintva egy rendkívül jól használható kalkulátort talál.

End Game fizetőeszközök

Az alábbiakban felsorolt “tokenek” mennyiségét összességben 235%-al növelhetjük, ha a következő bónuszok mindegyikét felpakoljuk: 40% Patron’s Token Vial + 160% Transcendant Token Vial + 5% Guild Perk Cache Finder + 15% Black Tier Treasure Map és + 15% Előfizetői Státusz. Ez a megállapítás nem vonatkozik a jelenlegi legerősebb fizetőeszközre, a Tier 3-as Fragments of the Wardra. Ez utóbbira maximum 35% bónusz tehető a következőből: 5% Guild Perk + 15% Patron Status + 15% Black Tier Treasure Map

Jelenleg 4 egyedi fizetőeszköz található a játékban, melyeket egytől-egyig Tempest Bayben lehet beváltani. A Porticulummal a hátunk mögött állva balra látható egy lépcső, mely egy szűk folyosón keresztül elvezet egy terembe, ahol megtalálható minden felszerelés és Hunt Rift vendor. A leírásban erre a szobára „vendor room”-ként fogok hivatkozni.

[Infinity Stone]

Ezt end game Carnage Questek, Instant Adventure-k, Hunt Riftek, Ashorán és Steppes of Infinityn található napi küldetések, illetve Kingsward, Morban, Ashora, Steppes of Infinity és The Dendrome Zone eventjeinek teljesítésével szerezhetjük. 2014.03.20-tól megszüntették az Empyreal Sourcestone-t, ettől az időponttól minden ES jutalmat Infinity Stone-ra cseréltek. Az eddigi ES források, amelyek most már szintén Infinity Stone-t adnak: Carnage Questek, Instant Adventure-k teljesítésével, illetve Cape Jule, City Core, Ardent Domain, Eastern Holdings, Kindom of Pelladane és Seratos Zone eventjei, Bloodfire Stronghold

Ez az első olyan fizetőeszköz, amire valóban szükség van a 60. szint elérése után. Az alábbi 5 féle  tárgy kiváltására érdemes tartalékolni őket, melyek mindegyikét a vendor roomban válthatjuk ki:

 

 • Synergy Crystal (ez aktiválja a szett bónuszra alkalmas páncélszettek bónuszait)
 • Venerated Torvan Hunters köpeny (a venerated a legmagasabb repuszint)
 • Venerated Torvan Hunters essence-k
 • Venerated Lycini essence-k
 • +50 Resistance Sigil rúnák

Létezik egy felszerelés vendor is World Gear Merchant néven anyakönyvezve, amelytől komplett lvl60-as induló felszerelést válthatunk ebből a kőből. Ezek a felszerelések alapból egyenrangúak a lvl59-60-as normal dungeonök dropjaival, míg ha lilára pofozzuk….ööö…upgradeljük őket, akkor minőségben megegyeznek a lvl60-as expert dungeonök lootjaival. Nagyon drágák, a teljes upgrade nagyon sok infinitybe kerül, ezért elsősorban „kitöltő” felszerelésnek érdemes őket használni arra az esetre, ha nem jutunk el normal instákba vagy pedig szerencsétlenségünkre nem esik számunkra alkalmas gear és emiatt nem tudjuk elérni az expert instákhoz szükséges hit/thougness értéket. Ellenkező esetben csak elvesztegetjük a köveket.

[Empyreal Slayer's Mark]

Ezt többféle instance-olt end game tevékenységgel szerezhetjük meg, melyek közt vannak napi és  heti rendszerességgel végezhetők egyaránt. Felhasználhatók mind expert, mind tier 1-es raid szintű felszerelések kiváltására, bár utóbbiak lényegesen drágábbak. Először is lássuk részletesen, hogyan lehet ehhez a fizetőeszközhöz jutni:

 • Napi-
 • - Random napi Expert Dungeon = 400 mark
 • - Chronicle – Hive Kaaz’gfuu: Queens Gambit:
  • Teljesítés = 100 mark
  • Minden esetben megjelenő bónusz láda = 50-400 mark
  •  ’Lung Feeder’ nevű random boss = 50-400 mark

  - Chronicle – Infernal Dawn: Laethys

  • Teljesítés = 100 mark
  • Minden esetben megjelenő bónusz láda = 50-400 mark
  • ‘The Watcher’ nevű random boss=  50-400 mark
  • Maklamos hardmode = 50 mark
  • Rusila Dreadblade hardmode = 50 mark
  • Laethys hardmode = 50 mark

  - Chronicle – Planebreaker Bastion: Aftermath

  • Teljesítés = 100 mark
  • Garantáltan megjelenő bónusz láda= 50-400 mark
  • ‘Proteus’ nevű ritka boss = 50-400 mark
  • Usurper Esai hardmode = 50 mark
  • Sharad X9 hardmode = 50 mark
  • Tesni the Ravenous hardmode = 50 mark
  • Mistress Iny’ra hardmode = 50 mark

  - Intrepid: Hammerknell – Runes of Corruption:

  • Teljesítés = 100 mark
  • Véletlenszerűen kaphatunk tokeneket, amikor a kezdő folyosó kitisztításával locokljuk a krónikát =  50-400 mark
  • ‘Vladi Prime’ nevű ritka boss = 50-400 marks

  - Chronicle – Intrepid: Greenscales Blight:

  • Teljesítés = 100 mark
  • Az első boss kill után 50% eséllyel kaphatunk tokent=50- 400 mark
  • ‘Blightbeard’ nevű ritka boss = 50-400 mark

  - Chronicle – Intrepid: River of Souls:

  • Teljesítés = 100 mark
  • Bónusz láda(más krónikákkal ellentétben itt nem garantált a megjelenése) = 50-400 marks
  • ‘Sinthis’ nevű ritka boss = 50-400 marks

  .

Weekly-

 • Endless Eclipse raid: 400 Mark/boss * 5 =2000 Mark
 • Frozen Tempest raid: 400 Mark/boss * 5 = 2000 Mark
 • Triumph of the Dragon Queen raid: 400 Mark/boss * 4 = 1600 Mark
 • Intrepid: Drowned Halls raid: 300 Mark/boss * 4 = 1200 Mark

Lássuk, Seatin mester javaslatait arra, hogyan költsük el ezeket az értékes Markokat:

Amennyiben még nem értük el a 400 Hitet (ez az a mennyiség, ami szükséges a tier 1 szintű raidekhez), akkor elsősorban kék expert felszerelésre költsünk az Expert Gear Vendornál, mivel ezekkel a cuccokkal elérhetjük a szükséges Hitet. Elsősorban az alábbi cuccokat helyezzük előtérbe:

Kesztyű: +53 Hit

Távolsági fegyver: +53 Hit

Közeli fegyverek: +2-szer 53 Hit ha egykezes a fegyver, 1-szer 106 Hit, ha kétkezes

Ne vásároljunk expert szintű sisakot és gyűrűket Markból, mivel ezek nem érik meg a befektetést, az aukciós házban sokkal jobb gyűrűket és sisakot tudunk venni. Erről részletesebben lesz szó lejjebb.

Amennyiben már elértük a 400 Hitet, akkor ne vásároljunk vagy upgradeljünk több expert szintű felszerelést. Ebben az esetben eljött az idő a raidek teljesítésére, ha van ehhez megfelelő csapat. Ezután az Empyreal Slayer Markokat kizárólag tier 1-es cuccok kiváltására használjuk fel.

 [Frozen Eclipse Stone]

Ebből válthatóak a tier 2-es raid felszerelések. Leggyakrabban raid szintű ellenfelek legyőzésével juthatunk hozzá, de az alábbiakban egy teljes listát olvashattok a forrásokról:

Napi-

- Random Napi Expert Dungeon = 50 Stone

- Chronicle – Hive Kaaz’Gfuu: Queens Gambit:

 • Bónusz láda (100% spawn) = 25-100 Stone
 • ‘Lung Feeder nevű ritka boss = 25-100 Stone

- Chronicle – Infernal Dawn Laethys:

 • Bónusz láda (100% spawn) = 25-100 Stone
 • ‘The Watcher’ nevű ritka boss = 25-100 Stone

- Chronicle – Planebreaker Bastion Aftermath:

 • Bónusz láda (100% spawn) = 25-100 Stone
 • ‘Proteous’ nevű ritka boss = 25-100 Stone

- Chronicle – Intrepid: Hammerknell Runes of Corruption:

 • Véletlenszerűen kaphatunk tokent, amikor a kezdőfolyosó kitisztításával lockoljuk a krónikát . = 25-100 Stone
 • ‘Vladi Prime’ nevű ritka boss = 25-100 Stone

- Chronicle – Intrepid: Greenscalesblight:

 • Az első boss megölésekor véletlenszerűen kaphatunk tokeneket. = 25-100 Stone
 •  ’Blightbeard’ nevű ritka boss = 25-100 Stone

- Chronicle – Intrepid: River of Souls:

 • Bónusz láda (Nem minden alkalommal jelenik meg) = 25-100 Stone
 •  ’Sinthis’ nevű ritka boss = 25-100 Stone

Weekly -

 

 • Triumph of the Dragon Queen, 10 fős raid =25 Stone/boss * 4 = 100 Stone
 • Intrepid:Drowned Halls, 10 fős raid = 25 Stone/boss *4 =100 Stone
 • Frozen Tempest, 20 fős raid = 50 Mark/boss * 4 +1 mini boss =250 Stone
 • Endless Eclipse, 20 fős raid = 50 Mark/boss *5 és 1 starter event =300 Stone
 • Grim Awakening, 10 fős raid = 200 Mark az első két bossért, 250 az utolsó kettőért = 900 Stone
 • Infinity Gate, 20 fős raid = 250 Mark/boss * 3 =750 Stone
 • Planebreaker Bastion, 20 fős raid = 250 Mark/boss *5 +1 mini boss = 1500 Stone

A Frozen Eclipse Stone-ból váltható páncélszetteken a tier 3-as synergy crystallal aktiválni lehet 2,3 vagy 4 szett bónuszt, amelyek nagymértékben emelik a teljesítményünket.

Az összes fent említett fizetőeszköz kapott mennyisége növekedhet az alábbiakkal:

 • 5%-al a Cache Finder Guild Perkből (ezzel rendelkezik a Supper)
 • 15%-al az előfizetői bónuszból
 • 10%-al a Treasure Map-ből (ez a legmagasabb szintű Legacyból kapható, amely akkor nő, ha pénzt költünk)

[Fragments of the Ward]

A legújabb és egyben legerősebb fizetőeszköz, ebből válthatók a jelenlegi legerősebb felszerelési tárgyak. A többi valutával ellentétben ennek beszerzésére nem áll rendelkezésre többféle lehetőség, csak és kizárólag T3 bossok megölésével juthatunk hozzá, amelyek természetesen az aktuálisan legerősebb bossokat is jelentik egyben.

A fizetőeszközök bemutatása után következzen részletesen az, milyen módon lehet őket megszerezni, milyen követelmények szükségesek az egyes nehézségi szintekhez, illetve az ajánlott raid fejlődési sorrend.

 

Mit csináljak? A Fejlődési Útvonal

 

FIGYELMEZTETÉS: A leírásban részletezett fizetőeszköz/reputáció (notoriety) jutalmak egyike sem tartalmazza az alábbi bónuszokat, amennyiben bármelyikük él, akkor a kapott jutalom is növekszik:

 

 • Patron Status: előfizetői státusz. Vásárolható mind a Trion weboldalon, mind a Rift store-on keresztül. +15%-ot ad MINDEN fizetőeszközre
 • Cache Finder: guild perk. +5%-ot ad MINDEN fizetőeszközre (a SIR rendelkezik vele)
 • Token/XP/Notoriety Vial: Rift storeban vásárolható +20%-os, +40-os és +80%-os, illetve az előfizetők napi jutalomként kapnak egy +40%-osat. Ezek bizonyos ideig hatnak és a százaléknak megfelelő értékben növelnek minden fizetőeszközt, kivéve a Fragments of the Ward-t
 • Treasure Map: A sárga loyalty osztályból szerezhető. A loyalty credit vásárlással vagy REX felhasználással növelhető. +10% MINDEN fizetőeszközre

A leírás minden lehetséges tennivalót felsorol. A fejlődéshez nem szükséges a játék minden aspektusát elvégezni.

 

0-300 Hit/Thoughness

1. Craftolt felszerelés

Feltételezve, hogy nem fektettünk vagyonokat a Dimension fejlesztésbe, valószínűleg elég nagy mennyiségű platina csücsül a zsebünkben. A craftolt felszerelések elképesztően jó választást jelentenek és teljes mértékben megérik a befektetést. Nagy lökést adnak a Hit értékhez, segítségükkel könnyedén el lehet érni a 300 Hitet

Minden kaszt számára craftolható fejvédő, gyűrűk, öv és fegyver. Ezek általában nem túl drágák, de ez nagyban függ a szerver aukciós ház viszonyaitól.

Azt tanácsolom, hogy az AH-ban az alábbi tárgyaknak nézzetek utána:

2 db gyűrű = 53 hit/db

1 db fejvédő = 53 hit

1 db fegyver = 40/53 hit egykezes fegyver, 80/106 hit kétkezes fegyver esetében

Az öv legyen a legutolsó a prioritási listán, bár ez is megéri a befektetést annak ellenére, hogy nem tartalmaz Hitet, mégis jelentős stat növekedést eredményez.

Ezek a tárgyak nagyon gyorsan eljuttatnak abba a stádiumba, hogy expert dungeon képesek legyünk. Legalábbis a statok vonatkozásában….

A fentieken kívül létezik még egy craftolható felszerelési tárgy, mégpedig a Seal.  Ezeket kizárólag craftal lehet előállitani, vagy az AH-ban viszonylag olcsón lehet venni +70-80 főstattal rendelkező sealt. A legjobbnak számító darabok 100+ stattal rendelkeznek, de az áruk is elég borsos, akár több ezer platina is lehet. Ha rendelkezünk a megfelelő mennyiségű pénzzel, akkor ezek megérik a befektetést.

Ha nincs elég pénzünk, vagy nem erre akarjuk elkölteni, akkor is rengeteg lehetőség van a fejlődésre, lássuk őket.

2. Krónikák

Mielőtt belépnék egy krónikába, mindenképpen szükséges egy életképes spec összerakása, mivel ezek lényegesen megkönnyítik az életünket. Ajánlott összeállítások:

Cleric
61 Inquisitor/15 Defiler/ 0 Justicar
61 Inquisitor/8 Justicar/ 7 Cabalist
61 Shaman/15 Defiler
61 Druid/10 Shaman/5 Inquisitor

Mage
61 Harbinger/11 Chloromancer/4 Elemantalist 

Warrior
61 Riftblade/11 Tempest/4 Warlord
61 Champion/15 Warlord
41 Warlord/35 Champion

Rogue
51 Nightblade/21 Riftstalker/4 Tactician
61 Bladedancer/11 Riftstalker/4 Tactician

A Hero Rises egyszemélyes krónika

A krónikák többségében kétszemélyes instanszolt mókák, melyek általában valamelyik nagy raid kicsinyített másai.

Alap jutalom: induló lvl60 felszerelés, 180 db [Infinity Stone] vagy 100 db [Empyreal Slayer's Mark]

A 60. szint elérése után ez a krónika, amit azonnal teljesíteni tudunk. Szóló dungeon, segítségével elindulhatunk az expert felé vezető úton. 10-30 perces, nem túl nagy kihívást jelent, mindennap teljesíthető. Javasolt a tennivaló lista élére tenni mindaddig, amíg készen nem állunk az expertre.

Hive Kaaz’Gfuu: Queen’s Gambit kétszemélyes krónika

Alap jutalom: induló lvl60 felszerelés, 180 db [Infinity Stone] vagy 100 db [Empyreal Slayer's Mark]. Időnként egy véletlenszerűen megjelenő ládából kaphatunk 50-100 [Frozen Eclipse Stone]-t is.

Annak ellenére, hogy ez a krónika kétszemélyes, megfelelő szóló build-el teljesíthető egyedül is (ezt a cikk írója állítja, de én hozzáteszem, hogy a 60. szint elején alaposan fel kell kötni a gatyát, ha egyedül akarjuk megcsinálni – Kildaros). Ha nincs erre alkalmas buildünk, akkor két lehetőség van. Vagy keresünk egy ilyet a neten fellelhető számos példából, vagy valamilyen módon keresünk partnert a teljesítéshez. Időnk függvényében érdemes minden nap futni egy kört benne, mivel rendkívül jutalmazó krónika. Kezdetben jelent némi kihívást, minden boss különböző mechanikával rendelkezik, aki videón szeretné először megtekinteni, az kattintson ide.

Ahogy már említettem, a krónika területén bárhol felbukkanhat egy random láda, amely tartalmazhat 200-300 [Infinity Stone]-t vagy [Empyreal Slayer's Mark]-ot, illetve ritkán 50-100 [Frozen Eclipse Stone]-t. Ezen jutalmak miatt érdemes feltérképezni a krónika területét a láda miatt.

Infernal Dawn: Laethys kétszemélyes krónika

Alap jutalom: induló lvl60 felszerelés, 180 db [Infinity Stone] vagy 100 db [Empyreal Slayer's Mark]. Időnként egy véletlenszerűen megjelenő ládából kaphatunk 50-100 [Frozen Eclipse Stone]-t is.

A 2.4 update során került a játékba. Különlegessége, hogy a krónikán belül, a bossok előtt választható hardmode opció. Ha élünk vele, akkor a bossok keményebben ütnek, nagyobb az életerejük, gyorsabban castolnak. Véleményem szerint a +50 Empyreal Slayer’s Mark nem nagyon éri meg a macerát.

További krónikák

A 2.5 update további krónikákat adott a játékhoz, amelyek tovább színesítik a kétszemélyes kalandokat:

 • Intrepid: Hammerknell
 • Intrepid: Greenscale Blight
 • Planebreaker Bastion: Aftermath
 • Intrepid: River of Souls

3. Normal dungeon-ök

2.4 update hotfix 6: minden normal dungeon erőssége csökkentve lett

Jutalom: Induló lvl60 felszerelés

Amikor elérjük a 60. szintet, három dungeon áll rendelkezésünkre, amiből induló felszereléseket szerezhetünk:

 • Archive of Flesh
 • Tower of the Shattered
 • Empyrean Core

Ezek a dungeonök az első mérföldkövek a lvl60 dungeon fejlődési útvonalon és annak ellenére, hogy nem feltétlenül szükségesek a gear fejlődés tekintetében, mégis javasolt a teljesítésük annak érdekében, hogy kezdeti tapasztalatot szerezzünk a max szintű dungeon csapatmunkából.

4.Instant Adventure

Jutalom: [Infinity Stone]

Az Instant Adventuret, vagy röviden IA-t legtöbben úgy ismerik, mint egy soha véget nem érő kaland, amelyet a ‘.’ billentyűvel lehet elérni. Jelenleg három olyan zóna van, ahol az IA jutalma Infinity Stone, név szerint Steppes of Infinity, Ashora és The Dendrome.

Egyelőre nem 100% biztos, hogy a fenti területek közül melyik a legjövedelmezőbb, de általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb csapatba kerülünk, annál nagyobb jutalomra számíthatunk.

5.Zone Eventek

Jutalom: [Infinity Stone]

60. szinten 5 zóna van, aminek eventjein érdemes rajta tartanunk a szemünket:

 

 • Ashora
 • Dendrome
 • Kingsward
 • Morban
 • Steppes of Infinity

Ezeken a területeken az eventek rendkívül széles választékában vehetünk részt, melyek mindegyike más-más résztvételi szintet követel meg ahhoz, hogy értékes jutalmat kapjunk. Az eventek végső jutalma minden fent említett területen mindig ugyanaz, mégpedig 300 db [Infinity Stone] és 10 db [Crystalized Insight]. Ennek ellenére van néhány speciális zóna event, amely több fázisból áll és ezen fázisok teljesítése után akár további 600 db Infinity Stone jutalom jár. Ilyen például Ashorán a  Volan és Dendrome-on a The Awakening eventek. Léteznek továbbá Dendrome-on olyan események, melyek normál eventként indulnak, de a célok közt az látható, hogy normál riftek helyett Hunt Rifteket kell bezárni. Ha egy ilyenben veszünk részt, akkor bónusz jutalomként 3 db tokent kapunk, amelyek mindegyike 1250 Torvan Hunter reput ér.

Mindezeken túl, ha épp a 60-as területeken kívül zajlik event és mi mentorálunk az adott zóna szintjére, akkor ezekből az eventekből is [Infinity Stone]-t kapunk, bár azt is érdemes tudni, hogy ez a jutalom fele a 60-as területekhez képest.

6.Hunt Riftek

Jutalom: [Empyreal Sourcestone]

Jelenleg 18 Hunt Rift van a játékban, melyek mindegyikét teljesíteni kell ahhoz, hogy magunk is vásárolni és ezzel együtt nyitni tudjunk Great Hunt Riftet. A Hunt Riftek gyakran nyílnak maguktól is a világban, de vásárolható Lure-ok segítségével magunk is megnyithatjuk őket. Ezek a Lure-ok a vendor roomban vásárolhatók Tempest Bayben. Néhányuk vásárlása Torvan Hunter reputációhoz kötött. A Hunt Rifteket nagyon könnyű szólózni, de erősségük skálázódik a jelenlévő játékosok számától függően és általánosságban elmondható, hogy jobban megéri nagyobb csapatokkal csinálni. Több ember, nagyobb invázió, nagyobb jutalom. Ashorán és Steppes of Infintyn nyitott Hunt Rifteknél van némi esély [Infinity Stone] jutalomra is.

Minden Hunt Riftnek nagyjából hasonló a struktúrája. 5 fázis van, az alábbiak szerint:

 

 1. Fel kell építeni a Conduitot
 2. Ezt 2 percen keresztül védelmezni kell az inváziótól
 3. Meg kell ölni 2 ellenfelet, majd le kell vinni a bosst 50%-ra
 4. 2 percen keresztül meg kell akadályozni, hogy az Invázió létrehozzon egy erődítményt a Rift középpontjában
 5. Meg kell ölni minden megjelenő ellenfelet, illetve magát a bosst is

Amennyiben a boss megjelenése után figyelmen kívül hagyjuk a felbukkanó ellenfeleket, akkor a bossson megjelenik egy pajzs, amely minden jelenlévő mob után 10%-al csökkenti a bossra jutó sebzést. A mechanika minden bossnál más és más, de az tanácsolható, hogy minden esetben öljük meg az addokat, mivel a boss vagy pajzsot használ vagy gyógyítja magát a segítségükkel, szóval összességében könnyebb lesz megölni a bosst.

A Hunt Rifteket az első fázistól az utolsóig teljesíteni kell ahhoz, hogy megkapjuk az értük járó acsit. Ha mind a 18 acsi megvan, akkor már nyithatjuk a Great Hunt Riftek első osztályát.

7. Great Hunt Riftek

Jutalom: [Ininity Stone] és Torvan Hunter repu

A Great Hunt Rifteknek 5 erősségi szintje van. Ahhoz, hogy Great Hunt Rift Lure-t tudjunk vásárolni, előzetesen meg kell szerezni az összes Hunt Rift acsit. Más által megnyitott GHR-ben részt venni és az érte járó acsit megszerezni akkor is lehet, ha mi magunk nem tudunk vásárolni és nyitni ilyet.

Rank I: Két játékosra lett tervezve, de a résztvevők számától függően skálázódik. 3 fázis:

 1. Építsük fel a Conduitot
 2. Védelmezzük a Towert az inváziótól
 3. Győzzük le a bosst

A Rift széle körül ágyúk találhatók, melyek feltöltésével keményebb inváziós sereg érkezik. A boss fázisban mindenképp fel kell tölteni az ágyúkat, mert a boss pajzsait csak ezek az ágyúk tudják leszedni. A bosst oda kell húzni az ágyúkhoz.

Rank II és III:  Két játékosra lett tervezve, de a résztvevők számától függően skálázódik. 3 fázis:

 1. Építsük fel a Conduitot
 2. Biztosítsuk, hogy legalább egy Tower túléljen
 3. Győzzük le a bosst

A rift széle körül az előző szintnél is említett ágyúrendszer működik, használata ugyanaz.

Rank IV és V: Öt vagy több játékosra lett tervezve, de a résztvevők számától függően skálázódik. 3 fázis:

 1. Építsük fel a Conduitot
 2. Biztosítsuk, hogy mindhárom Conduit túléljen
 3. Öljük meg a bosst, miközben további Invázió érkezik

Az ágyúrendszer itt is működik, de használatuk mellett az inváziós sereget is pusztítani kell.

8. Strongholdok

Mindegyikük Dendrome-ban található, két típus létezik, a Group és a Raid. A Group Strongholdot 2+ játékosnak szánták, de létszámtól függően skálázódik. A Raid Stronghold elsősorban 10+ fős csapatoknak készült. Utóbbiak jutalma háromszoros a Group SH-hoz képest Infinity Stone és reputáció vonatkozásában.

A különbség köztük elsősorban a bennük lévő mobok szintjében van, ezt legkönnyebben a minitérképen lehet látni. A Group SH lvl60-nak, a Raid SH lvl62-nek van jelölve. További különbség, hogy a raid SH-nak sokkal erősebb védelme van. Lehetőség szerint elsősorban raid SH-ban érdemes részt venni.

9. Cairn

A Cairn olyan hely, amely Brevane és Dusken rendkívül eldugott és nehezen megközelíthető részein van eldugva. Összesen 28 található belőlük. Ha megtaláljuk őket, akkor jutalomként nagy mennyiségű platinát és ritka esetben a kasztunknak megfelelő epic (lila) tárgyat kaphatunk.

Az alábbi linkekre kattintva két térképet találtok ezekről:

Dusken

Brevane

10. Puzzlek

A puzzlek nem adnak statokban értékes jutalmat, viszont sok élményt garantálnak azoknak a játékosoknak, akik kedvelik a mentális kihívásokat. Jutalomként általában kozmetikai cuccokat kaphatunk. A Storm Legion területen összesen 7 db van belőlük, további infó ezekről az alábbi linken található:

http://www.riftscene.com/guides/puzzles/

11. Bloodfire Stronghold

Jutalom: Infinity Stone és kezdő lvl60-as epic lesser essence

Az instát több szinten is el lehet érni, jelenleg lvl15, lvl30 és lvl60-as verziója létezik.

Két helyen találunk hozzá bejáratot egyet Meridian, egyet pedig Sanctum közelében. A portálhoz közel van egy küldetést adó NPC is, melytől a küldetést érdemes felvenni. Ennek a questnek a célja, hogy szerezzünk egy Infernal Conduit nevű tárgyat, mely elengedhetetlen a dungeonhöz, jutalma pedig egy Torrid Ember, melyet ha 50-szer upgradelünk, akkor egy Magma Walker mount boldog tulajdonosai lehetünk. Az upgrade tárgy pedig a dungiból potyog. Most pedig nézzük részletesebben, miről hablatyoltam eddig.

Az Infernal Conduit-ot a szerte a világban, bármikor, bárhol felbukkanó Bloodfire Behemoth Zone event teljesítésével szerezhetjük meg. Azt, hogy éppen melyik szerveren zajlik ilyen event, legkönnyebben ezen a linken követhetjük nyomon: http://events.riftpluz.com/event/154

Ez a tárgy a belépés kulcsa a dungeonbe, illetve ez teszi lehetővé hogy bosst idézzünk. Bizony, ebben a dungiban sosem tudhatjuk, melyik bossal kell harcolni, melyekből összesen hat féle kerülhet az utunkba. Amikor bent vagyunk, egy Infernal Conduit felhasználásával egy bosst hívhatunk elő. Emiatt erősen ajánlott, hogy a csapatban mindenkinél legyen legalább egy darab belőle. Érdemes tudni, hogy a Conduitból egyszerre több is lehet a táskánkban. A Bloodfire Strongholdban addig harcolhatunk, amíg a kedvünk tartja és az Infernal Conduitjaink lehetővé teszik, akár végtelen számú bosst is likvidálhatunk.

12. Ember Isle víz alatti küldetéssorozat

Ember Isle nyugati partjai mellett az óceánban található egy küldetés sorozat, melynek elsődleges célja a 3.0 kiegészítő felvezetése. A küldetések ben adnak sem tokeneket, sem reputációt, viszont nyerhetünk belőle egy halom PA XP-t, de ami a legfontosabb, hogy ebből a sorozatból szerezhető meg a játék jelenlegi legjobb planar focusa. Ez az epic Sigil tartalmazza a szokásos 4 lesser essence és 2 greater essence slotot, illetve tartalmaz bónusz water rezisztanciát. Ez utóbbi tulajdonsága helyezi a hagyományos Sigilek fölé.

Reputáció/Notoriety Enchantmentek és jutalmak

 

Az alább felsorolt összes tevékenységből származó repu mennyiségét 25%-al emelték a 2.4 Hotfix 5-el.

Eternal City Survivors

Kettő Quartermaster létezik, amelyeknél értékes tárgyakat találunk. Mindkettő Eastern Holdings zónában található, egyik Ursin Grove Bunkerben, a másik Southwall Bunkerben. A kiváltandó rúnák a shop felületen az Equipment → Runes pont alatt vannak.

Az alábbi tevékenységekkel kaphatunk Eternal City Survivors reput:

 • Eastern Holdings, Argent Domain és Kingsward zónák küldetéseinek és carnage questjeinek teljesítésével
 • Egyes Tempest Bayben elérhető craft napi küldetésekkel
 • Ivászatos napi quest Eastern Holdingsban
 • Repu halak leadása Cape Jule-ban
 • Kingsward, Eastern Holdings területén végzett Instant Adventure
 • Mark of Notoriety leadáskor ezt a reput választjuk
 • Tokenek a krónika küldetésekből

 

lvl60-on is értékes, kiváltható jutalom ebből a repuból:

Rúna a nyakláncba

Honored repu szintél: +18 elsődleges stat/+10 Endurance

Revered repu szintnél: +35 elsődleges stat/+19 Endurance

 

Caretakers of Necropolis

A Quartermaster Steppes of Infinity zónában található Necropolis területen van, DNY-ra a Porticulumtól. A kiváltandó rúnák a shop felületen az Equipment → Runes pont alatt vannak.

Az alábbi tevékenységekkel kaphatunk Caretakers of Necropolis reput:

 • Seratos, Morban és Steppes of Infinity zónák küldetéseinek és carnage questjeinek teljesítésével
 • Steppes of Infinityben, a Zerzala Porticulum közelében található napi küldetésekkel
 • Onslaught (bázisok védelme 20 inváziós seregtől) teljesítéssel Seratos, Morban és Steppes of Infinity zónákban
 • Egyes Tempest Bayben elérhető craft napi küldetésekkel
 • Seratos, Morban és Steppes of Infinity területén végzett Instant Adventure
 • Mark of Notoriety leadáskor ezt a reput választjuk
 • Tokenek a krónika küldetésekből

lvl60-on is értékes, kiváltható jutalom ebből a repuból:

Rúna az övbe:

Honored repu szintél: +18 elsődleges stat/+10 Endurance

Revered repu szintnél: +35 elsődleges stat/+19 Endurance

Qaijiri

A Quartermaster Ashora zónában lévő Nurjak Vostra nevű kis faluban található, a Porticulumtól délre. A kiváltandó rúnák a shop felületen az Equipment → Runes pont alatt vannak.

Az alábbi tevékenyésgekkel kaphatunk Qaijiri reput:

 • Ashora zóna story küldetéseinek és carnage questjeinek teljesítésével
 • Nurjak Vostra táborban található napi küldetésekkel
 • Onslaught (bázisok védelme 20 inváziós seregtől) teljesítéssel Ashora zónában
 • Egyes Tempest Bayben elérhető craft napi küldetésekkel
 • Ashora területén végzett Instant Adventure
 • Mark of Notoriety leadáskor ezt a reput választjuk
 • Tokenek a krónika küldetésekből

lvl60-on is értékes, kiváltható jutalom ebből a repuból:

Rúna a köpenybe:

Honored repu szintél: +18 elsődleges stat/+10 Endurance

Glorified repu szintnél: +35 elsődleges stat/+19 Endurance

Torvan Hunters

A Quartermaster a vendor roomban található Tempest Bayben, az essensek és köpenyek elérhetők a shop felület Equipment–>essences és Accessories pontjaiban.

Az alábbi tevékenyésgekkel kaphatunk Torvan Hunters reput:

 • Hunt Riftek, Great Hunt Riftek
 • Napi Hunt/Great Hunt Rift küldetések
 • Napi Raid Rift küldetések
 • Strongholdok
 • Napi Stronghold küldetések
 • Torvan Hunters küldetéssorozat
 • Mark of Notoriety leadáskor ezt a reput választjuk
 • Dendrome Hunt Zone Eventek

lvl60-on is értékes, kiváltható jutalom ebből a repuból:

Venerated repu szint: A játékban lévő legjobb, Best In Slot köpenyek

Venerated repu szint: A játékban lévő legjobb, Best In Slot lesser és greater essencek

Nincs értelme kiváltani a köztes, Glorified essenseket, mert nagyon drágák, inkább folytassuk az utat Venerated repuig.

The Lycini

A Quartermaster a vendor roomban található Tempest Bayben, az essensek elérhetők a shop felület Equipment–>essences pontjaiban.

Az alábbi tevékenységekkel kaphatunk The Lycini reput:

 • Onslaughtok
 • Riftek
 • Inváziók
 • Cape Jule, Kingdom of Pelladane területén végzett Instant Adventure
 • Dendrome heti raid küldetések
 • Mark of Notoriety leadáskor ezt a reput választjuk

lvl60-on is értékes, kiváltható jutalom ebből a repuból:

Decorated repu szint: Sigil Machine Resistance rúnák

Venerated repu szint: Lesser essencek

Nincs értelme kiváltani a köztes, Glorified essenseket, mert nagyon drágák, inkább folytassuk az utat Venerated repuig.

The Achayti

A Quartermasterek szerte Dendromeban találhatók. A kiváltandó rúnák a shop felületen az Equipment → Runes pont alatt vannak.

Az alábbi tevékenységekkel kaphatunk The Achayti reput:

 • Architectek ölése Ashora északi részén
 • Achayti táborban található küldetések teljesítése ÉK Dendromeban
 • Tokenek a krónika küldetésekből

lvl60-on is értékes, kiváltható jutalom ebből a repuból:

Rúna a gyűrűbe

Honored repu szint: +9 elsődleges stat/+5 endurance

Revered repu szint: +18 elsődleges stat/+10 endurance

Hailol

A Quartermaster Hailolban található. A kiváltandó rúnák a shop felületen az Equipment → Runes pont alatt vannak.

Az alábbi tevékenységekkel kaphatunk Hailol reput:

 • Hailol Footholdok
 • Hailol napi küldetések
 • Story küldetések Dendromeban
 • Tokenek a krónika küldetésekből

lvl60-on is értékes, kiváltható jutalom ebből a repuból:

Seal enchantok:

Honored repu szint: +35 Spell power, +35 Attack power vagy +15 Endurance

Revered repu szint: +45 Spell power, +45 Attack power vagy +25 Endurance

Empyreal Alliance

A vendor Solstice Towerben található. A kiváltandó rúnák a shop felületen az Equipment → Runes pont alatt vannak.

Az alábbi tevékenységekkel kaphatunk Empyreal Alliance reput:

 • Stronghold platformok felerősítése
 • Onslaughtok Dendrome-ban
 • Tokenek a krónika küldetésekből

lvl60-on is értékes, kiváltható jutalom ebből a repuból:

Enchant a trinketbe:

Honored repu szint: +18 elsődleges stat/+10 Endurance

Revered repu szint: +35 elsődleges stat/+20 Endurance

 

300-400 Hit/Toughness

 

1. Expert Dungeonök

Amint elérjük a 300 Hit/Toughness értéket, a statok vonatkozásában alkalmassá válunk arra, hogy elkezdjük az expert dungeonök felfedezését. Ezekbe a dungikba a statokon kívül azonban szükség van olyan buildekre, amelyek alkalmasak a teljesítésre, illetve némi összehangolt csapatmunkára is.

 • Dps szerepkörben legyünk képesek training bábun legalább 7-8000 dps-re
 • Healer szerepkörben elvárás, hogy képesek legyünk életben tartani mind a tankot, mind a csapat többi részét. Cleric healer esetében kezdetben érdemes a 61 Sentinel specet használni, míg ha Mage healerünk van, akkor a 61 Chloromancert.
 • Tankként meg kell célozni mininálisan 45k életerőt, illetve képesnek kell lenni az aggrotartásra erős dps-ek ellenében is.

Az alábbiakban egy kis lista látható az expertekben használható buildekről. Nem a legerősebb és kizárólagosan használható dps specek vannak felsorolva, hanem mindenki által könnyen elsajátítható és játszható build ajánlások, amelyek több mint elég dps-t biztosítanak az expertekhez:

Rogue:
Damage: 61 Ranger (Video/Written)
Damage: 61 Assassin Video/Written
Damage: 61 Marksman (Video/Written)

Mage:
Damage/Support: 40 Pyro/36 Archon (Video/Leírás)
Damage: 61 Harbinger (Video/Leírás)

Cleric:
Damage: 61 Inquisitor (Video/Leírás)
Damage: 61 Shaman Video/Leírás)
Damage: 61 Druid (Video/Leírás)

Warrior:
Damage: 61 Paragon Video/Leírás
Damage: 61 Tempest Video/Leírás
Damage: 61 Warlord (Video)
Damage: 61 Riftblade (Video/Leírás)

Az expert dungeonök első blikkre hatalmas arculcsapásnak tűnnek a normal dungikhoz képest. Megszívlelendő tanács, hogy a csapatban mindenképpen legyen 1 healer és 1 support kaszt. Ha már több tapasztalatunk van a harcokban, akkor ez leszűkithető 1 healerre. Minden fight megcsinálható 1 healerrel, de így egyes esetekben rendkívüli kihívás elé állítjuk magunkat, nagyon pontos időzítéseket kíván mindenkitől. Részletes leírásokat találunk az expert dungikról a www.riftscene.com oldalon. Ez az oldal Qube honlapja, ami minden expert dungihoz tartalmaz taktikai leírásokat. Persze alkalmazható az a módszer is, hogy vakon belépünk és mindent magunk fedezünk fel, de ez igen nagy mértékű türelmet igényel.

A 2.4 update alkalmával került be a Realm of the Twisted Dream expert dungeon, melynek nehézsége felülmúlja a korábbi expertekét is, tehát nem ajánlott ezzel kezdeni az expertek felfedezését. Egyelőre része a napi random dungeon-nek is, ami nehézzé teszi ennek teljesítését.

2. Napi Raid Riftek

A raid riftek (nem azonosak a great hunt riftekkel) nehézsége 10 főre van tervezve, de sokkal könnyebben teljesíthetők, ha mondjuk 20 embert viszünk. A Raid Rift Lure-ok nagyon drágák, 900 [Infinity Stone]-ba és 60k Planarite-ba kerülnek, tehát egyedül abban az esetben érdemes őket csinálni, ha mellette a napi raid rift küldetést is csináljuk, amelynek 300 Infinity Stone a jutalma. A Raid Riftekben bizonyos eséllyel nyerhetünk Best In Slot essence-t. Mivel a Lure-ok nagyon drágák, ezért az alábbiakat javaslom:

 1. Amennyiben guildben vagyunk, akkor érdemes felállítani napi sorrendet, hogy mikor ki vált ilyen luret, az essencekre pedig mindenki dobhat
 2. A másik módszer általában PUG csapatoknál működik. Ebben az esetben az essencet elsősorban az a játékos kapja, aki nyitotta a Riftet, így lehetővé téve számára, hogy a befektetése valamelyest megtérüljön. A csapat többi része az egyéb jutalmakból, tokenekből, kövekből részesül, mivel nekik az időn kívül más befektetésük nincs

3. Dendrome Open World Raid Bossok (Akhane, Senbora és Kaaz’ra)

Dendromeban 3 open world raid boss található, melyek Hit követelménye jelenleg 500, de ha felvettük a hozzájuk tartozó heti questet, akkor lesz egy tárgyunk, amelyet 15 percenként egyszer használhatunk és 200 bónusz hitet ad ezeknél a bossoknál. Minden bosshoz tartozik egy heti quest, melyek resetje mindig csütörtökön van. A heti küldetések fő jutalma minden esetben az alábbi:

450 db [Infinity Stone]

Egy db [Dendrome Raiders Cache], amelynek a tartalma 300-400 [Empyreal Slayer's Mark], valamint nagyon kis eséllyel egy tier 1.5 erősségű raid szintű epic tárgy.

Ha a heti küldetés nélkül öljük meg a bossokat, akkor a jutalom 120 db Infinity Stone.

A csapat összetételétől függően ezek a bossok nagyon nehezek lehetnek. A legnehezebb közülük Kaaz’ra, aki az Architect barlangban található meg. Akhane és Senbora némileg könnyebb, kevesebb esetben lehet teljes csapathalált átélni náluk. Abban az esetben, ha nem a top raidelő klánokhoz tartozunk és nem tudunk kiállítani egy 20 fős elite csapatot, akkor jobban tesszük, ha csatlakozunk egy 40-80 fős csapathoz a siker érdekében.

A 2.5-ös update alkalmával Kaaz’ra hp-ja 30%-al csökkentve lett.

 

400-500 Hit/Toughness

 

Itt jönnek képbe a raidek. Raidekhez nem lehet group finderen keresztül csatlakozni.

1. Triumph of the Dragon Queen  (TOTDQ) (10 fős)

A raid bejárata Kingswardban található és mindentől függetlenül a legalkalmasabb arra, hogy elkezdjük raid pályafutásunkat, mivel minden bossnak nagyon könnyen megtanulható mechanikája van. A raid közepes kihívást jelent és sok esetben teljesíthető PUG-al is. Jó tanácsként érdemes megfogadni, hogy első esetben mindenképp csináljuk barátokkal vagy guild tagokkal.

2. Intrepid: Drowned Halls (IDH) (10 fős)

A 2.5 update hozta el ezt a raidet, amely a Drowned Halls nevű lvl50-es raid 60-as szintű verziója. A mobok és bossok 62. szintre lettek emelve. Az internetes források szerint nagyon könnyű, jó jutalmakkal.

Első alkalomhoz itt egy gyors videó guide:

http://www.youtube.com/watch?v=LSbtW6t8Mwc

3. Frozen Tempest (FT) (20 fős)

Ez a Storm Legion belépő szintű 20 fős raidje, tehát ha 20 fős raidelésen törjük a fejünket, akkor itt érdemes kezdeni. A bejárat Morban zónában található. A raid maga teljes expert felszerelést kíván, az első boss egy kemény dps és heal próba, ami azt jelenti, a csapat raidszintű dps-ének legminimálisabban is meg kell lennie 145k-nak, ami tovább bontva azt jelenti, hogy minden egyes dps karkaternek legalább 10k dps-t kell kitolnia, illetve emellett a support karaktereknek is képesnek kell lennie 3-6k dps-re.

4. Endless Eclipse (EE) (20 fős)

Ez a Raid szintén Morban területén található, a Shapers Citadelben, szintén egyike a belépő szintű 20 fős raideknek. Maga a raid a Halál síkjának témájában lett megalkotva és találkozhatunk benne Regulos néhány keménytökü hadnagyával, illetve az end boss nem más, mint maga big-daddy Regulos, akit a halál síkján pofozhatunk fel.

Ajánlott Tier1 20 fős fejlődési útvonal:

 1. Gelidra (Frozen Tempest)
 2. Zaviel (Frozen Tempest)
 3. Progenitor Searos (Endless Eclipse)
 4. Kain (Endless Eclipse)
 5. Kolmasveli and Toinenveli (Frozen Tempest)
 6. Crucia (Frozen Tempest)
 7. Matriach of Pestilence (Endless Eclipse)
 8. Dread Lord Goloch (Endless Eclipse)
 9. Regulos (Endless Eclipse)

 

500+ Hit/Toughness

 

1. Grim Awakening (GA) (10 fős)

A bejárata Kingswardban található és jelenleg ez a játék egyik legnehezebb raidje. Összesen 4 bossal kell megütközni benne. Az első 2 közülük könnyen megtanulható és könnyen legyőzhető olyan karakterekkel is, amelyek éppen hogy elérték az 500-as Hitet. Az utolsó kettő ellenben rendkívüli kihívást jelent és a csapat összes tagjától megkívánja, hogy teljes részletességben és nagyon magas szinten ismerje a karakterét. Természetesen az emelt kihívási szint nagyon jó jutalmazással jár együtt, a raid nagyon sok Best In Slot tárgyat dob

2. Infinity Gate (IG) (20 fős)

A bejárata Steppes of Infinityben található. A 2.4-es updatel került a játékba. 3 bosst kell legyőzni, melyek mind a kapun jönnek keresztül. Technikailag mindhármat ugyanazon a területen kell szétverni, de ennek ellenére nem kell attól félni, hogy egyhangú lenne a raid. Történetileg a Planebreaker Bastion előzménye, a kaput felszabadítva juthatunk a másik raidbe, de természetesen egymástól függetlenül is teljesíthetők. Jutalomként Frozen Eclipse Stone-t és relic (narancssárga) gearre upgradelhető tárgyakat kapunk. Ez utóbbiak többféleképpen állíthatók elő, az upgradeknek többféle kimenetele van, így teheti egyedivé a felszerelését az, aki a játék ilyen magas szintjére eljut.

3. Planebreaker Bastion (PBB) (20 fős)

A bejárata szintén Steppes of Infinityben található. Történetileg az Infinity Gate folytatása. A 2.4 update 4-es hotfixével került játékba.  A jelenlegi legdurvább raid, nagyon kevés klánnak sikerült mind az 5 bosst megfektetnie. Emiatt túl sok információt nem is lehet róla közölni. Az 5 bosson felül egy miniboss is található a raid területén

Ajánlott Tier2 20 fős fejlődési útvonal:

 1. Eggtenders (Planebreaker Bastion)
 2. Breaker X-9 ‘Onyx’ (Infinity Gate)
 3. Proteus (Planebreaker Bastion)
 4. Mordan and Viktus (Infinity Gate)
 5. Warden Thrax (Planebreaker Bastion)
 6. Volan (Infinity Gate)
 7. Inyr’kta (Planebreaker Bastion)
 8. Planebreaker Abominous and the Council of Overseers (Planebreaker Bastion)

 

600+ Hit/Toughness

A játék legújabb endgame tartalmát jelentik a T3-as raidek. Ezek teljesítéséhez legalább 600 hit szükséges. Ezenkívül nem ajánlott belekezdeni ezekbe akkor, ha valaki nem ismeri a T2-es raidek nehézségi fokozatát. A játékban összesen 4 db T3-as raid van, melyek mindegyike tartalmaz egy sárkány bosst, illetve egy lényegesen kisebb erősségű “előbosst”. A progresst érdemes úgy csinálni, hogy először legyenek meg a kisebb bossok, majd lehet kezdeni a sárkány bossok gyűrését. Mivel ezek a raidek friss tartalomnak számítanak, egyelőre nem sok információ érhető el róluk, de az alábbi két videó segítséget jelenthet az érdeklődőknek:

1. Bindings of Blood: Lord Greenscale

Ez a raid két bossból áll össze, név szerint Toxiluából és Lord Greenscaleből.  Toxilua a kiegészítő boss és mindenképp meg kell ölni, ha találkozni szeretnénk a sárkánnyal. Jelenleg Greenscale nem teljesíthető puggal, mivel nagyon kemény healt, dps-t,  felszerelést és koordinációt igényel mindkét boss. Mivel ez a raid friss tartalomnak számít, egyelőre nem sok információ érhető el róla, de az alábbi két videó segítséget jelenthet az érdeklődőknek:

Toxilua
Lord Greenscale

2. Bindings of Blood: Akylios

Ez a raid két bossból áll össze, név szerint Iraguából és Akyliosból.  Iragua a kiegészítő boss és mindenképp meg kell ölni, ha találkozni szeretnénk a sárkánnyal. Jelenleg Greenscale nem teljesíthető puggal, mivel nagyon kemény healt, dps-t,  felszerelést és koordinációt igényel mindkét boss. Mivel ez a raid friss tartalomnak számít, egyelőre nem sok információ érhető el róla, de az alábbi két videó segítséget jelenthet az érdeklődőknek:

Irauga
Akylios

3. Bindings of Blood: Laethys

Ez a raid röviddel a 2.7 megjelenése után lesz elérhető a játékban

4. Bindings of Blood: Maelforge

Ez a raid röviddel a 2.7 megjelenése után lesz elérhető a játékban

Ajánlott Tier3 20 fős fejlődési útvonal:

 • Irauga
 • Toxilua
 • Greenscale
 • Akylios

Leave a reply